1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer
15-01-2019 18:38

Κλήρωση Euro ανδρών: Οι πιθανοί αντίπαλοι της Ελλάδας

Μετά από 10 χρόνια αναμονής, επιτέλους η Ελλάδα θα είναι στη κλήρωση του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος, η οποία θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 16/1 (19.30) στο Βέλγιο, μία εκ των τεσσάρων χωρών που θα φιλοξενήσουν τη διοργάνωση τον Σεπτέμβριο του 2019 (12-29).
Η Εθνική ανδρών που προκρίθηκε ως πρώτη από τον προκριματικό όμιλο που συμμετείχε, θα είναι στο 4ο γκρουπ, όπως χώρισε η CEV τις 20 ομάδες που θα μπουν στη κλήρωση. Έτσι, αποκλείεται στη φάση των ομίλων να είναι μαζί τις Ισπανία, Ουκρανία και Σκόπια.

Οι πιθανοί αντίπαλοι της Ελλάδας είναι: Ρωσία, Σερβία, Πολωνία, Ιταλία, Βουλγαρία, Γερμανία, Φινλανδία, Τσεχία, Λευκορωσία, Μαυροβούνιο, Ρουμανία, Αυστρία και μία εκ των Γαλλία, Βέλγιο, Σλοβενία και Ολλανδία.

Οι τέσσερις διοργανώσεις χώρες θα είναι επικεφαλείς των ομίλων (Γαλλία Α' όμιλο, Βέλγιο Β' όμιλο, Σλοβενία Γ' όμιλο και Ολλανδία Δ' όμιλο). Οι 20 εναπομείναντες ομάδες προήλθαν από τις 8 της τελικής κατάταξης του Euro 2017 (Ρωσία 1η, Γερμανία 2η, Σερβία 3η, Ιταλία 4η, Βουλγαρία 5η, Τσεχία 6η, Πολωνία 7η και Τουρκία 8η) και από τους 7 προκριματικούς ομίλους προκρίθηκαν οι 7 πρώτες (Ελλάδα, Ρουμανία, Εσθονία, Σλοβακία, Πορτογαλία, Λευκορωσία, Ουκρανία) και οι 5 καλύτερες δεύτερες (Φινλανδία, Μαυροβούνιο, Αυστρία, Ισπανία, Σκόπια).

Με τις διοργανώτριες χώρες να είναι επικεφαλείς των ομίλων (Γαλλία Α' όμιλο, Βέλγιο Β' όμιλο, Σλοβενία Γ' όμιλο και Ολλανδία Δ' όμιλο), οι υπόλοιπες 20 χωρίστηκαν σε 5 γκρουπ των 4 ομάδων με βάσει το Ευρωπαϊκό τους ranking από τις 4 Σεπτεμβρίου 2017, όταν είχαν δηλώσει οι ομάδες τη συμμετοχή τους στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα 2019.

Η Ελλάδα βρίσκεται στο 4ο γκρουπ. Αναλυτικά:

Πρώτο γκρουπ: Ρωσία, Σερβία, Πολωνία, Ιταλία
Δεύτερο γκρουπ: Βουλγαρία, Γερμανία, Φινλανδία, Τσεχία
Τρίτο γκρουπ: Εσθονία, Σλοβακία, Τουρκία, Πορτογαλία
Τέταρτο γκρουπ: Ισπανία, Ουκρανία, Ελλάδα, Σκόπια
Πέμπτο γκρουπ: Λευκορωσία, Μαυροβούνιο, Ρουμανία, Αυστρία.

Η κλήρωση θα ξεκινήσει με τις ομάδες του πρώτου γκρουπ και στη συνέχεια με νέα κλήρωση θα αποφασιστεί σε ποιον όμιλο θα πάει κάθε ομάδα. Η διαδικασία θα είναι η ίδια για τα υπόλοιπα 4 γκρουπ.

Από τη φάση των ομίλων προκρίνονται οι 4 πρώτοι. Για το top-16 ο Α' όμιλος θα παίξει χιαστί με τον Γ' και ο Β' με τον Δ'. Αναλυτικά:

Α1 - Γ4
Α2 - Γ3
Α3 - Γ2
Α4 - Γ1

Β1 - Δ4
Β2 - Δ3
Β3 - Δ2
Β4 - Δ1

Στα ημιτελικά, ο ένας αγώνας θα διεξαχθεί στη Σλοβενία (Λιουμπλιάνα) και ο άλλος στη Γαλλία (Παρίσι). Ο μικρός τελικός και ο τελικός θα διεξαχθούν επίσης στη πρωτεύουσα της Γαλλίας.

Αφήστε το σχόλιό σας

Βεβαιωθείτε ότι έχετε συμπληρώσει τα απαραίτητα πεδία (*). Σχόλια με κώδικα HTML, greeklish, κεφαλαία και υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται.