1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer
15-06-2013 18:33

«Δεν θα τους κάνω τη χάρη να μιζεριάσω...» (φωτο)

Cannot find volleynews.v2/PROSOPA/tzanaki-iliana folder inside /var/www/volleynews.gr/images/volleynews.v2/PROSOPA/tzanaki-iliana/ folder.
Admiror Gallery: 4.5.0
Server OS:nginx/1.14.0
Client OS:Unknown
PHP:5.6.38
Goal News - Του: Κώστα Ασημακόπουλου
«Πίσω από έναν επιτυχημένο άνδρα βρίσκεται μία επιτυχημένη γυναίκα» λέει ο λαός, αλλά «πίσω από μία επιτυχημένη γυναίκα δεν υπάρχει κανείς...» συμπληρώνει η Ηλιάνα Τζανάκη. Από την πρώτη στιγμή που τη γνωρίζεις καταλαβαίνεις πως δεν πρόκειται για ένα συνηθισμένο θηλυκό. Αλλωστε και οι καταβολές της αλλά και οι αρχές της πηγαίνουν κόντρα στο ρεύμα. Για κάποιες στιγμές νομίζεις πως μιλάς με κάποια μάνατζερ πολυεθνικής, αλλά οι εκφράσεις και ο τρόπος ζωής είναι άκρως παραδοσιακός και μάλιστα με τις αυστηρές αρχές της κρητικής οικογένειας.

«Μεγάλωσα με μπαμπά που είχε μουστάκι και χέρι στο τραπέζι. Οταν έμπαιναν ζητήματα αξιοπρέπειας και αρχών δεν υπήρχε αντίλογος. Ετσι θα ήθελα να μεγαλώσουν και τα παιδιά μου. Θα ήθελα να τους προσφέρω κι εγώ ό,τι πρόσφεραν οι γονείς μου σε μένα και στον αδελφό μου».

Με κορμί στο 1,88 μ., πράσινα μάτια και μόνιμα θετική διάθεση η Ηλιάνα Τζανάκη δεν περνάει απαρατήρητη. Αλλά και όταν αρχίζεις να συζητάς μαζί της χάνεις τον... λογαριασμό. Το σίγουρο είναι πως, όπως παραδέχεται και η ίδια, είναι άνθρωπος των... άκρων. Γεννήθηκε στα Χανιά, είναι Ηπειρώτισσα κατά το ήμισυ και μεγάλωσε στον Προφήτη Ηλία, στον Πειραιά, απ' όπου πήρε και το όνομά της.

Εκανε 10 χρόνια στίβο στα αγωνίσματα του μήκους και τους ύψους, την κέρδισε το βόλεϊ, αλλά αγαπημένο της άθλημα είναι το τένις.

Είναι Ολυμπιακός, αλλά δεν γουστάρει την καφρίλα, της αρέσουν τα ρωσικά, βλέπει επαγγελματική προοπτική στα κινεζικά, αλλά έμαθε αγγλικά και γερμανικά.

Τον Σεπτέμβριο παίρνει πτυχίο στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Πάτρας και ετοιμάζεται για το μεταπτυχιακό της εξετάζοντας προτάσεις από πανεπιστήμια της Δανίας, της Γερμανίας αλλά και της Νέας Υόρκης.

Σε όλα αυτά συνδυάζει την αγάπη της για το βόλεϊ. Μετά από 4 χρόνια στον Απόλλωνα Πατρών ετοιμάζεται για άλμα σε ομάδα του λεκανοπεδίου και γιατί όχι και σε ομάδα της Α1 Γυναικών.

 
«Θέλω να ανέβω αγωνιστικό επίπεδο, αλλά ξέρω πως θα πρέπει να δουλέψω σκληρά για να καταφέρω. Ακόμα και δεύτερη διαγώνια σε ομάδα Α1 γυναικών που θα είχα ελπίδες να αγωνιστώ σε κάποιους αγώνες θα το σκεφτόμουν».

Η Ηλιάνα δεν πετάει στα σύννεφα. Ξέρει πως μέσα από το βόλεϊ δεν θα μπορέσει να κάνει πραγματικότητα τα μεγάλα της όνειρα...

«Δεν θέλω να υποτιμήσω κανέναν, αλλά θέλω να είμαι ρεαλίστρια. Το βόλεϊ δεν μπορεί να εξασφαλίσει το μέλλον κανενός. Οι αμοιβές είναι ελάχιστες, έσοδα δεν υπάρχουν και αλίμονο σε όποιον και όποια εφησυχάσει σε αυτόν τον τρόπο ζωής. Θα πάει 30 και 35 ετών και θα κυνηγάει να πάρει τα χρήματά του. Θα έχει χάσει τον χρόνο του και δεν θα έχει κάνει τίποτα εκτός από το χόμπι του»

Αρα ακόμα κι αν είχες μία καλή πρόταση δεν θα τη σκεφτόσουν;

«Οταν ήμουν 17 ετών με ζήτησαν δύο ομάδες της Α1 Γυναικών. Η μία ήταν η ΑΕΚ. Δεν πήγα. Προτίμησα να κουραστώ και να αφιερωθώ στις σπουδές μου. Αισθάνομαι δικαιωμένη που τέσσερα χρόνια μετά τελείωσα το Πανεπιστήμιο χωρίς καθυστερήσεις και είμαι έτοιμη να πάρω το πτυχίο μου. Από εδώ και πέρα έχω χρόνο να συνδυάσω το μεταπτυχιακό με το βόλεϊ».

Το όνειρό σου στο βόλεϊ ποιο είναι;

«Να αγωνιστώ στο εξωτερικό. Μακάρι να μπορούσα να παίξω στην Ιταλία, να χτυπήσω στην πλάτη την Πιτσινίνι και να της πω... πάμε γερά, κοπέλα μου».

Στον Απόλλωνα Πάτρας πώς ήταν τα τελευταία 4 χρόνια;

«Ηταν πολύ καλά διότι συνδύασα τις σπουδές μου με το βόλεϊ. Με την κυρία Λεγάτου είχαμε άριστη συνεργασία. Βέβαια ο κύκλος μου έκλεισε στην Πάτρα. Θα αναζητήσω μία ομάδα Α2 Γυναικών με υψηλούς στόχους και καλό προπονητή, αλλά δεν θα έλεγα όχι και για μία θέση στην Α1».

Τον στίβο γιατί τον σταμάτησες;

«Για δύο λόγους. Πρώτον διότι και το μήκος και το ύψος ήταν πολύ μοναχικά αθλήματα για μένα. Θέλω επικοινωνία και ομαδικότητα. Το δεύτερο είναι πως έγινα πολύ ψηλή και έτσι κι αλλιώς δεν έκανα για στίβο».

Ποιοι ήταν οι προπονητές που σε βοήθησαν;

«Οι Δημήτρης Σπανός, Δημήτρης Βοζινάκης, Νίκος Ζιώγας. Τους ευχαριστώ πολύ».

«Είμαι άνθρωπος των άκρων»

Η Ηλιάνα Τζανάκη δηλώνει γνήσια Κρητικιά σε όλα της. Γεννήθηκε στις 16 Ιουλίου 1991 στα Χανιά απ' όπου κατάγεται ο μπαμπάς της Παύλος. Η μητέρα της Παναγιώτα κατάγεται από τα Γιάννενα. Η Ηλιάνα έχει κι έναν αδελφό, τον 25χρονο Γιάννη, που ήταν χαντμπολίστας στον Κύδωνα Χανίων αλλά πλέον εργάζεται μόνιμα στη Δανία. Μας μίλησε για τον τρόπο ζωής της, την κουζίνα της, το ντύσιμό της, μέχρι και τις προσωπικές της σχέσεις.

«Στον μπαμπά θα γνωρίσω μόνο τον άνδρα που θα παντρευτώ. Κανέναν άλλον...».

Αρα, οι προγαμιαίες σχέσεις απορρίπτονται;

«Δεν είπα αυτό. Πάντως εδώ και έναν χρόνο είμαι... μόνη μου και έχω την ηρεμία μου. Κάνω πολλά και δημιουργικά πράγματα για μένα και το μέλλον μου».

Ποιο είναι το στυλ του άντρα των ονείρων σου;

«Θέλω να είναι αποφασιστικός, γνήσιος και αυτάρκης. Βέβαια, έτσι όπως έχει γίνει η γενιά μας, μέσα στην κρίση δεν βρίσκεις και πολλούς με αυτά τα προσόντα. Δεν απογοητεύομαι. Οταν θα έρθει η ώρα να κάνω οικογένεια ελπίζω να έχει βρεθεί ο ιδανικός».

Φαντάζεσαι τον εαυτό σου να διοικεί μια πολυεθνική εταιρεία;

«Ναι. Είναι το επαγγελματικό μου όνειρο».

Θα έκλεινες και την ΕΡΤ;

«Από οικονομικής πλευράς ίσως να συμφωνούσα, αλλά δεν νομίζω πως το θέμα είναι μόνο οικονομικό. Γενικά δεν έχω άποψη γιατί δεν βλέπω τηλεόραση. Αρνούμαι».

Γιατί δεν βλέπεις τηλεόραση;

«Γιατί η τηλεόραση παράγει μιζέρια, ψέμα και πανικό κι εγώ δεν τα αντέχω αυτά. Δεν θέλω να είμαι παιχνίδι κανενός. Δεν θα τους κάνω τη χάρη να μιζεριάσω και να ρίξω την ψυχολογία μου».

Πιστεύεις πως συνειδητά ρίχνουν την ψυχολογία του λαού;

«Ναι. Θέλουν τον κόσμο φοβισμένο. Είναι πιο εύκολο να τον ελέγξουν όταν η ψυχολογία είναι στο μηδέν. Εγώ, όμως, έχω όνειρα για μένα και τη γενιά μου και τουλάχιστον θα παλέψω να τα πετύχω».

Από πού ενημερώνεσαι για τις εξελίξεις;

«Από το ίντερνετ. Κι εκεί υπάρχουν παγίδες, αλλά έχεις πιο πολλές επιλογές. Μου αρέσει πολύ και το ραδιόφωνο. Μου αρέσει να ακούω μουσική και να μου κάνει συντροφιά ειδικά τα δύσκολα βράδια που είμαι μόνη μου και διαβάζω».

Τι πρέπει να αλλάξει η γενιά σου για να ξεφύγει από τις επιπτώσεις της κρίσης;

«Πρέπει να αλλάξουμε νοοτροπία. Η γενιά μου πρέπει να αφιερωθεί στη μάθηση και στις σπουδές. Είναι η μόνη διέξοδος. Είμαστε έξυπνος λαός με πολλά χαρίσματα, αλλά εδώ και κάποια χρόνια είμαστε σε λάθος δρόμο. Δεν πρέπει να αφήνουμε την καλοπέραση να γίνεται τρόπος ζωής. Η γενιά μου πρέπει να παλέψει, να φύγει στο εξωτερικό, να ανοίξει το μυαλό της και να σχεδιάσει ένα νέο μέλλον και για το μέλλον των νέων γενεών. Μην ξεχνάτε πως και άλλοι λαοί πέρασαν δυσκολίες και κρίσεις αλλά μεγαλούργησαν γιατί έμειναν ενωμένοι».

Μαγειρεύεις;

«Ναι, μου αρέσει πολύ...».

Αγαπημένο φαγητό;

«Το σούσι... Βλέπεις, μεγάλωσα στην Κρήτη όπου κάθε μέρα τρώγαμε λαγούς, αντικριστά και σαλιγκάρια».

Τι απεχθάνεσαι;

«Απεχθάνομαι τη μετριότητα. Δεν συμβιβάζομαι με τίποτα και είμαι άνθρωπος των άκρων. Δεν ρίχνω με τίποτα τα στάνταρ μου. Τουλάχιστον όχι σε αυτήν την ηλικία... αλλιώς χάθηκα».

Πηγή: Goal News, sentragoal.gr

1 σχόλιο

  • Comment Link serinks Κυριακή, 16 Ιουνίου 2013 07:37 posted by serinks

    η αντικαταστατρια της κις για φετος στην διαγωνιο,στο κεντρο καβαθα και αλλη μια,λιμπερο η ρογκα,ακρα δυο ξενες και ισως μεινει η βραζιλιανα και στην πασα η κορυφαια και πανεμρφη παπαφωτιου.δηλαδη αν ερθει η κοσμα και μεινει η μεντεζ κλεινει το ροστερ που φαγωθηκατε.

Αφήστε το σχόλιό σας

Βεβαιωθείτε ότι έχετε συμπληρώσει τα απαραίτητα πεδία (*). Σχόλια με κώδικα HTML, greeklish, κεφαλαία και υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται.