1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer
11-06-2013 23:27

«Σίγησε» η ΕΡΤ

Λίγο μετά τις 11 το βράδυ της Τρίτης έπεσε το σήμα της αναλογικής και ψηφιακής ΕΡΤ. Στη φωτογραφία είναι η τελευταία εικόνα που «πάγωσε» μετά την πτώση του σήματος. Πρώτο σταμάτησε το αναλογικό σήμα καθώς σύμφωνα με πληροφορίες διεκόπη η λειτουργία των πομπών στην Πάρνηθα, για να ακολουθήσει λίγη ώρα μετά το σήμα της ΕΤ3, το σήμα στην Πάτρα, την Κεφαλλονιά και την Ιθάκη. Οι παρουσιαστές της ΕΡΤ που βρίσκονταν στο στούντιο για την έκτακτη ενημερωτική εκπομπή που ξεκίνησε λίγα λεπτά μετά τη μετάδοση της ανακοίνωσης από τον Σίμο Κεδίκογλου για το κλείσιμο της ΕΡΤ, μετέδιδαν λεπτό προς λεπτό τις εξελίξεις για την απώλεια του σήματος από διάφορες περιοχές.
 
Το κλείσιμο της ΕΡΤ και τη δημιουργία στη θέση της ενός «δημόσιου αλλά όχι κρατικού» Οργανισμού Ραδιοτηλεόρασης ανακοίνωσε η κυβέρνηση το απόγευμα της Τρίτης. Σε άνω των 2.600 υπολογίζονται οι εργαζόμενοι που χάνουν τη δουλειά τους, ενώ η ανακοίνωση του λουκέτου πυροδοτεί ήδη σφοδρές αντιδράσεις στην αντιπολίτευση.
 
Τεταμένη είναι η κατάσταση στο ραδιομέγαρο της Αγίας Παρασκευής όπου έχουν συγκεντρωθεί πάνω από 3.000 εργαζόμενοι και εκπρόσωποι συνδικαλιστικών φορέων. Από τις 11.00 το βράδυ και αφού είχε προηγηθεί σχετική ανακοίνωση του ΥΠΟΙΚ, το σήμα της ΕΡΤ άρχισε να εξαφανίζεται από τον τηλεοπτικό αέρα σε ολόκληρη την Ελλάδα. Ολες οι ιστοσελίδες της ΕΡΤ έχουν επίσης πάψει να λειτουργούν.
 
Στην ανακοίνωσή του ο κυβερνητικός εκπρόσωπος: Χαρακτήρισε την ΕΡΤ «περίπτωση μοναδικής αδιαφάνειας και απίστευτης σπατάλης».

Υποστήριξε ότι η δημόσια ραδιοτηλεόραση έχει τριπλάσιο ως επταπλάσιο κόστος από άλλους τηλεοπτικούς σταθμούς και τετραπλάσιο ως εξαπλάσιο προσωπικό «για πολύ μικρή τηλεθέαση».
 
Διαβεβαίωσε ότι το προσωπικό της ΕΡΤ θα αποζημιωθεί κανονικά, ότι οι νέες προσλήψεις θα γίνουν μέσω ΑΣΕΠ και ότι ο νέος φορέας θα λειτουργήσει με «πολύ λιγότερο προσωπικό».

Υποσχέθηκε ότι ο νέος Οργανισμός Ραδιοτηλεόρασης θα ξεκινήσει να λειτουργεί το συντομότερο και ότι στο διάστημα που θα μεσολαβήσει οι πολίτες δεν θα πληρώνουν το σχετικό μέσω ΔΕΗ.
 
Σε στάση εργασίας από τις 19:00 έως τις 01:00 σε όλα τα ιδιωτικά ραδιοτηλεοπτικά μέσα ενημέρωσης αποφάσισαν να προχωρήσουν ΕΣΗΕΑ και ΠΟΕΣΥ αντδρώντας στην ανακοίνωση του «λουκέτου» στην ΕΡΤ. Τα διοικητικά συμβούλια τόσο της ΠΟΕΣΥ όσο και της ΕΣΗΕΑ βρίσκονται στην ΕΡΤ και συμμετέχουν στην γενική συνέλευση των εργαζομένων στη δημόσια ραδιοτηλέοραση.
 
Πηγή: ethnos.gr

1 σχόλιο

Αφήστε το σχόλιό σας

Βεβαιωθείτε ότι έχετε συμπληρώσει τα απαραίτητα πεδία (*). Σχόλια με κώδικα HTML, greeklish, κεφαλαία και υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται.