Εκτυπώστε τη σελίδα
27-07-2018 15:25

Συγκλονίζουν Καραγκούνη, Παπαδημητρίου: «Δε μπορούμε να φέρουμε πίσω τις ψυχές που χάθηκαν»

Σε λίγα λεπτά ξεκινούν στην παραλία του Αγίου Νικολάου οι αγώνες του κυρίως ταμπλό του Πανελληνίου σιρκουί μπιτς βόλεϊ Masters 2018 και οι κορυφαίες ομάδες ανδρών και γυναικών ειναι έτοιμες να δώσουν μεγάλες μάχες για την ανάδειξη των πρωταθλητών Ελλάδας 2018.

Οι τελικοί θα γίνουν την Κυριακή 29 Ιουλίου στις 19.30 και θα μεταδοθούν από την ΕΡΤ3. Λίγες ώρες πριν την έναρξη των αγώνων δόθηκε συνέντευξη Τύπου στο Δημαρχείο του Αγίου Νικολάου όπου μεταξύ άλλαων παραβρέθηκαν οι περσινοί πρωταθλητές Θοδωρής Παπαδημητρίου και Πέννυ Καραγκούνη οι οποίοι εκτός από το αγωνιστικό μέρος αναφέρθηκαν και στη συμφορά των πυρκαγιών στην Αττική που κόστισαν τη ζωή σε 87 ανθρώπους.

Ο Θοδωρής Παπαδημητρίου δήλωσε: «Τα πράγματα δεν είναι όμορφα. Αυτό που συνέβη στο Μάτι, στην Κινέτα και σε όλη την Αττική μας έχει επηρεάσει όλους τους Ελληνες όχι μόνο εμάς. Εχουν ξεκινήσει προσπάθειες από αθλητές, συλλόγους, την ομοσπονδία και τις Εθνικές ομάδες για να μαζευτούν χρήματα για την ανακούφιση των πληγέντων. Προσπαθούμε ολοι να συμβάλλουμε αλλά δε μπορούμε να φέρουμε πίσω τις ψυχές που χάθηκαν. Ελπίζω να μην ξανασυμβεί κάτι τέτοιο στην Ελλάδα. Εχουμε μία όμορφη χώρα πάντα κάτι παθαίνουμε. Χθες έγιναν πλημμύρες στην Αθήνα και μάλιστα στο σημείο που εμείς οι αθλητές μέναμε όταν ήμασταν στην Αθήνα. Το βλέπαμε μετά σε βίντεο και δεν το πιστεύαμε. Πιστεύω να μην ξανασυμβεί στο μέλλον γιατί μας έχει συγκλονίσει και μας έχει επηρεάσει όλους μας».

Η Πένυ Καραγκούνη δήλωσε: «Είναι ένα πολύ στενάχωρο γεγονός και δυστυχώς δεν μπορούμε να φέρουμε πίσω τους ανθρώπους που χάθηκαν. Το μόνο που μπορούμε να κάνουμε από εδώ και μπρος είναι να προλάβουμε τα επόμενα γεγονότα. Ο καιρός αλλάζει και το καλύτερο για τους ανθρώπους αυτούς είναι να προλάβουμε τις πλημμύρες. Όλοι πρέπει να σκεφτούμε σαν να ήμασταν στη θέση αυτών των ανθρώπων και όχι να σχολιάζουμε ως τρίτοι. Ο καθένας από εμάς μπορεί να βρεθεί σε ανάλογη θέση. Το κράτος πρέπει για πρώτη φορά να σταθεί στους πολίτες και όχι να ρίχνει ευθύνες, γιατί αυτό είναι το τελευταίο που χρειαζόμαστε. Οι αρμόδιοι πρέπει να αναλάβουν τις ευθύνες τους. Όχι άλλες συγγνώμες, μόνο πράξεις» και συνέχισε για τη διοργάνωση:

«Αρχικά θα ήθελα να συγχαρώ την κίνηση της Ομοσπονδίας να κάνει για δεύτερη χρονιά το τελικό τουρνουά Masters στον Άγιο Νικόλαο. Η περυσινή διοργάνωση ήταν εκπληκτική, η συνεργασία ήταν άψογη και όλοι οι αθλητές έμειναν ευχαριστημένοι. Όσον αφορά το αγωνιστικό κομμάτι, στόχος της ομάδας μας είναι η κατάκτηση του τίτλου. Με την Αλίκη (σ.σ. Σπηλιωτοπούλου) έχουμε κάνει δουλειά αρκετών μηνών και δεν θα μπορούσαμε να είχαμε διαφορετικό στόχο. Ευχαριστώ πολύ την Ε.Ο.ΠΕ. γιατί οι διοργανώσεις που πραγματοποιεί δεν έχουν καμία σχέση με τα προηγούμενα χρόνια. Αυτό φαίνεται και από την ανταπόκριση των αθλητών, ο κ. Παρασκευόπουλος έχει κάνει φοβερή δουλειά. Ευχαριστώ και τον αντιδήμαρχο κ. Αλεξάκη για την διοργάνωση, καθώς η περυσινή ήταν από τις καλύτερες που έχω συμμετάσχει. Πιστεύω ότι όλοι θέλουν το τουρνουά αυτό να γίνει θεσμός και κάθε χρόνο οι τελικοί να γίνονται στον Άγιο Νικόλαο».

Αλίκη Σπηλιωτοπούλου: «Στόχος η πρώτη θέση»

«Χαιρόμαστε πολύ που και φέτος παίζουμε τα τελικά στον Άγιο Νικόλαο και ευχαριστούμε πολύ τον Δήμο και την Ομοσπονδία. Τα τελευταία χρόνια το πανελλήνιο πρωτάθλημα έχει ανέβει πολύ και δεν έχει σχέση με τα προηγούμενα χρόνια. Στο αγωνιστικό κομμάτι, στόχος μας με την Πένυ είναι η πρώτη θέση. Ελπίζω να προσφέρουμε όμορφο θέαμα και εύχομαι σε όλους τους αθλητές να μείνουν μακριά από τραυματισμούς».

 

st22.jpgvarsaris-nekta.jpgst1.jpgst2.jpgrafailakis-zervos-karab.jpgpapadimitriou-alexakis.jpgspilio-kara.jpgkazakou-rafailakis.jpgkarabe.jpgkara-papa-alexa.jpg

Media





Σχετικά άρθρα