Εκτυπώστε τη σελίδα
31-05-2018 15:43

Παρουσίαση μπιτς βόλεϊ 2018: Πέντε Μάστερς και διεθνές τουρνουά στην Ελούντα

Την επίσημη παρουσίαση των τουρνουά του μπιτς βόλεϊ για την αγωνιστική περίοδο 2018 έκανε η ΕΟΠΕ σε εκδήλωση στο εστιατόριο «Salty» στο Μικρολίμανο. Οι εκπρόσωποι των φορέων αναφέρθηκαν στα Πανελλήνια πρωταθλήματα Masters & Juniors. Στην κατηγορία Μάστερς θα γίνουν πέντε τουρνουά, για πρώτη φορά μετά από χρόνια θα έχουμε διεθνές τουρνουά στην Ελούντα τον Αύγουστο και εννιά τουρνουά στα Τζούρνιος.



Στο πάνελ παρευρέθησαν ο Πρόεδρος της Ε.Ο.ΠΕ. Γιώργος Καραμπέτσος, ο Εντεταλμένος Σύμβουλος Αθλητισμού Περιφέρειας Αττικής Σπύρος Πάντζας, ο Δήμαρχος Σκύρου Μιλτιάδης Χατζηγιαννάκης, ο Αντιδήμαρχος Αρχαίας Ολυμπίας Αντώνης Χρυσανθακόπουλος, ο Αντιδήμαρχος Πολιτισμού-Αθλητισμού Δήμου Ναυπακτίας Ιωάννης Σύψας και ο Αντιδήμαρχος Αγίου Νικολάου - Πρόεδρος ΔΑΕΑΝ Χάρης Αλεξάκης. Τον λόγο πήρε πρώτος ο πρόεδρος της ομοσπονδίας Γιώργος Καραμπέτσος. 

«Με ιδιαίτερη χαρά σας καλωσορίζω στο ξεκίνημα της αγωνιστικής περιόδου του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος Beach Volley Masters & Juniors 2018. Μετά την περυσινή εξαιρετική επιτυχία που είχε το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα, είμαστε πανέτοιμοι να επαναφέρουμε το beach volley στην πρώτη γραμμή του καλοκαιρινού ενδιαφέροντος όλων των φίλων του αθλήματος. Θα ήθελα να ευχαριστήσω τους χορηγούς που βρίσκονται για μία ακόμη αγωνιστική περίοδο δίπλα μας και συμβάλουν στην ανάπτυξη και προώθηση του κορυφαίου αθλήματος του καλοκαιριού, όπως και τους Δήμους που μας φιλοξενούν σε κάθε γωνιά της Ελλάδας. Εύχομαι σε όλους τους συμμετέχοντες αθλητές και αθλήτριες καλή επιτυχία, υγεία και να προσφέρουν όμορφο αθλητικό θέαμα στους φιλάθλους. To ελληνικό βόλεϊ και beach volley αυτή την στιγμή ζει και δεν έχει πτωχεύσει λόγω της βοήθειας των Περιφερειών και των Δήμων. Η φιλοξενία τους σε διοργανώσεις σάλας και άμμου, μας δίνει την δυνατότητα να συντηρείτε το άθλημα. Χωρίς αυτούς θα είχαμε κλείσει. Θέλω να ευχαριστήσω ιδιαίτερα τον Σπύρο Πάντζα, ο οποίος βοηθάει και ήταν αυτός που ξεκίνησε τις προτάσεις για να υπογραφεί το μνημόνιο συνεργασίας με την Περιφέρεια. Έχει συντελέσει σε μεγάλο βαθμό στο να έχουμε μεγάλη επιτυχία στο beach volley τα τελευταία τρία χρόνια».


Σπύρος Πάντζας: «Χέρι χέρι για να πετύχουμε περισσότερα»


«Σας ευχαριστώ για την παρουσία σας. Τα λόγια του κ. Καραμπέτσου πραγματικά με συγκινούν. Θέλω να γνωρίζουν όλοι ότι η Περιφέρεια Αττικής και εγώ προσωπικά, αισθανόμαστε το ίδιο και θέλουμε μέχρι το τέλος της θητείας μας, να προχωρήσουμε χέρι χέρι και να πετύχουμε περισσότερα. Υπογράψαμε συμβόλαιο συνεργασίας με σκοπό τη διάδωση του βόλεϊ και του beach volley, μέσα από τις υποδομές, από αθλητικές δράσεις και τη στήριξη σημαντικών διοργανώσεων. Για την Περιφέρεια αποτελεί προτεραιότητα γιατί τα οφέλη διαχέονται στους νέους ανθρώπους και στην κοινωνία. Συμβάλουμε έτσι ώστε η Αττική να γίνει αθλητικός και τουριστικός προορισμός και να τονώσουμε την τοπική κοινωνία.Δεν είναι η πρώτη φορά που συνεργαζόμαστε με την Ομοσπονδία. Ξεκινήσαμε το 2016 έχοντας κοινή συμμετοχή στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα. Στο πλαίσιο μνημονίου συνεργασίας, η Περιφέρεια αποφάσισε για το 2018 τη στήριξη αρκετών δράσεων της Ε.Ο.ΠΕ. με το κόστος να μην ξεπερνάει τις 60.000 ευρώ. Συγκεκριμένα είναι τα Πανελλήνια Πρωταθλήματα Παίδων και Κορασίδων, το φεστιβάλ μίνι βόλεϊ στην Κερατέα, η ημέρα του βόλεϊ που ιδρύσαμε και θα γίνει τον Σεπτέμβριο στο Πεδίο του Άρεως και φυσικά το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Beach Volley. Δίνουμε σάρκα και οστά στη συνεργασία και αποδεικνύουμε ότι αυτό που κάναμε, δεν το κάναμε μόνο για επικοινωνιακούς λόγους, αλλά δίνουμε και ουσία. Στην Ελλάδα έχουμε μάθει να υπογράφουμε μνημόνιο συνεργασίας και αυτό να μην παράγει καρπούς. Θέλω λοιπόν να ευχαριστήσω όλους όσοι εργάζονται για να υλοποιηθούν αυτά που σχεδιάζουμε και σας συγχαίρω για τη δουλειά που κάνετε καθημερινά.  Εύχομαι η συνεργασία να αναπτύσσεται συνεχώς, οι αγώνες να έχουν επιτυχία και μέσα από την καρδιά μου να είστε όλοι καλά.


Δήμαρχος Σκύρου Μιλτιάδης Χατζηγιαννάκης: «Να γίνει θεσμός στη Σκύρο»


«Είναι μεγάλη μου χαρά που βρίσκομαι εδώ. Στην ουσία είμαστε ο μικρότερος Δήμος που θα διοργανώσει φέτος ενα από τα τουρνουά Μάστερς και είναι ιδιαίτερη τιμή. Είναι η πρώτη φορά που η Σκύρος θα διοργανώσει τουρνουά Μάστερς, παρά το γεγονός ότι όλα τα παιδιά της Σκύρου το καλοκαίρι παίζουν beach volley. Μας προτάθηκε από τον κ. Γιώργο Σιμόπουλο να φιλοξενήσουμε το τουρνουά και τον ευχαριστούμε πολύ. Από την πρώτη επαφή με την Ομοσπονδία είδαμε ότι έχουμε κοινό τρόπο σκέψης και αντίληψης. Πρέπει να ευχαριστήσω όλους τους Σκυριανούς, τους επαγγελματίες του νησιού, τις δημοτικές παρατάξεις, τους ξενοδόχους γιατί αν δεν έβαζαν πλάτες δεν υπήρχε περίπτωση να σηκώσουμε τέτοιους είδους διοργάνωση. Είμαι σίγουρος ότι θα πάνε όλα καλά, εύχομαι να γίνει θεσμός στο νησί και του χρόνου να λένε όλοι πόσο ωραία πέρασαν. Είναι σημαντικό να ακούγεται ότι οι Δήμοι και οι Περιφέρειες βάζουν πλάτη και καλά κάνουν. Στον πολιτισμό και στον αθλητισμό είναι χρέος όλων να συμμετέχουμε και να συμβάλουμε. Όλοι μαζί θα σας βγάλουμε ασπροπρόσωπους και εύχομαι όλα κάθε χρόνο να είναι και καλύτερα».


Αντιδήμαρχος Αρχαίας Ολυμπίας Αντώνης Χρυσανθακόπουλος: «Να φανερώσουμε τα οφέλη του αθλητισμού»


«Ήταν ιδιαίτερη τιμή η πρόσκληση της Ε.Ο.ΠΕ. να συνδιοργανώσουμε το τουρνουά Μάστερς. Θέλω να επικεντρωθώ σε δύο πηλώνες. Για το 2018 η Αρχαία Ολυμπία έγινε Ευρωπαϊκή πόλη και εντάξαμε το beach volley στις δράσεις μας. Σκοπός του Δήμου είναι να φανερώσουμε τα οφέλη του αθλητικού τουρισμού. Οι Δήμοι θέλουν κάποια έσοδα και να διαφημίσουν τις περιοχές και να δώσουν λόγο στους επιχειρηματίες να φανούν περισσότερο. Με τον Σύλλογο Ολυμπιονικών και την Ομοσπονδία αποφασίαμε να υλοποιήσουμε την συγκεκριμένη διοργάνωση. Είμαι σίγουρος ότι όλοι θα περάσουν καλά στην περιοχή μας. Θα υπάρξουν ξεναγήσεις για τους αθλητές, τους δημοσιογράφους και όσους παρεβρεθούν στο τουρνουά. Θέλω να δώσω ιδιαίτερη βαρύτητα στον Σύλλογο Ολυμπιονικών που αγκάλιασε την προσπάθεια αυτή και είναι ο μέγας χορηγός, όπως επίσης ευχαριστώ τη Διεθνή Ολυμπιακή Ακαδημία για τη διαμονή και τη διατροφή που θα παρέχει. Τέλος, την Περιφέρεια που είναι αρωγός και ιδιαίτερα τον Αντιπεριφερειάρχη κ. Γιωργιόπουλο».


Αντιδήμαρχος Αντιρρίου Ιωάννης Σύψας: «Ακόμα καλύτεροι φέτος»


«Για την περιοχή μας, είναι η δεύτερη φορά που διοργανώνουμε τουρνουά Μάστερς. Πέρυσι τέτοια εποχή ήμουν πολύ αγχωμένος, όμως τα καταφέραμε. Μαζί με την Ομοσπονδία και τον Δήμο δώσαμε μάχη και βγάλαμε εις πέρας μία πολύ καλή διοργάνωση. Ο εχθρός του καλού είναι το καλύτερο και φέτος θα διορθώσουμε τα περυσινά λάθη για να είναι ακόμα καλύτερα. Φιλοσοφία μας είναι τουρισμός 365 μέρες τον χρόνο. Στην Ελλάδα όμως δεν γίνεται χωρίς δράσεις και ο αθλητισμός κατέχει κορυφαία θέση. Ο Δήμος ναυπακτίας έχει στήσει μεγάλο αθλητικό καλεντάρι και μία από τις δράσεις μας είναι και το beach volley. Οι αθλητές και όσοι βρεθούν στην περιοχή μας θα επισκεφτούν μία καστρούπολη και θεωρώ ότι η Ναύπατκος αποτελεί το κέντρο της Ελλάδας. Περιμένουμε τον κόσμο να έρθει και να απολαύσει ένα πολύ ωραίο διήμερο».


Αντιδήμαρχος Αγίου Νικολάου Χάρης Αλεξάκης: «Βήματα μπροστά κάθε χρόνο»


«Πέρυσι, λίγο μετά τον τελικό που έγινε για πρώτη φορά στον Άγιο Νικόλαο, ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας με τον Δήμαρχο έδωσαν υπόσχεση να ανανεώσουμε το ραντεβού μας και έτσι έγινε. Πέρυσι ήταν ένα μεγάλο στοίχημα και εμάς και ευχαριστούμε την Ε.Ο.ΠΕ. που μας εμπιστεύτηκε. Το beach volley έχει δημιουργήσει έναν δυνατό πυρήνα για την αναγέννηση του αθλήματος. Οι ομορφιές της Ελλάδας και το beach volley βοηθούν στην ανάδειξη του αθλητικού τουρισμού. Ο Άγιος Νικόλαος ακολουθεί μία στρατηγική ανάδειξης του αθλητικού τουρισμού και κινούμαστε προς αυτή την κατεύθυνση. Ευχαριστούμε για την εμπιστοσύνη που μας δείχνετε για άλλη μία χρονιά, όπως επίσης όλους όσοι δουλεύουν για να γίνουν τέτοια γεγονότα. Κάθε φορά πρέπει να γίνεται ένα βήμα μπροστά και πιστεύω τα καταφέραμε».


Εκπρόσωπος Anima Club Παύλος Μπελιγράτης: «Στήριξη στα νέα παιδιά»


«Οι διοργανώσεις Τζούνιορ είναι πολύ σημαντικές γιατί πρέπει να στηρίζουμε όλοι τα νέα παιδιά. Όπως και εγώ, έτσι και όλοι οι αθλητές/αθλήτριες ξεκίνησαν από μικρή ηλικία και όταν παίζαμε περιμέναμε αυτά τα πρωταθλήματα. Σας περιμένουμε όλους για να δούμε τους αθλητές του μέλλοντος. Καλή επιτυχία σε όλους».


Εκπρόσωπος ΓΣ Κερατέας Kids Beach Volley Festival Θανάσης Ρέρρας: «Να φέρουμε νέους αθλητές στο χώρο»


«Σαν ΓΣ Κερατέας και σε συνεργασία με την Περιφέρεια Αττικής, διοργανώνουμε για πρώτη φορά στην Ελλάδα το Kids Beach Volley Festival. Πρόκειται για καθαρά αναπτυξιακή διοργάνωση και απευθύνεται σε παιδιά δημοτικού. Θα είναι μία εισαγωγή για τους νέους στο άθλημα. Ο στόχος είναι να φέρουμε νέους αθλητές στο χώρο. Ευχαριστούμε την Ομοσπονδία για την συνεργασία, συγχαρητήρια σε όλους τους Δήμους, ιδιαίτερα στους νησιώτικους που όλοι ξέρουν πόσο δύσκολο είναι να διοργανώσεις ένα μεγάλο event. Θέλω να αναφερθώ στον Κώστα Ψαρουδάκη, ο οποίος ήταν ο άνθρωπος που έκανε την Κρήτη το πρώτο νησί και την πρώτη Περιφέρεια στην Ευρώπη στις αναπτυξιακές ομάδες. Στη μνήμη του συνεχίζουμε την παράδοση που μας άφησε». 

 

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΠΙΤΣ ΒΟΛΕΪ ΑΝΔΡΩΝ-ΓΥΝΑΙΚΩΝ 2018
25-27 Μαΐου, KBV OPEN, Καλαμάτα, Kalamata Beach Volley   
1-3 Ιουνίου, AVANΤ-GARDE OPEN, Καρδία Θεσσαλονίκης  
07-10 Ιουνίου, THESSALONIKI MASTERS, Πλατεία Αριστοτέλους, Δήμος Θεσσαλονίκης (ΕΡΤ)
15-17 Ιουνίου, SKYROS MASTERS,  Παραλία Μαγαζιά, Δήμος Σκύρου (ΕΡΤ)
22-24 Ιουνίου, NISI OPEN, Πολυχώρος NISI, Ράχες Φθιώτιδος
29/6-1 Ιουλίου, KASTORIA OPEN, Δήμος Καστοριάς, North Area Circuit 
29/6-1 Ιουλίου, SPINOS OPEN, Καλαμάτα, KBV 
5-7 Ιουλίου, OLYMPIA MASTERS, Δήμος Αρχαίας Ολυμπίας (ΕΡΤ)
13-15 Ιουλίου, IOS OPEN, Παραλία Μυλοπότας
13-15 Ιουλίου, ANTIRRION MASTERS, Παραλία Αντιρρίου, Δήμος Ναυπακτίας (ΕΡΤ)
20-22 Ιουλίου, OLYMPIADA OPEN, Κοινότητα Ολυμπιάδος, North Area Circuit    
20-22 Ιουλίου, BODYTALK OPEN, Καλαμάτα, KVB         
27-29 Ιουλίου, AG. NIKOLAOS FINAL, Δήμος Αγ. Νικολάου (ΕΡΤ)
27-29 Ιουλίου, ARDAS OPEN, Φεστιβάλ Αρδα, Έβρος. North Area Circuit
24-26 Αυγούστου, ELOUDA OPEN, European Zonal Event (Διεθνές τουρνουά) (ΕΡΤ)
*Οι διοργανώσεις που διεξάγονται μετά τo AG. NIKOLAOS FINAL θα προσμετρούνται στην Πανελλήνια Βαθμολογία  
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΖΟΥΝΙΟΡΣ 2018
22-24 Ιουνίου, ATTICA JUNIORS OPEN, Anima Club, Ανάβυσσος
27 Ιουνίου, KERATEA KIDS FESTIVAL, Παραλία Κακής Θάλασσας, ΝΠΔΔ Θορικός, ΓΣ Κερατέας   
29/6-1 Ιουλίου, THESSALONIKI JUNIORS OPEN, El Bandana BVC, Παραλία Νέων Επιβατών
6-8 Ιουλίου, PATRA JUNIORS OPEN, BLX by Vasso Karadassiou, Παραλία Αγ. Βασιλείου
13-15 Ιουλίου, REGIONAL FINALS (K17)                         
20-22 Ιουλίου, REGIONAL FINALS (K19) 
27-29 Ιουλίου, Κ17 JUNIORS FINAL, Κυανή Ακτή Πρέβεζας, Δήμος Πρέβεζας, Περιφέρεια Ηπείρου, Φιλαθλητικός, Ερμής. 
3-5 Αυγούστου, Κ19 JUNIORS FINAL, Παραλία Ραχών, Πολυχώρος Nisi, Δήμος Στυλίδας, Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδος.
10-12 Αυγούστου, Κ22 JUNIORS FINAL, Σχινιάς Αττικής, Club Karavi.

 

masters2018c.jpgmaroulis.jpgbv4.jpgmasters2018a.jpgkarabetsos.jpgparaskeuopoulos.jpgmasters2018.jpgbv3.jpgparaskeuopoulos2.jpgbvj.jpgpantzas.jpgbvj2.jpg

 

 

Σχετικά άρθρα