1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer
Σφάλμα
  • JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 48
17-02-2013 01:39

Στις Ελληνίδες με τη... διαιτησία το All Star Game στο γεμάτο γυμναστήριο της Ηγουμενίτσας

Για να πετύχει μια γιορτή, το μοναδικό κριτήριο είναι να υπάρχει κέφι και χαμογελαστά πρόσωπα. Όπως ακριβώς συνέβη στο «Άλμα Ζωής – All Star Day Γυναικών 2013» που ολοκληρώθηκε το απόγευμα του Σαββάτου (16/2) στο ασφυκτικά γεμάτο κλειστό γυμναστήριο «Αλεξάνδρα Τσιάβου» της Ηγουμενίτσας όπου τελικά πρωταγωνίστριες ήταν οι δύο ρέφερυ Δανιηλίδου, Δελή οι οποίες έληξαν τον αγώνα στο 14-14 υπέρ των ελληνίδων! Το 1ο σετ το πήραν οι ξένες 25-14 και το 2ο σετ οι ελληνίδες 25-21.


Ο κόσμος που από την πρώτη στιγμή «αγκάλιασε» τη διοργάνωση και απέδειξε ότι δικαιούται να απολαμβάνει αγώνες υψηλού επιπέδου, όσο πλησίαζε η ώρα για το πρώτο σερβίς, γέμιζε και τις τελευταίες ελεύθερες γωνιές του γηπέδου αδημονώντας για να παρακολουθήσει από κοντά τη μάχη των Ελληνίδων με τις World All Stars.

Την παραμονή του αγώνα η Δήμητρα Γιακουμή είχε προειδοποιήσει τις World All Stars ότι η Ελληνική ομάδα θα μπει στο γήπεδο για να κερδίσει τον αγώνα. Μόνο που οι World All Stars πήραν στα σοβαρά αυτή την απειλή και μπήκαν με πάθος στον αγώνα.
Αθανασιάδου και Παπαδόπουλος δεν μπορούσαν να διορθώσουν την κατάσταση παρά τις πολλές αλλαγές που έκαναν και το σετ πήγε εύκολα στην ομάδα των Καλμαζίδη - Βαμβέσου, που αγωνίστηκε στους τελευταίους πόντους με πασαδόρο την Μίλενα Νίκιτς.

Σερβίς με μαντίλι στα μάτια!

Στην ανάπαυλα είχαμε τον πρώτο διαγωνισμό της εκδήλωσης. Οι Κουντουρά, Στράντζαλη, Βασιλαντωνάκη, Λαμπρούση από την Ελληνική ομάδα και οι Μπιόλο, Κορτέζ, Μέντες, Νίκιτς από τις ξένες συμμετείχαν στον διαγωνισμό «τυφλού σερβίς».
Κάθε αθλήτρια έπρεπε να περάσει το σερβίς που επιχειρούσε στο αντίπαλο τερέν, φορώντας όμως ένα μαντίλι στα μάτια.
Η Λαμπρούση στην πρώτη προσπάθεια έστειλε τη μπάλα ελάχιστα άουτ, η Νίκιτς έκανε «τσαφ», Στράντζαλη και Κορτέζ, Βασιλαντωνάκη και Μπιόλο πλησίασαν αλλά δεν τα κατάφεραν για να φτάσουμε στο τελευταίο ζευγάρι.
Κουντουρά και Μέντες επιχείρησαν ταυτόχρονα το σερβίς τους με την Ελληνίδα πασαδόρο να περνά τη μπάλα και να γνωρίζει την αποθέωση από τον κόσμο και τις συμπαίκτριές της.

Η ελληνική «απάντηση»

Στο β’ σετ ο αγώνας απέκτησε ισορροπία με την Ελληνική ομάδα να προηγείται 7-5 και να δείχνει καλύτερη εικόνα. Αν και βρέθηκε λίγο αργότερα να χάνει με 10-12, απάντησε γρήγορα και ξαναπήρε το προβάδισμα (18-14), ενώ όταν οι ξένες μείωσαν σε 20-18 αντέδρασε εκ νέου φτάνοντας στο 22-18 και ισοφαρίζοντας σε 1-1 τα σετ.

Στην ανάπαυλα τέσσερα μικτά ζευγάρια (μία αθλήτρια, ένας εκπρόσωπος από το κοινό) έπρεπε να κρατήσουν τη μπάλα ψηλά ανταλλάσσοντας πάσες. Στον τελικό προκρίθηκαν τα ζευγάρια της Λαμπρούση και της Τρατς, παρά τις καταγγελίες της Κιόση για απρόκλητη εύνοια των κριτών Γκας Σερέτη, Δημήτρη Σβαρνιά. Τελικά ο παρτενέρ της Τρατς αποδείχθηκε πιο καλά γυμνασμένος και η Ουκρανή κεντρική στην παρθενική της συμμετοχή σε All Star κέρδισε και τον διαγωνισμό.

Νίκη λόγω... διαιτησίας

Στο 3ο σετ η Πέρεζ έβγαλε δύο άμυνες με το πόδι, αλλά η πρόκληση δεν μπορούσε να μείνει αναπάντητη από την Μέντες της ΑΕΚ, η οποία και υποδοχή με το στήθος έκανε (τέτοιο κοντρόλ θα το ζήλευε και ο Νεϊμάρ), αλλά και επίθεση με… κεφαλιά δοκίμασε για να την μιμηθούν και οι υπόλοιπες μετατρέποντας τον αγώνα σε ποδοβόλεϊ.

Η εμφάνιση της Μαρίας Αθανασιάδου στο παρκέ, επανέφερε τη σοβαρότητα στην Ελληνική ομάδα με την πολύπειρη προπονήτρια να αποδεικνύει ως πασαδόρος ότι «το έχει ακόμη».  Η απάντηση του Καλμαζίδη ήρθε από τη γραμμή του σερβίς, αλλά δεν μπόρεσε να πάρει άσο και το μπες-βγες συνεχίστηκε με τη δημοσιογράφο της ΕΡΤ, Ειρήνη Μαραγκού να μπαίνει στον αγωνιστικό χώρο εκτελώντας σερβίς και τη β’ διαιτητή Ελένη Δελλή να αλλάζει θέσεις με την Ελένη Κιόση!

‘Όποιος πάρει τον πόντο κερδίσει το ματς…», ανακοινώθηκε από μικροφώνου και παρόλο που ο φωτεινός πίνακας έγραφε 14-14 οι διαιτητές ανακήρυξαν νικήτρια την Ελληνική ομάδα, παρά τις διαμαρτυρίες του Καλμαζίδη και των αθλητριών του.

Γέμισε το γήπεδο παιδιά

Το «Άλμα Ζωής - All Star Day Γυναικών 2013», όμως ολοκληρώθηκε όπως ακριβώς ξεκίνησε από νωρίς το πρωί: Με τα παιδιά κεντρικούς πρωταγωνιστές. Αγόρια και κορίτσια που νωρίτερα είχαν συμμετάσχει στο τουρνουά μίνι βόλεϊ, πήραν θέση στο γήπεδο, έχοντας στο πλευρό τους τις Ελληνίδες αλλά και τις World All Stars, παίζοντας τον καθιερωμένο αγώνα, που συνδυάστηκε με πολύ χορό και τραγούδι. Κι αν το τελευταίο σερβίς έγινε στις 16:00, τα κορίτσια των δύο ομάδων αποχώρησαν από τον αγωνιστικό χώρο μετά από πολύ ώρα αφού υπέγραψαν δεκάδες αυτόγραφα και βγήκαν φωτογραφίες με τον κόσμο που ζούσε την κάθε στιγμή και το έδειχνε.

Διαιτητές: Δανιηλίδου, Δελή.

Τα σετ: 14-25, 25-21, 15-14

Ελληνίδες All Stars (Αθανασιάδου, Παπαδόπουλος): Κουντουρά, Βασιλαντωνάκη, Στράντζαλη, Βαρουδάκη, Λαμπρούση, Σαλούστρου, Αρτακιανού –λ / Παπαφωτίου, Κωνσταντινίδου, Κιόση, Μερτέκη, Γιακουμή, Γιοβάνη, Αθανασιάσου.

World All Stars (Καλμαζίδης, Βαμβέσος): Μπιόλο, Κις, Τένεβα, Σόουζα, Τρατς, Νικιτς, Πέρεζ –λ / Νέσιτς, Κομλιένοβιτς, Μέντες, Κορτέζ, Πέτροβιτς.

Αφήστε το σχόλιό σας

Βεβαιωθείτε ότι έχετε συμπληρώσει τα απαραίτητα πεδία (*). Σχόλια με κώδικα HTML, greeklish, κεφαλαία και υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται.