1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer
Σφάλμα
  • JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 48
02-06-2015 17:28

Ο ξεχωριστός ρόλος του Καριπίδη στην προσπάθεια της Εθνικής

Η σκληρή δουλειά εντός γηπέδου συνεχίζεται με αμείωτη ένταση για την Εθνική ομάδα των ανδρών, που αύριο αναχωρεί για την Σμύρνη όπου θα συμμετάσχει σε διεθνές τουρνουά με την συμμετοχή της Τουρκίας (Α’ και Β’ ομάδα) και της Ισπανίας, ωστόσο εξίσου σημαντική δουλειά γίνεται και εκτός γηπέδου.
Την περασμένη εβδομάδα ξεκίνησαν τα επιμορφωτικά σεμινάρια σε συνεργασία της ΕΟΠΕ με τον ΠΑΣΑΠ, ενώ στο πλευρό της Εθνικής βρίσκεται κι ένας παλιός γνώριμος των παικτών του Σωτήρη Δρίκου.

Ο λόγος για τον Θεόκλητο Καριπίδη, ο οποίος πριν από ένα χρόνο κρέμασε τα παπούτσια του κι αφοσιώθηκε στην επιστήμη της Αθλητικής Ψυχολογίας καθώς είναι αριστούχος του τμήματος Ψυχολογίας του Αμερικανικού Κολλεγίου Ελλάδας, DEREE ενώ έγινε δεκτός με υποτροφία από το Springfield College (MA), όπου τον Σεπτέμβριο του 2015 θα ξεκινήσει μεταπτυχιακές σπουδές στην Αθλητική Συμβουλευτική (Athletic Counseling).

Ο πρώην διεθνής ακραίος μία φορά την εβδομάδα βρίσκεται με τους παίκτες της Εθνικής έχοντας ένας υποστηρικτικό ρόλο σ’ αυτή τη νέα προσπάθεια που γίνεται στο αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα, με τον ίδιο να δηλώνει ενθουσιασμένος απ’ αυτή την επαφή.

«Οι Έλληνες αθλητές, σε όλα τα επίπεδα, αρχίζουν να εξοικειώνονται με τις έννοιες της Αθλητικής Ψυχολογίας, και να αντιλαμβάνονται την σημαντικότητα της. Ο καθορισμός των στόχων, τα κίνητρα, η επικοινωνία, και η ομαδική συνοχή αποτέλεσαν τα εισαγωγικά θέματα συζητήσεων στον πρώτο κύκλο της συνεργασίας με την εθνική ομάδα βόλεϊ ανδρών», δήλωσε ο Καριπίδης και συμπλήρωσε με νόημα: «Είμαι χαρούμενος που τα παιδιά έδειξαν εξαιρετικό ενδιαφέρον για αυτήν την πρωτόγνωρη, γι' αυτούς, εμπειρία. Συνεπώς δεν ήταν μόνο η δική μου πρώτη φόρα. Ήταν ένα ξεκίνημα για όλους και θέλω να πιστεύω πως με την ολοκλήρωση των παρουσιάσεων θα έχουν αποκομίσει θετική εικόνα για την νέα επιστήμη. Αυτή ακριβώς ήταν η πρόκληση, καθώς είμαι σίγουρος πως οι περισσότεροι στο μέλλον θα συνεργαστούν με αθλητικούς ψυχολόγους σε ατομικό ή ομαδικό επίπεδο. Ευχαριστώ ιδιαίτερα τους προπονητές για την εμπιστοσύνη που μου έδειξαν, καθώς και όλους τους αθλητές, ξεχωριστά, για την υποδοχή και την αποδοχή κι εύχομαι καλή επιτυχία στις επερχόμενες διοργανώσεις».

Εξίσου ενθουσιασμένοι όμως είναι και οι ίδιοι αθλητές, γεγονός που αποτυπώνεται στα λόγια του Θανάση Πρωτοψάλτη.
«Αυτό που συμβαίνει είναι κάτι καινούργιο, πρωτόγνωρο και εξαιρετικά ενδιαφέρον. Στις συναντήσεις μας με τον Θεόκλητο ακούμε πράγματα τα οποία μας οδηγούν στο να αναθεωρήσουμε τις σκέψεις μας και μας βοηθάει να βλέπουμε τα πράγματα από μια άλλη οπτική… Διευρύνει τους ορίζοντες μας και μας βοηθάει να αντιληφθούμε τι χρειάζεται μια ομάδα για να γίνει ομάδα», τόνισε ο διεθνής ακραίος ο οποίος παραδέχθηκε: «Το ότι έπαιζε μέχρι πέρσι είναι πιο εύκολο για τον ίδιο προκειμένου να μας μεταδώσει αυτά που θέλει καθώς ξέρει πως να μας χειριστεί, ενώ η αλήθεια είναι ότι βρίσκει τον τρόπο και κάνει πάντα ενδιαφέρουσες τις συζητήσεις μας»

Αφήστε το σχόλιό σας

Βεβαιωθείτε ότι έχετε συμπληρώσει τα απαραίτητα πεδία (*). Σχόλια με κώδικα HTML, greeklish, κεφαλαία και υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται.