1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer
07-04-2023 23:07

Ανάκαμψη πριν τους τελικούς μέσω Λιγκ Καπ για τον Ολυμπιακό, να κλείσει τη χρονιά με τίτλο ο Παναθηναϊκός

Ο πρώτος τελικός του Λιγκ Καπ Νίκος Σαμαράς που θα γίνει στην έδρα του Ολυμπιακού και θα μεταδοθεί από τη Δημόσια τηλεόραση δεσπόζει στο αγωνιστικό πρόγραμμα του ανδρικού βόλεϊ. Στη 12η διοργάνωση ο Ολυμπιακός διεκδικεί τον 7ο τίτλο στο θεσμό και ο Παναθηναϊκός τον 3ο τίτλο στο θεσμό. Δύο τίτλους έχει ο Φοίνικας ΟΝΕΧ και έναν η ΑΕΚ. (Γυμναστήριο Μελίνα Μερκούρή, Ρέντη,1ος τελικός Λιγκ Καπ Νίκος Σαμαράς, 8/4, 21:30, ΕΡΤ-3, Διαιτητές: Γεροθόδωρος, Βελώνης)

Είναι η 5η αναμέτρηση των δύο ομάδων στην εφετινή σεζόν μετά τις δύο του πρωταθλήματος που κρίθηκαν στο τάι μπρέικ με νίκες των γηπεδούχων και τις δύο του Challenge Cup που πέρασαν στην ιστορία για τη μεγάλη ανατροπή του Ολυμπιακού αλλά και τις εκτός έδρας νίκες των φιλοξενουμένων.

Είναι η δεύτερη φορά στην ιστορία του Λιγκ Καπ Νίκος Σαμαράς (η πρώτη τη σεζόν 2019-20) που οι δύο ομάδες θα ανμετρηθούν σε διπλούς τελικούς. Και τότε ο πρώτος αγώνας είχε γίνει στο Ρέντη με νικητή τον Παναθηναϊκό 3-2. Στη ρεβάνς ο Ολυμπιακός νίκησε με το ίδιο σκορ και ο τίτλος κρίθηκε στο χρυσό σετ με 15-13 για τον Παναθηναϊκό. Αλλες δύο χρονιές (τις σεζον 2013-14 και 2016-17) οι δύο ομάδες βρέθηκαν αντίπαλοι στη διοργάνωση με τον Ολυμπιακό να αποκλείει δύο φορές τον αιώνιο αντίπαλο του.

Ο Ολυμπιακός προέρχεται από δύσκολη εβδομάδα που ξεκίνησε από την απώλεια του Κυπέλλου στην Καλαμάτα στον τελικό με τον ΠΑΟΚ, αλλά και την πανηγυρική πρόκριση στους τελικούς επί του Α.Ο.Ν.Σ.Μίλων.

Ο Σλοβένος διαγώνιος των Κυπελλούχων Ευρώπης, Τόνσεκ Στερν, δήλωσε στο olympiacossfp.gr: «Προερχόμαστε από έναν δύσκολο μήνα! Παίξαμε ευρωπαϊκό τελικό, τον κερδίσαμε, παίξαμε ημιτελικούς πρωταθλήματος, παίξαμε τελικό Κυπέλλου. Μία δύσκολη περίοδος, που χρειάζεται ψυχικά και σωματικά αποθέματα. Η ήττα στον τελικό του Κυπέλλου μας έκανε πιο δυνατούς, δείξαμε χαρακτήρα στο επόμενο ματς με τον Μίλωνα, πεισμώσαμε. Και έτσι θέλουμε να συνεχίσουμε, πρώτα-πρώτα από το αυριανό ματς με τον Παναθηναϊκό. Είναι στην έδρα μας, είναι τελικός, δεν θα είναι εύκολο. Είναι η τελευταία ευκαιρία του Παναθηναϊκού, η τελευταία τους διοργάνωση, οπότε καταλαβαίνετε, ότι θα τα δώσουν όλα. Θα είναι δύσκολο ματς, όμως πρέπει να κοιτάξουμε μόνο τη δική μας πλευρά! Εμείς πρέπει να κάνουμε αυτό που ξέρουμε καλά, να παίξουμε το παιχνίδι μας, στο επίπεδο που πρέπει. Πρέπει να παίξουμε έξυπνα, με τακτική. Σημαντικό ρόλο θα παίξει και ο κόσμος μας, τον οποίο περιμένουμε στο Ρέντη! Ο κόσμος μας έχει στηρίξει πολύ, αυτό θέλουμε και αύριο, είναι ο έβδομος παίκτης μας και τον περιμένουμε στο γήπεδο».

Τα εισιτήρια της αναμέτρησης διατίθενται:

Α) Μέσω internet (www.olympiacossfp.gr) και από την Ticketmaster καθημερινά, όλο το 24ώρο και έως την εξάντλησή τους.

Για αγορά εισιτηρίων, μέσω internet, πατήστε ΕΔΩ.

Β) Από το Γραφείο του Τμήματος Μελών/Φιλάθλων στο «Γ.Καραϊσκάκης» (κάτω από την Θύρα 19-Εμπορική Στοά) την Παρασκευή (07/04/2023) και ώρες 11:00-18:00 και το Σάββατο (08/04/2023) 10:00-19:00 και από τις 19:30 έως την έναρξη της αναμέτρησης από το εκδοτήριο του Κλειστού Γυμναστηρίου Ρέντη «Μ. Μερκούρη».

Οι τιμές των εισιτηρίων είναι οι ακόλουθες: 10€, 20€ (VIP), 40€ (Baseline-Court Seats).

* Στον 1o τελικό του League Cup δεν ισχύει η Κάρτα Μέλους, παρά μόνο τα εισιτήρια διαρκείας του βόλεϊ.

Δύσκολη εβδομάδα είχε και ο Παναθηναϊκός. Αποκλείστηκε στον ημιτελικό του Κυπέλλου από τον ΠΑΟΚ και με ήττες 3-0 αποκλείστηκε από το Δικέφαλο από τους τελικούς του πρωταθλήματος κι έτσι ο μοναδικός τίτλος που συνεχίζει να διεκδικεί είναι το Λιγκ Καπ Νίκος Σαμαράς.

Από το 1998 που καθιερώθηκε το νέο σύστημα καταγραφής πόντων έχουν γίνει 75 αγώνες πρωταθλήματος και ο Ολυμπιακός προηγείται στις νίκες 46-29.

1ος Τελικός - Σάββατο 8 Απριλίου 2023

Γυμναστήριο Μελίνα Μερκούρη, Ρέντη, 21:30 (ΕΡΤ-3): Ολυμπιακός Σ.Φ.Π. - Παναθηναϊκός Α.Ο.

Διαιτητές: Κουτσούλας, Ονόπας, Παρατηρητής αγώνα: Καλπακτσόγλου, Παρατηρητής διαιτησίας: Γεωργουλέας, Τσάλεντζ ρέφερι: Πρέντζας, Επόπτες: Αρβανίτης, Τόλιος, Γραμματεία: Εμμανοηλίδη.

2ος Τελικός - Μεγάλη Τετάρτη 12 Απριλίου 2023

Κλειστό Ολυμπιακό Στάδιο Αθήνας «Νίκος Γκάλης», Μαρούσι, 21:00 (PAO TV): Παναθηναϊκός Α.Ο. - Ολυμπιακός Σ.Φ.Π.

Διαιτητές: Γεροθόδωρος, Βελώνης, Παρατηρητής αγώνα: Καλπακτσόγλυο, Παρατηρητής διαιτησίας: Γεωργόπουλος, Τσάλεντζ ρέφερι: Βουδούρης, Επόπτες: Καπότης, Ζαρμπίνης, Γραμματεία: Μπίτσικα.

Αφήστε το σχόλιό σας

Βεβαιωθείτε ότι έχετε συμπληρώσει τα απαραίτητα πεδία (*). Σχόλια με κώδικα HTML, greeklish, κεφαλαία και υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται.