1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer
03-06-2022 14:20

Ντίμο Τόνεφ: «Ο Αμποντάντζα είναι αδελφός και workaholic»

Ο Τόνεφ πήγε στον Ρέντη με τον 18χρονο γιο του, που έκανε και χρέη ακραίου στην προπόνηση της Εθνικής γυναικών, ενώ στον ίδιο χώρο τον επισκέφτηκε και ο προπονητής του Παναθηναϊκού Δημήτρης Ανδρεόπουλος, με τον οποίο ήταν συμπαίκτες στην ομάδα του Στέλιου Προσαλίκα, που κατέκτησε και το πρωτάθλημα.

Ο Βούλγαρος, που είναι πλέον στην επιτροπή προπονητών της βουλγάρικης ομοσπονδίας και ιδιοκτήτης πολυτελούς ξενοδοχείου σε χιονοδρομικό κέντρο στην πατρίδα του, μας είπε: «Ο Αμποντάντζα έχει στην τροπαιοθήκη του εννιά μετάλλια. Όπου κι αν πήγε πέτυχε διακρίσεις ή ανέβασε το επίπεδο της ομάδας που ανέλαβε. Είναι workaholic και το περασμένο καλοκαίρι που δεν είχε ομάδα να ασχοληθεί ήταν σαν... τρελαμένος. Ήρθε στην Ελλάδα και θα σας οργανώσει σε όλα τα επίπεδα.

Είναι σαν αδελφός μου. Τον γνώρισα όταν ανέλαβε την Εθνική Βουλγαρίας και εγώ ήμουν βοηθός του. Φάγαμε ψωμί και αλάτι με τον Αμποντάντζα και ήρθα στην Ελλάδα για να τον βοηθήσω να περάσει τη φιλοσοφία του στις παίκτριες. Με τη Βουλγαρία κερδίσαμε ομάδες όπως η Βραζιλία και η Ιαπωνία, ενώ στο Ευρωβόλεϊ της Γερμανίας νικήσαμε τη μετέπειτα πρωταθλήτρια Σερβία, αλλά χάσαμε 3-2 από την Τσεχία και δεν περάσαμε στις ισοβαθμίες στα νοκ άουτ ματς. Μου άλλαξε το μυαλό ο Αμποντάντζα και τη νοοτροπία για το βόλεϊ γυναικών, που είναι διαφορετικό από των ανδρών.

Γι’ αυτό τον πρότεινα στον πρόεδρο της ΕΟΠΕ Γιώργο Καραμπέτσο και στον Κώστα Χαριτωνίδη. Έχετε καλό υλικό και θα ανεβάσει το επίπεδο των παικτριών, θα τις μάθει να παίζουν με το μυαλό. Πήγε στο Αζερμπαϊτζάν, στην Τουρκία, στην Πολωνία αλλά και στην Ιταλία οι ομάδες του έφτασαν στα φάιναλ φορ. Φέτος είχε μια μικρομεσαία ομάδα στην Τουρκία, την ανέβασε στην τρίτη θέση και λίγο έλειψε να παίξει και στον τελικό.

Παντού πέτυχε. Από τον Καναδά έφυγε γιατί δεν υπήρχε οργάνωση. Ένας παράγοντας έτρεχε από την ομοσπονδία κι αυτός έκανε τα πάντα. Έστηνε ακόμη και το φιλέ. Η φιλοσοφία του είναι “όποια θέλει να παίξει είναι καλοδεχούμενη. Διαφορετικά σπίτι της”.

Με το ζόρι δεν καλεί καμία, αλλά αν κλείσει η πόρτα, δεν ξανανοίγει. Και να είστε σίγουροι ότι γνώριζε τις περισσότερες παίκτριες πριν ακόμη έρθει στην Ελλάδα. Πέρασε από ακτινογραφία όλο το υλικό, γι’ αυτό και θα πετύχει».

ΥΓ: Ο Αμποντάντζα περιμένει απαντήσεις από την Ανθή Βασιλαντωνάκη και την Σοφία Κοσμά.

Αφήστε το σχόλιό σας

Βεβαιωθείτε ότι έχετε συμπληρώσει τα απαραίτητα πεδία (*). Σχόλια με κώδικα HTML, greeklish, κεφαλαία και υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται.