Εκτυπώστε τη σελίδα
31-08-2019 00:43

Πρωταθλήτριες στην... καρδιά μας οι Αγγελοπούλου, Κωνσταντίνου!

Η Μαριώτα Αγγελοπούλου και η Μανωλίνα Κωνσταντίνου άγγιξαν το θαύμα στον τελικό των ΙΙ Παράκτιων Αγώνων στην Πάτρα. Παρουσία 1.500 θεατών που γέμισαν ασφυκτικά το κεντρικό γήπεδο της εγκατάστασης «Αρτεμις» έφτασαν έναν πόντο από το χρυσό μετάλλιο.

Προηγήθηκαν με 1-0 και 20-19 στο 2ο σετ αλλά γνώρισαν την ήττα με 2-1 από τις κορυφαίες Γαλλίδες Σαμρό και Ζιπετέρ οι οποίες πήραν το χρυσό μετάλλιο.

Στο 1ο σετ η κυπριακή ομάδα παρότι έχανε με 10-7, χάρη στα σερβίς της Κωνσταντίνου γύρισε τον αγώνα, πέρασε μπροστά με 15-12 και επιβλήθηκε με 21-17.

Η μεγάλη μάχη εξελίχθηκε πόντο με πόντο στο 2ο σετ, στο οποίο η κυπριακή ομάδα προηγήθηκε με 20-19 και χρειαζόταν έναν πόντο για να καθαρίσει την υπόθεση του χρυσού μεταλλίου.

Ωστόσο εκείνη τη στιγμή  οι πολύ πιο έμπειρες Γαλλίδες κατάφεραν να βγουν από τα… σχοινιά και με τρεις πόντους της JUPITER (επίθεση, άσσος και πλασέ) έκαναν το 22-20 και ισοφάρισαν σε 1-1 σετ.

Οι Γαλλίδες οδήγησαν τον αγώνα στο tie break στο οποίο επικράτησαν με 15-9, κατέκτησαν το χρυσό μετάλλιο και απόλαυσαν το νέκταρ του θριάμβου τους σε έναν τελικό στον οποίο η γαλλική… σαμπάνια αποδείχθηκε πιο εύγευστη από την κυπριακή… ζιβανία! 

«Είμαστε χαρούμενες που φτάσαμε στον τελικό. Αντιμετωπίσαμε με μια ομάδα υψηλού επιπέδου που τελικά κατάφερε να κατακτήσει το χρυσό μετάλλιο. Χαρήκαμε πολύ που μπορέσαμε να τις κοντράρουμε. Φτάσαμε πολύ κοντά στη νίκη, αλλά όπως και να χει χαιρόμαστε για τη διάκριση μας. Αφιερώνω το μετάλλιο στη Μανώλίνα με την οποία παίζουμε 10 χρόνια μαζί. Είναι πολύ πιθανό να επιστρέψω και να παίξω σε ομάδα της Πάτρας» είπε η Μανωλίνα Κωνσταντίνου.