Εκτυπώστε τη σελίδα
22-07-2019 20:35

Ραντεβού τίτλου στον Αγ. Νικόλαο για Αρβανίτη,Καραγκούνη και Μαναβή,Τσοπούλου

Με την πρώτη κοινή παρουσία των Εθνικών ομάδων γυναικών στο πανελλήνιο πρωτάθλημα μπιτς βόλεϊ θα διεξαχθούν τα τελικά στον Άγιο Νικόλαο Κρήτης (26-28 Ιουλίου).

Βίκυ Αρβανίτη/Πένυ Καραγκούνη και Δήμητρα Μαναβή/Κωνσταντίνα Τσοπούλου κάνουν ένα μικρό διάλειμμα από τις διεθνείς υποχρεώσεις τους στο World Tour της FIVB και στο κυνήγι που βρίσκονται για την πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2020 και θα ταξιδέψουν την πόλη της Κρήτης για να διεκδικήσουν το πρωτάθλημα Ελλάδας για το 2019.

Η Βίκυ Αρβανίτη είναι η πολυνίκης του θεσμού από 1994 που καθιερώθηκε το πανελλήνιο πρωτάθλημα γυναικών με 9 κατακτήσεις. Έχει δύο πρωταθλήματα με την Βάσω Καραντάσιου (2006, 2007), πέντε με δίδυμο την Μαρία Τσιαρτσιάνη (2009, 2010, 2012, 2014, 2015) και δύο με την τωρινή της συμπαίκτρια την Πένυ Καραγκούνη (2013, 2016).

Η Πένυ Καραγκούνη από την άλλη έχει τρεις κατακτήσεις, δύο με την Βίκυ Αρβανίτη και μία με την Κωνσταντίνα Τσοπούλου (2017). Τωρινές πρωταθλήτριες Ελλάδας είναι οι Δήμητρα Μαναβή, Κωνσταντίνα Τσοπούλου. Αν και για την Μαναβή το πρωτάθλημα του 2018 ήταν το πρώτο στην καριέρα της, για την Τσοπούλου ήταν το δεύτερο συνεχόμενο.

Στους άνδρες, οι πρωταθλητές της άμμου για το 2018, τα αδέρφια Μανδηλάρη Βασίλης και Άγγελος θα προσπαθήσουν στην παραλία Άμμος στον Άγιο Νικόλαο να διατηρήσουν τα σκήπτρα τους από τους πρωτοπόρους της πανελλήνιας βαθμολογίας και νικητές των τριών φετινών τουρνουά Masters, Ραφαήλ Μπανιώτη/Γιώργο Τερζόγλου (πρώτη θέση THESSALONIKI KAI OLYMPIA MASTERS) και Γιώργο Μιχελάκη/Βασίλη Μούχλια (χρυσό μετάλλιο στο ANTIRRION MASTERS). Στον Άγιο Νικόλαο θα διεκδικήσουν το τρίτο τους πρωτάθλημα ως δίδυμο μετά το 2016 και το 2017, οι περσινοί φιναλίστ Δημήτρης Νιώπας και Θοδωρής Παπαδημητρίου.

Στις εγκαταστάσεις του Beach Box στο Μαρούσι (Σάμου 31) θα πραγματοποιηθούν τα προκριματικά ανδρών και γυναικών για την πρόκριση στα τελικά του πανελλήνιου πρωταθλήματος μπιτς βόλεϊ στον Άγιο Νικόλαο Κρήτης. Οι αγώνες θα διεξαχθούν την Τετάρτη 24 Ιουλίου και ώρα 12.00. Από τα προκριματικά των ανδρών θα προκριθούν δύο ομάδες και στις γυναίκες μία.

Η Entry list ανδρών ΕΔΩ.

Η Entry list γυναικών ΕΔΩ.

Η χρυσή βίβλος των πανελλήνιων πρωταθλημάτων μπιτς βόλεϊ ανδρών-γυναικών ΕΔΩ.