Εκτυπώστε τη σελίδα
11-06-2019 21:05

Παραλία Μυλοπότας: Από τους Κάρες στο σερβίς του παγκοσμίου σιρκουί μπιτς βόλεϊ

Η παραλία Μυλοπότα της Ίου συγκαταλέγεται μεταξύ των πιο όμορφων παραλιών του πλανήτη και φυσικά του Αιγαίου. Σε απόσταση μόλις τριών χιλιομέτρων από την Χώρα της Ίου αφήνει άφωνο τον επισκέπτη και δίνει τροφή στην φαντασία για να τρέξει αιώνες πριν όταν την πρωτοπάτησαν οι Κάρες, οι Μινωίτες, οι Αχαιοί και οι Φοίνικες. 

Έδωσαν την σκυτάλη στους Βυζαντινούς, στους Ενετούς αλλά και σε Γάλλους πειρατές που την είχαν ως ορμητήριο για να χτυπούν τους Τούρκους. Στις όμορφες παραλίες της Ίου και ειδικά στη μεγάλη άμμο που προσδιορίζεται η Μυλοπότα αναφέρεται ο Ηρόδοτος ο οποίος μέσα στους αιώνες μας μεταφέρει πως η Ιος ήταν η πατρίδα της μητέρας του αλλά και το νησί που θάφτηκε η μητέρα του Ομήρου.

Η Μυλοπότα ξεχωρίζει για την σπάνια αμμουδιά της, το απάνεμο φυσικό κόλπο και συγκεντρώνει το μεγαλύτερο μέρος των θερινών αθλητικών δραστηριοτήτων ακόμα και δράσεις Ολυμπιακών Αθλημάτων όπως το μπιτς βόλεϊ. 

Από το 2018 η Ιος και η παραλία Μυλοπότα έχοντας μεγάλο χορηγό τον όμιλο Luxurios μπήκαν στον αγωνιστικό χάρτη του ελληνικού μπιτς βόλεϊ με την διεξαγωγή αγώνων τουρνουά της κατηγορίας όπεν του πανελληνίου σιρκουί. 

Το 2019 γίνεται η μεγάλη υπέρβαση με την διεξαγωγή δύο τουρνουά εκ των οποίων το πρώτο χρονικά είναι στο καλεντάρι του παγκοσμίου σιρκουί FIVB κατηγορίας ενός αστεριού που θα γίνει 14-16 Ιουνίου. Κανονικά θα διεξαχθεί και το τουρνουά της κατηγορίας όπεν 29-30 Ιουνίου στο πλαίσιο του πανελληνίου σιρκουί. 

Οι αγώνες ανδρών και γυναικών του μονάστερου τουρνουά της FIVB θα διεξαχθούν σε έξι εντυπωσιακά γήπεδα που έχουν κατασκευαστεί με όλες τις σύγχρονες και οικολογικές προδιαγραφές για να μην προκαλούν επιβάρυνση στο περιβάλλον. Τα τέσσερα είναι γήπεδα αγώνων εκ των οποίων το ένα είναι το κεντρικό με τις εξέδρες και όλες τις υποδομές για την διεξαγωγή των τελικών και τις τηλεοπτικές μεταδόσεις υψηλού επιπέδου. Τα άλλα δύο γήπεδα είναι προπονητήρια.

Στο μονάστερο τουρνουά της FIVB θα αγωνιστούν ομάδες από 21 χώρες μεταξύ των οποίων και η Ελλάδα. Θα έρθουν ομάδες από τις ΗΠΑ, την Ιαπωνία, το Ιράν, την Γαλλία, το Ισραήλ, την Αυστρία, το Μπαχρέιν, την Κύπρο, την Τσεχία, την Λετονία, την Λιθουανία, τη  Νορβηγία, την Πολωνία, την Ρωσία, την Ισπανία, την Σουηδία, την Ελβετία, το Βέλγιο, την Σερβία, την Ουκρανία ενώ από την Ελλάδα θα αγωνιστούν τέσσερις ομάδες ανδρών και πέντε γυναικών.