1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer
30-05-2019 15:44

Mikasa V200W: Το volleynews.gr και το Volley Plus τεστάρουν τη νέα επίσημη μπάλα του βόλεϊ

Η νέα επίσημη μπάλα του βόλεϊ σάλας έφτασε στην Ελλάδα. Πρόκειται για το μοντέλο Mikasa V200W το οποίο θα αντικαταστήσει όλα τα προηγούμενα μοντέλα.

Οι πρώτες μπάλες έφτασαν στο κατάστημα ειδών βόλεϊ Volley Plus και ο πρώην αθλητής του βόλεϊ και ιδιοκτήτης της επιχείρησης μας είπε για την πρώτη εμπειρία του: «Είναι εντυπωσιακή από την πρώτη ματιά. Διαθέτει ένα απόλυτα ισορροπημένο αεροδυναμικό σχεδιασμό. Εχει σχεδιαστεί με 18 πάνελς έναντι 9 πάνελς που είχε η προηγούμενη μπάλα».

Ποιος όμως είναι ο σκοπός των 18 πάνελς στη μπάλα;«Κατ΄αρχήν μιλάμε για την τελευταία λέξη της τεχνολογίας. Τα 18 πάνελς δίνουν απόλυτη ισορροπία και μέσα από ηλεκτρονικές μετρήσεις έχει διαπιστωθεί πως η συγκεκριμένη μπάλα έχει μεγαλύτερη αεροδυναμική και λιγότερη παραμόρφωση καθώς απορροφά τη δύναμη του χτυπήματος του αθλητή και τη μετατρέπει σε ταχύτητα».

Οσο για το νέο χρωματισμό ο Βασίλης Βλαχονικολός μας είπε:«Κυριαρχεί περισσότερο το κίτρινο σε σχέση με το μπλε. Δεν είναι τυχαία η επιλογή των χρωμάτων. Το κίτρινο είναι χρώμα που γίνεται πιο γρήγορα αντιληπτό από τους αθλητές και τους θεατές. Το μπλε δημιουργεί τις ραβδώσεις ώστε να γίνεται πιο γρήγορα αντιληπτή η μπάλα σε μεγάλες ταχύτητες και κυρίως στους φωτισμούς led των γυμναστηρίων. Επίσης έχει διαπιστωθεί πως ο νέος χρωματισμός "γράφει" καλύτερα στις τηλεοπτικές μεταδόσεις και ο τηλεθεατήςέχει καλύτερη αντίληψη του αγώνα».

Μεγάλη βαρύτητα έχει δοθεί και στην επιφάνεια της μπάλας όπως λέει ο Βασίλης Βλαχονικολός:

«Η επιφάνεια των μικροϊνών διπλής ράβδου σταθεροποιεί τη διαδρομή της πτήσης της μπάλας και δημιουργεί επιπλέον έλεγχο της μπάλας, ενώ η λειτουργία "Nano Balloon Silica" αποτρέπει τη γλιστερή επιφάνεια της μπάλας κατά τη διάρκεια έντονου παιχνιδιού. Φυσικά είναι απόλυτα φιλική στο περιβάλλον και δε δημιουργεί προβλήματα στην επαφή της με το ανθρώπινο δέρμα».

Η τιμή της μπάλας με αγορά μέσω ίντερνετ ξεκινάει από 66 Ευρώ αλλά όπως λέει ο Βλαχονικολός υπάρχουν και προσφορές σε συλλόγους ή ιδιωτικούς φορείς.

Περισσότερες πληροφορίες μπορεί να αντλήσει κανείς στο:

https://volleyplus.gr/index.php/categories/balls/volley-balls/mikasa-v200w-detail

Αφήστε το σχόλιό σας

Βεβαιωθείτε ότι έχετε συμπληρώσει τα απαραίτητα πεδία (*). Σχόλια με κώδικα HTML, greeklish, κεφαλαία και υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται.