Εκτυπώστε τη σελίδα
29-05-2019 22:20

Θαύμα: Απίστευτη πρόκριση των Αρβανίτη, Καραγκούνη στο κυρίως ταμπλό στην Οστράβα!

Το άστρο αλλά και η εμπειρία των Βίκυ Αρβανίτη, Πένυ Καραγκούνη τις οδήγησε έστω και από το... παράθυρο στο κυρίως ταμπλό του σπουδαίου τουρνουά τεσσάρων αστέρων της παγκόσμιας ομοσπονδίας που γίνεται στην Οστράβα.

Το ελληνικό δίδυμο κατάφερε να προκριθεί παρότι στον δεύτερο αγώνα του β΄προκριματικού γύρου ηττήθηκε 16-14 στο τάι μπρέικ από τις Λετονές Γκραουντίνα / Κραβτσένοκα. Στη συνέχεια όμως στάθηκαν τυχερές μέσα στην ατυχία τους και πήραν την πρόκριση ενώ σημαντικό ρόλο έπαιξε το γεγονός ότι αν και ηττημένες επέλεξαν να παρακολουθήσουν την τεχνική σύσκεψη για την κατάρτιση του κυρίως ταμπλό. Τι ακριβώς συνέβη και η ελληνική ομάδα μπήκε στους «32» του τουρνουά; Διαβάστε τι ακριβώς έγινε σε μία ημέρα που θα την θυμούνται σε όλη τους την καριέρα.

Αρχικά στον α΄προκριματικό γύρο νίκησαν τις Ουκρανές αδελφές Μάκινο με 21-19, 21-18 και προκρίθηκαν στον β΄προκριματικό γύρο.

Εκεί παρά την προσπάθεια τους στάθηκαν άτυχες σε δύο καθοριστικά τελειώματα και ηττήθηκαν από τις Λετονές Γκραουντίνα / Κραβτσένοκα 21-13, 19-21, 16-14.

Υπό κανονικές συνθήκες θα είχαν ολοκληρώσει την πορεία τους και ετοίμαζαν τις αποσκευές τους για την αναχώρηση όμως η πληροφορία πως κάποια ομάδα του κυρίως ταμπλό θα αποσυρθεί λόγω τραυματισμού έκανε την Βίκυ και την Πέννυ να δείξουν ενδιαφέρον και να μεταβούν στο σημείο όπου γίνονταν η τεχνική σύσκεψη.

Εκεί ο τεχνικός διευθυντής της διοργάνωσης πράγματι ανακοίνωσε πως μία ομάδα από την Ισπανία που είχε περάσει στο κυρίως ταμπλό απέσυρε την συμμετοχή της λόγω τραυματισμού. Ο τεχνικός διευθυντής ανακοίνωσε πως θα γίνει κλήρωση μεταξύ των δύο πρώτων ομάδων με την καλύτερη βαθμολογία που αποκλείστηκαν στον β΄γύρο των προκριματικών.

Οπως ανακοίνωσε οι ομάδες αυτές ήταν οι γιαπωνέζες Σουζούκι, Ναγκάτα και οι ισπανίδες Σορία, Κάρρο. Επειδή όμως οι Σουζούκι, Ναγκάτα δεν δήλωσαν παρούσες στην τεχνική σύσκεψη ο τεχνικός διευθυντής ανακοίνωσε πως οι Σορία, Κάρρο θα κληρωθούν με την τρίτη επιλαχούσα ομάδα με την καλύτερη βαθμολογία και αυτή ήταν η ελληνική. Εγινε λοιπόν η κλήρωση και οι Βίκυ, Πέννυ ήταν τυχερές και πήραν το εισιτήριο για το κυρίως ταμπλό. Μέτρησε όμως και η συνέπεια τους να παραστούν στην τεχνική σύσκεψη και αναμείφθηκαν.

Ετσι εκεί που ετοίμαζαν τα εισιτήρια τους για την αναχώρηση από την Οστράβα βρέθηκαν εντός του ταμπλό και αύριο Πέμπτη πρωί ξεκινούν τις μάχες τους για τη συγκομιδή πολύτιμων βαθμών στη προσπάθεια πρόκρισης στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο. Να σημειωθεί πως τα τετράστερα τουρνουά δίνουν πολλούς πόντους και μόνο η είσοδος της ελληνικής ομάδας στο ταμπλό τους δίνει σημαντικό πλεονέκτημα.

Η ελληνική ομάδα στη συνέχεια έμαθε και τους αντιπάλους τους της στον D όμιλο του ταμπλό. Πρόκειται για δύο ομάδες από τις ΗΠΑ μεταξύ αυτών και η ομάδα ης Γουόλς Τζένικγκς. Πρόκειται για τις αμερικανίδες Κλίνεμαν, Ρος και τις Σουέτ, Γουόλς Τζένιγκς και τις κινέζες Χ.Υ.Ξιά, Βανγκ. Στον ημιτελικό του D ομίλου οι Βίκυ, Πένυ θα αντιμετωπίσουν τις Κλίνεμαν, Ρος.

http://www.volleynews.gr/beachvolleynews/

 

 


 

Σχετικά άρθρα