Εκτυπώστε τη σελίδα
28-02-2019 17:23

Τίε Σαντάνα: «Η πρόκληση των Ολυμπιακών Αγώνων με έφερε στην Ελλάδα»

Η μεγάλη πρόκληση για τη πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2020 έκανε τον Βραζιλιάνο Τίε Σαντάνα να αποδεχθεί την πρόταση της Ε.Ο.ΠΕ. και να κοουτσάρει τις γυναικείες Εθνικές ομάδες μπιτς βόλεϊ. Ο Σαντάνα ζήτησε ενότητα από όλους για τον κοινό στόχο που δεν είναι άλλος από την παρουσία της Ελλάδας στο Τόκιο το 2020.

«Είναι πολύ σημαντικό για εμένα να βρίσκομαι εδώ και να κάνω κάτι που αγαπώ, μαζί με ανθρώπους που μοιραζόμαστε την ίδια αγάπη για το beach volley. Είναι μία πρόκληση η αλήθεια είναι και μου αρέσουν οι προκλήσεις. Στόχος μας είναι η πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Θα είναι δύσκολο, θα κάνω ότι μπορώ για να είμαστε το 2020 στο Τόκυο».

Αν μπορούσε να ζητήσει οτιδήποτε για να διευκολύνει την δουλειά του τι θα ήταν: «Μετά την Καμπότζη κατάλαβα ότι το χρυσό μετάλλιο ήρθε μέσω της ομαδικής δουλειάς. Αν μπορούσα να ζητήσω κάτι, αυτό είναι ενότητα. Θέλουμε ο ένας τον άλλον. Μετά τη Χάγη που δεν ήρθε το αποτέλεσμα που θέλαμε, ήρθαμε όλοι πιο κοντά. Όλοι μαζί μπορούμε να προκριθούμε στο Τόκυο, η Βίκυ και η Πένυ μόνες τους δεν μπορούν. Θα είναι μεγάλο ταξίδι. Δεν θα υπάρχουν πολλές χαρούμενες Κυριακές, αλλά μπορούμε να είμαστε χαρούμενοι και να διασκεδάζουμε καθημερινά στις προπονήσεις».

Μανώλης Ρουμελιώτης (Τιμ μάνατζερ Εθνικών ομάδων): «Υπομονή, επιμονή και σκληρή δουλειά»

«Να αναφέρουμε ότι ο τρόπος πρόκρισης στους Ολυμπιακούς Αγώνες έχει δύο δρόμους. Ο ένας είναι από την Παγκόσμια κατάταξη από που και προκρίνονται οι 16 πρώτες ομάδες, με περιθώριο 2 ανά χώρα. Άρα θα πρέπει μία από τις δύο ομάδες να είναι περίπου στο νούμερο 20-25 της Παγκόσμιας κατάταξης. Ο δεύτερος τρόπος είναι μέσω των Continental Cup που χωρίζεται σε 3 φάσεις. Συνολικά από όλη αυτή την διαδικασία θα προκριθούν 8 ομάδες και μαζί με τις 16 της Παγκόσμιας κατάταξης, θα συμπληρωθούν οι 24 ομάδες που θα αγωνιστούν στο Τόκυο. Θέλει υπομονή, επιμονή και σκληρή δουλειά».