1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer
19-11-2018 19:58

Βραζιλιάνος ομοσπονδιακός στο μπιτς βόλεϊ: Από τον Αλτζίνα στον Τιέ Σαντάνα Μπέντο Κρέσπο

Στην Ελλάδα βρίσκεται ο Βραζιλιάνος Τιέ Σαντάνα Μπέντο Κρέσπο για συζητήσεις με τον πρόεδρο της ΕΟΠΕ Γιώργο Καραμπέτσο προκειμένου να αναλάβει τεχνικός σύμβουλος στις εθνικές ομάδες μπιτς βόλεϊ.

Ο 34χρονος Μπέντο Κρέστο υπήρξε προπονητής πολλών καλών ομάδων της Βραζιλίας όπως οι Τιάγκο Μαρμπόσα και Οσκαρ Μπραντάο, Πρισίλια και Ιζαμπέλ, Χάρλεϊ και Μπίλι, Μπέντζαμιν και Μπρούνο ντε Πάουλα κ.α.

Το κόστος της διαγραφόμενης συνεργασίας με τον Τιέ Σαντάνα Μπέντο Κρέσπο θα καλυφθεί εξ ολοκλήρου από πόρους της Παγκόσμιας ομοσπονδίας και της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής στο πλαίσιο της ενίσχυσης των προολυμπιακών προετοιμασιών των εθνικών ομάδων.

Υπενθυμίζεται πως πρώτος αλλοδαπός ομοσπονδιακός προπονητής στο ελληνικό μπιτς βόλεϊ ήταν ο Αμερικανός Τζεφ Αλτζίνα (1998-00) που έστησε όλο το οικοδόμημα των εθνικών ομάδων. Ακολούθησαν οι Βραζιλιάνοι Μαρκάο, Αλεμάο που έμειναν μέχρι το 2004 και ο Γερμανός Ντίκμαν (2009-12) που παντρεύτηκε και την Μαρία Τσιαρτσιάνη. Στα πρώτα βήματα του αθλήματος χρέη προπονητή είχε ο Μιχάλης Τριανταφυλλίδης, ενώ μεγάλες επιτυχίες έφερε και η θητεία του Μανώλη Ρουμελιώτη (2004-08).

Αφήστε το σχόλιό σας

Βεβαιωθείτε ότι έχετε συμπληρώσει τα απαραίτητα πεδία (*). Σχόλια με κώδικα HTML, greeklish, κεφαλαία και υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται.