1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer
26-04-2013 16:17

Έρχεται το σετ των 21 πόντων και στο βόλεϊ!

Ένα σημαντικό πείραμα για μία προτεινόμενη αλλαγή στους κανονισμούς του βόλεϊ αναμένεται να γίνει στις διοργανώσεις του Ευρωπαϊκού Λιγκ ανδρών και γυναικών 2012-13. Σύμφωνα με απόφαση της CEV η οποία μάλιστα ανκοινώθηκε και από την επιτροπή διαιτησίας οι αγώνες του Ευρωπαϊκού Λιγκ θα γίνουν με σετ στους 21 νικηφόρους πόντους και όχι στους 25 όπως ισχύει σήμερα.
Μετά από πολύχρονες έρευνες έχει διαπιστωθεί πως στους 21 πόντους υπάρχει μεγαλύτερο ενδιαφέρον και μικρότερη χρονική διάρκεια κατά 5΄ανά σετ που βοηθάει στην θέαση και στην τηλεθέαση. Η δοκιμή θα βασιστεί στο πρότυπο των αγώνων του μπιτς βόλεϊ που τελειώνουν στους 21 πόντους, ενώ το τάι μπρέικ θα μείνει ως έχει στους 15 νικηφόρους πόντους. Επίσης θα υπάρχει μόνο ένα τεχνικό τάιμ άουτ στον 12ο πόντο και όχι δύο (στον 8ο και 16ο πόντο που ισχύει σήμερα). Εφόσον τα αποτελέσματα είναι θετικά θα υπάρξει εισήγηση για καθιερώση των σετ στους 21 πόντους και στην Παγκόσμια ομοσπονδία που επίσης έχει πρόθεση να εναρμονήσει το βόλεϊ με το μπιτς βόλεϊ σε ορισμένους βασικούς κανόνες.

Αφήστε το σχόλιό σας

Βεβαιωθείτε ότι έχετε συμπληρώσει τα απαραίτητα πεδία (*). Σχόλια με κώδικα HTML, greeklish, κεφαλαία και υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται.