1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer
Σφάλμα
  • JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 48
29-08-2016 09:27

Ο Άγγελος Κυριακίδης για τις «κομμένες» υποψηφιότητες

Με επιστολή που μας έστειλε, ο Άγγελος Κυριακίδης παρεμβαίνει στο θέμα που προέκυψε σχετικά με τον αποκλεισμό υποψηφίων της παράταξης  Volley  2012  από το ΔΣ της ΕΟΠΕ.
Ο κύριος Κυριακίδης αναφέρει ότι το ΔΣ της ΕΟΠΕ, «αντί να εξετάσει επί της ουσίας τη νομιμότητα των υποψηφιοτήτων, ερμήνευσε τυπικά τα σχετικά άρθρα ενός καταστατικού που είναι από τα πιο αναχρονιστικά που υπάρχουν και αποτελεί τεράστιο βαρίδι στις δημοκρατικές διαδικασίες της Ε.Ο.ΠΕ»

Έτσι στέρησε από ιστορικούς συλλόγους όπως Φ.Ο. Βριλησσίων και ο Εθνικός Αλεξανδρούπολης το δικαίωμα να εκπροσωπηθούν στο ερχόμενο Διοικητικό Συμβούλιο.


Αναλυτικά η επιστολή

Λόγω της μακρόχρονης εμπειρίας στα κοινά του βόλεϊ προσπάθησα στις αρχές του μήνα με την δημοσιοποίηση της επιστολής μου περί της ανάγκης συναίνεσης των τεσσάρων παρατάξεων στις επερχόμενες εκλογές να συνειδητοποιήσουμε ΟΛΟΙ ότι αν θέλουμε να πάει αυτό το δύσμοιρο άθλημα μπροστά και να ξαναβρεί τη παλιά του αίγλη, το καλό κλίμα προ των εκλογών και η συζήτηση για το πλαίσιο συνεργασίας την επόμενη μέρα είναι ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ προϋπόθεση.

Μέχρις ενός σημείου αυτό είχε επιτευχθεί αφού έγιναν πολλές παρασκηνιακές συζητήσεις και προσπάθειες μεταξύ αρκετών στελεχών των παρατάξεων και διαφαινόταν ότι παρότι δεν επιτεύχθηκε κάποια προεκλογική συνεργασία, το κλίμα ήταν καλό για να συμβεί αυτό μετά, αφού τελικά όλες οι παρατάξεις φαίνεται ότι επιθυμούν να μετρήσουν τις δυνάμεις τους το ερχόμενο Σάββατο.

Δυστυχώς το διοικητικό συμβούλιο της ομοσπονδίας που συγκλήθηκε τη περασμένη Παρασκευή για να επικυρώσει τις υποψηφιότητες υπέπεσε σε ένα μεγάλο και αδικαιολόγητο λάθος, αντί να εξετάσει επί της ουσίας τη νομιμότητα των υποψηφιοτήτων ερμήνευσε τυπικά τα σχετικά άρθρα ενός καταστατικού που είναι από τα πιο αναχρονιστικά που υπάρχουν και αποτελεί τεράστιο βαρίδι στις δημοκρατικές διαδικασίες της Ε.Ο.ΠΕ και στέρησε έτσι από ιστορικούς συλλόγους όπως Φ.Ο. Βριλησσίων και ο Εθνικός Αλεξανδρούπολης το δικαίωμα να εκπροσωπηθούν στο ερχόμενο Διοικητικό Συμβούλιο.

Για άλλη μια φορά ο τύπος τρώει την ουσία και το βόλεϊ για άλλη μια φορά βγαίνει χαμένο και διχασμένο. Έχω σαν μέλος του ΔΣ έχω συμμετάσχει στο παρελθόν σε δυο παρόμοιες συνεδριάσεις επικύρωσης υποψηφιοτήτων και κανείς τότε υποψήφιος δεν αποκλείστηκε για τυπικούς λόγους, παρότι υπήρχαν τυπικές εκκρεμότητες, αλλά δεν μπορούμε φαίνεται να περιμένουμε κάτι καλύτερο από ένα διχασμένο πλέον συμβούλιο που η μία πλευρά φοβάται την άλλη.

Επί του προκειμένου τώρα, το περιβόητο άρθρο 12, παράγραφος 7, που αναφέρεται η κα Παπαγεωργίου λέει ότι: "Οι υποψηφιότητες για την θέση τακτικού ή αναπληρωματικού μέλους του ΔΣ, προτείνονται εγγράφως δέκα (10) ημέρες τουλάχιστον προ της Γενικής Συνελεύσεως, υπό των εχόντων δικαίωμα ψήφου σωματείων-μελών, εκάστου τούτων δικαιουμένου να προτείνει προς εκλογή την υποψηφιότητα ενός μόνον εκ των αντιπροσώπων του στην Γενική Συνέλευση μελών του (Τακτικό ή Αναπληρωματικό)”. Επίσης το άρθρο 22, παράγραφος 6 λέει ότι: "Ανάκληση αντιπροσώπευσης είναι δυνατή με προσκόμιση και υποβολή νεότερου πρακτικού μέχρι την προηγουμένη της ΓΣ ημέρα, το οποίο θα ανακαλεί τον προηγούμενο και θα ορίζει το νέο αντιπρόσωπο με τον αναπληρωτή του."

Εδώ υπήρξε καθαρά η ερμηνεία ότι την ώρα που υποβάλεις υποψηφιότητα, χρονικά εκείνη τη στιγμή (10 ημέρες πριν) πρέπει να είσαι και εκπρόσωπος του σωματείου, ενώ η ουσία λέει ότι φτάνοντας στη Γενική Συνέλευση, εκεί πρέπει να είσαι εκπρόσωπος του σωματείου και εκεί η κα Χρόνη φυσικά και ήταν γιατί σύμφωνα με το άρθρο 22 είχε το πρωί της Παρασκευής πριν το συμβούλιο εστάλη από το σύλλογο της αλλαγή της εκπροσώπησης.

Από τα δυο αυτά άρθρα ΔΕΝ ΠΡΟΚΥΠΤΕΙ ΑΠΟ ΠΟΥΘΕΝΑ (με την σύμφωνη γνώμη των έγκριτων δικηγόρων μας) ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ Η ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΑ ΝΑ ΥΠΟΒΑΛΕΤΑΙ ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ ΜΕ ΤΗΝ ΕΚΠΡΟΣΩΠΗΣΗ, ΑΡΚΕΙ Ο ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΚΑΤΑ ΤΗΝ Γ.Σ. ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ.

Γνωρίζουμε καλά ότι η εκκρεμότητα αυτή (ή παρατυπία όπως θέλετε να λέτε) όπως και η ακύρωση της υποψηφιότητα του κου Γρίσπου λόγω του τεχνικού προβλήματος που παρουσιάστηκε στην αποστολή της 2ης σελίδας του φαξ από το κολλέγιο Deree θα μπορούσαν, αν υπήρχε καλή διάθεση να διατηρηθούν οι χαμηλοί τόνοι προεκλογικά, να είχαν αποφευχθεί, αν ενημερωνόντουσαν εγκαίρως οι δυο σύλλογοι, κάτι που έγινε για άλλες εκκρεμότητες άλλων υποψηφίων, εκ των οποίων ένας εξ αυτών ήταν και δικός μας υποψήφιος.

Θέλω επίσης να αναφερθώ σε ένα ΤΕΡΑΣΤΙΟ λάθος και παράληψη της Ε.Ο.ΠΕ η οποία ενώ έστειλε υποδείγματα για τους υποψηφίους του Δ.Σ και τους εκπροσώπους της Γ.Σ παράλειψε να στείλει υπόδειγμα για τους υποψηφίους της Ε.Ο.Ε με αποτέλεσμα όλος τυχαία να το ανακαλύψουν οι υποψήφιοι μας κος Μαργαρίτης και Μελισσουργός και να τρέχουν τελευταία στιγμή να φτιάχνουν νέες σωστές υπεύθυνες δηλώσεις. Διερωτώμαι τι θα είχε συμβεί αν δεν το ανακάλυπταν οι υποψήφιοι αυτό;

Ένας δυναμίτης στα θεμέλια του βόλεϊ, θα είχε το σθένος να αποκλείσει το Δ.Σ ένα ιστορικό μέλος της οικογενείας του βόλεϊ, τον Θανάση Μαργαρίτη και να του στερήσει το δικαίωμα να διεκδικήσει τη τιμητική θέση της Ε.Ο.Ε;

Θα θέλαμε πραγματικά να ξέρουμε αν η παράταξη Volley 2012 ήταν στη διοίκηση της Ε.Ο.ΠΕ και είχε πραγματοποιήσει αυτό το λάθος πως θα είχε ερμηνευτεί από τους αντιπάλους μας, για να μην αναφερθώ στις μαύρες μνήμες που όλοι μας έχουμε αποκομίσει από τις εκλογές του 2012 όταν η Γ.Σ έγινε σε μια … γκαρσονιέρα στην Αγριά του Βόλου με αποτέλεσμα πάνω από τους μίσους εκπροσώπους να τριγυρνάνε στο προαύλιο χώρο, χωρίς να έχουν τη δυνατότητα να συμμετέχουν ουσιαστικά στις εργασίες της Γ.Σ και να περιμένουν καρτερικά να ψηφίσουν για να φύγουν !!!

Γι’ αυτό για άλλη μια φορά, και εύχομαι η τελευταία, ας βάλουμε το βόλεϊ, το άθλημα μας, το άθλημα της καρδιάς μας, πάνω από τις όποιες καρέκλες και τις προσωπικές μας φιλοδοξίες

Κυριακίδης Άγγελος

Αφήστε το σχόλιό σας

Βεβαιωθείτε ότι έχετε συμπληρώσει τα απαραίτητα πεδία (*). Σχόλια με κώδικα HTML, greeklish, κεφαλαία και υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται.