1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer
Σφάλμα
  • JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 48
20-06-2014 17:21

Η ώρα της μεγάλης επιστροφής

Το Εθνικό μας ζευγάρι του Μπιτς Βόλεϊ η Βίκυ Αρβανίτη με τη Μαρία Τσιαρτσιάνη, επιστρέφουν δυναμικά ξανά, μετά από 18 μήνες.

Δεκαοκτώ μήνες κράτησε η αποχή της Μαρίας από τους αγωνιστικούς χώρους καθώς χρειάστηκε να υποβληθεί σε εγχείρηση στον ώμο και στη συνέχεια έφερε στον κόσμο ένα τρισχαριτωμένο κοριτσάκι, την Σοφία.

Η Βίκυ Αρβανίτη ξεκίνησε το μπιτς βόλεϊ το 2000 στα Junior του Πανελληνίου Πρωταθλήματος με παρτενέρ τη Χριστίνα Σάρα. Ενώ η Μαρία Τσιαρτσιάνη το 2000 με τη Μάρω Λαζαρίδου. Η Μαρία ξεκίνησε το Μπιτς βόλεϊ θέλοντας να δοκιμάσει κάτι άλλο, ο Γιώργος Γιάτσης την έπεισε πως της ταίριαζε. Στην αρχή δε το βρήκε και πολύ ελκυστικό με τον ήλιο και την άμμο αλλά τελικά την κέρδισε.

Σαν ομάδα με τη Μαρία Τσιαρτσιάνη έχουν πάρει δεύτερη θέση το 2012 στην Ευρώπη, δεύτερη θέση στο Παγκόσμιο στη Μασσαλία, δεύτερη θέση στο Πανευρωπαϊκό στην Ισπανία, στα Κανάρια, τρία πρωταθλήματα Ελλάδας και αρκετά πλασαρίσματα στην 5η θέση σε διεθνείς διοργανώσεις.

Μιλήσαμε με τις αθλήτριες μας παραμονή του Continental Cup στο Καράβι.

Βίκυ, η Μαρία σου έλειψε και στον αγωνιστικό χώρο και σαν φίλη;
«Με τη Μαρία κάναμε παρέα εκτός γηπέδου κι έτσι στην επιστροφή ήταν σα μη έλειψε μια μέρα. Ήταν πολύ εύκολο να προσαρμοστούμε πιο εύκολα σαν ομάδα».

Πότε αισθανόσουν πιο άνετα με τη Μαρία ή με την Πένυ;
«Είναι διαφορετικές συνεργασίες, και από κάθε συνεργασία που είχα πάντα κρατάω τα θετικά».

Πιστεύεις πως αυτοί οι αγώνες θα σας δώσουν την ευκαιρία να επανέλθετε στο Beach volley;
«Είναι ένα καλό στάδιο προσαρμογής γιατί σίγουρα υπάρχουν κάποιες καλές ομάδες αλλά δεν είναι στο επίπεδο των αγώνων της FIVB οπότε είναι καλό γιατί θα μπούμε σιγά-σιγά στο υψηλό επίπεδο».

Σε ποια τουρνουά θα συμμετάσχετε μετά από αυτό;
«Την Κυριακή φεύγουμε κατευθείαν για Στάβανγκερ όπου ευελπιστούμε να είμαστε στα προκριματικά του Παγκοσμίου κι από εκεί και πέρα ακολουθούν όλα τα Grand Slam όπου θα πάρουμε μέρος. Θα προσπαθήσουμε να συμμετάσχουμε και στον τελικό των Μάστερ της Αλεξανδρούπολης».

Πως σου φαίνεται η διοργάνωση ως τώρα;
«Φαίνεται πολύ ωραία διοργάνωση, το γήπεδο είναι φανταστικό. Είναι γήπεδο παγκοσμίου, το μέρος ούτως ή άλλως ενδείκνυται για τουρνουά, είμαστε κοντά στην παραλία, νομίζω πως και οι ξένοι θα έχουν την ίδια γνώμη και είμαστε χαρούμενες που παίζουμε για ακόμα μια φορά στο Καράβι».

Μαρία, επανήλθες, είσαι πραγματικά έτοιμη;
«Δεν είμαι έτοιμη και νομίζω δε θα είμαι έτοιμη μέχρι την επόμενη σεζόν γιατί πέρασα ένα χειρουργείο, μια εγκυμοσύνη, η προετοιμασία μου ξεκίνησε πριν ένα μήνα. Δεν είναι αυτός αρκετός χρόνος για να επανέλθει το σώμα μου σε επίπεδο Παγκοσμίου, παρόλα αυτά, επειδή με τη Βίκυ έχουμε παίξει πολλά χρόνια μαζί, η ομάδα έχει χημεία κι αυτό δε θα μας πάρει καθόλου χρόνο, έχω την εμπειρία, θα βασιστώ σε αυτό, έχω ένα υγιές χέρι πια, νομίζω θα είναι μια καλή χρονιά για τη μετάβαση στην Ολυμπιακή πρόκληση».

Παρακολουθούσες μπιτς βόλεϊ όσο ήσουν εκτός;
«Πέρσι είχα πάει σε κάποιο τουρνουά για προσωπικούς λόγους. Παρακολουθούσα, έστω κι από μακριά, είναι το άθλημα που αγαπώ, παρακολουθούσα την πορεία της Βίκυς, τη πορεία του άντρα μου, Κριστόφ Ντίκμαν».

Τι ευελπιστείς για τη διοργάνωση;
«Ελπίζω πως θα πάρουμε την πρώτη θέση, πως θα περάσουμε στη μεθεπόμενη φάση του Continental γιατί αυτός είναι ο στόχος της Χώρας και για τη Βίκυ και εμένα είναι μια τέλεια πρεμιέρα πριν την μεγάλη πρόκληση της FIVB».

Τι σου ήταν πιο δύσκολο αυτά τα δύο χρόνια που έλειψες;
«Το πιο δύσκολο ήταν το θέμα του τραυματισμού μου. Ήταν πολύ δύσκολα τα τελευταία χρόνια, έπαιζα συνέχεια με πόνο, η αποκατάσταση πολύ μακριά, πολύ επώδυνη, αλλά τώρα που ξεπεράστηκε, έγινα καλά, η Σοφία άρχισε να μεγαλώνει, άρχισε να μου λείπει το βόλεϊ, η προπόνηση, η καθημερινότητα της μου έλειψε πάρα πολύ».

Για τη διοργάνωση τι έχεις να μας πεις;
«Το «Καράβι» έχει κάνει ένα καταπληκτικό κεντρικό γήπεδο αλλά και τα άλλα δύο τα βοηθητικά, το κεντρικό είναι φανταστικό, ελπίζω να έρθει πολύς κόσμος να παρακολουθήσει τα παιχνίδια είναι μια από τις λίγες φορές που παίζουμε κοντά στην Αθήνα, οπότε είναι μια καλή ευκαιρία, νομίζω πως οι ομάδες έχουν ενθουσιαστούν με τις εγκαταστάσεις και τις συνθήκες. Θα περάσουμε ένα υπέροχο Σαββατοκύριακο».

Volleyball.gr

Αφήστε το σχόλιό σας

Βεβαιωθείτε ότι έχετε συμπληρώσει τα απαραίτητα πεδία (*). Σχόλια με κώδικα HTML, greeklish, κεφαλαία και υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται.