1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer
18-03-2014 16:09

Σμαραγδής: «Αισθάνομαι πως είναι το χειρότερο ανέκδοτο στη ζωή μου».

Μετά από μια επιτυχία δεν υπάρχουν μόνο αυτοί που γελάνε, αλλά κι αυτοί που κλαίνε. Ο Νίκος Σμαραγδής δεν έκανε δηλώσεις μετά το τέλος του τελικού του Κυπέλλου βόλεϊ ανδρών ανάμεσα στον Ολυμπιακό και την Κηφισιά. Με τον νάρθηκα στον ώμο πήγε στην απονομή και λίγη ώρα αργότερα έμαθε τις εφιαλτικές ιατρικές εκτιμήσεις πως θα χάσει τη σεζόν. Μάλιστα σήμερα θα αποφασιστεί πότε θα κάνει εγχείρηση στον ώμο.

«Σε μία φάση του 3ου σετ έκανα επίθεση πρώτου χρόνου αλλά δεν "γέμισα" την μπάλα και ένιωσα ένα "τσίμπημα". Μετά πήγα να κάνω φλοτ σέρβις για να μη ζορίσω τον ώμο μου. Σήκωσα το χέρι μου κι έμεινε "κλειδωμένο" στον αέρα. Ηταν εφιαλτικό το συναίσθημα. Τα τελευταία 15 χρόνια δεν είχα παραπονεθεί ποτέ για τον ώμο μου και χθες ήρθε η ώρα μου... Αισθάνομαι πως είναι το χειρότερο ανέκδοτο στη ζωή μου».

Πώς ένιωσες μέχρι το τέλος του αγώνα;

«Ενιωσα πως κάτι κακό έγινε. Πονούσα πολύ και έβλεπα κάθε φάση με μεγάλη αγώνια. Ο Χρήστος (σ.σ. Κιόσης) είναι πολύ έμπειρος και κάλυψε το κενό μου. Ευτυχώς νικήσαμε και ησύχασα λίγο».

Πώς αισθάνθηκες με τον νάρθηκα στην απονομή;

«Το ευχαριστήθηκα αλλά μη σας γελάω... Μέσα μου έκλαιγα και αναρωτιόμουν εάν θα έπρεπε να είχα χάσει και να ήμουν καλά στην υγεία μου. Είναι ανθρώπινη η αντίδρασή μου. Τουλάχιστον δεν πήγε χαμένος ο κόπος της ομάδας. Χαίρομαι που έχω αυτούς τους συμπαίκτες και είμαι σε αυτή την ομάδα. Το αξίζαμε. Εύχομαι στους συμπαίκτες μου να κατακτήσουν το νταμπλ. Με "πονάει" πολύ που θα απουσιάζω από το υπόλοιπο του πρωταθλήματος αλλά τον λόγο πλέον έχουν οι γιατροί. Εάν αποφασίσουν πως πρέπει να μπω στο χειρουργείο θα το κάνω άμεσα για να επανέλθω γρήγορα».

Απουσίες με ΠΑΟ

Ο Νίκος Σμαραγδής και ο Γιώργος Στεφάνου υποβλήθηκαν σε μαγνητικές εξετάσεις μόλις η αποστολή του Ολυμπιακού επέστρεψε από την Καλαμάτα. Το σίγουρο είναι πως ο Σμαραγδής λόγω του σοβαρού τραυματισμού στον ώμο θα απουσιάσει για το υπόλοιπο της σεζόν, ενώ ο Γιώργος Στεφάνου που έχει τράβηγμα στους προσαγωγούς θα κάνει προσπάθεια για να αγωνιστεί στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό στις 29 Μαρτίου στην Κυψέλη.

Για πρώτη φορά δυο αλλαγές λίμπερο!

Ο τελικός του Κυπέλλου στην Καλαμάτα θα μείνει στην ιστορία για τις δύο αλλαγές των λίμπερο που έκανε ο Ολυμπιακός με τον Βολουδάκη στον Στεφάνου και στη συνέχεια τον Κοκκινάκη στον Βολουδάκη.

Ο συγκεκριμένος κανονισμός άλλαξε στα τέλη του 2013 και ένας προπονητής μπορεί να αλλάξει ένα λίμπερο ακόμα κι αν δεν έχει καλή απόδοση, χωρίς να τον δηλώσει τραυματία όπως ήταν στο παρελθόν. «Μια ομάδα έχει το δικαίωμα να κάνει επαναπροσδιορισμό λίμπερο για οποιονδήποτε λόγο, ακόμα και για κακή απόδοση ή για λόγους τακτικής, όταν έχει εξαρχής ένα λίμπερο ή μείνει με ένα λίμπερο λόγω τραυματισμού (όπως συνέβη με τον Στεφάνου).

Ο επαναπροσδιορισμός γίνεται με αίτημα του προπονητή (γι' αυτό και ο Δ. Καζάζης έκανε τη χειροσήμανση της αλλαγής) και μπορεί να μπει ως νέος λίμπερο οποιοσδήποτε παίκτης δεν αγωνίζεται στην εξάδα τη στιγμή του επαναπροσδιορισμού (επομένως είχε ο Κοκκινάκης το δικαίωμα)» μας είπε ο διεθνής ρέφερι Γιώργος Γεωργουλέας, ενώ αναφέρθηκε και στις τρεις φανέλες των λίμπερο: «Ασφαλώς και ήταν καταπληκτικός ο φροντιστής του Ολυμπιακού Σπύρος Μπλέτσας που είχε προνοήσει να έχει και δεύτερη φανέλα λίμπερο, αλλά ακόμα και να μην είχε προβλέψει κάτι τέτοιο, ο Κοκκινάκης θα έμπαινε, γιατί ο κανονισμός προβλέπει ότι μπορεί να φορέσει ειδικό γιλέκο που οι διοργανωτές είχαν προνοήσει να έχουν διαθέσιμο, όπως γίνεται και σε όλα τα παιχνίδια του πρωταθλήματος Volleyleague ΟΠΑΠ».

Πηγή: Sentragoal.gr

Αφήστε το σχόλιό σας

Βεβαιωθείτε ότι έχετε συμπληρώσει τα απαραίτητα πεδία (*). Σχόλια με κώδικα HTML, greeklish, κεφαλαία και υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται.