1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer
24-05-2023 20:03

CEV Beach Volley Nations Cup: Πρώτο σερβίς στο τουρνουά με τη συνέντευξη Τύπου

Με την επίσημη συνέντευξη Τύπου στην αίθουσα συνεδριάσεων της Περιφέρειας Κρήτης έγινε το πρώτο σερβίς του CEV Beach Volley Nations Cup που θα διεξαχθεί το τριήμερο 25-27 στις σύγχρονες και νέες εγκαταστάσεις του Karteros Beach Sports Center.
Την Περιφέρεια Κρήτης εκπροσώπησε ο Αντιπεριφερειάρχης Αθλητισμού Γιώργος Πιτσούλης, την Ελληνική Ομοσπονδία Πετοσφαίρισης ο Γενικός Γραμματέας Νεκτάριος Χαλβατζής, το Εθνικό Αθλητικό Κέντρο Ηρακλείου ο Πρόεδρος Λευτέρης Ζερβός, ενώ παρεβρέθηκαν επίσης ο Πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής των Παράκτιων Μεσογειακών Αγώνων Νίκος Νταμπακάκης και το μέλος του Δ.Σ. της Ε.Ο.ΠΕ. Ελένη Καζάκου.

Τους αθλητές εκπροσώπησε ο Σταύρος Ντάλλας, τις αθλήτριες η Δήμητρα Μαναβή και από τους ομοσπονδιακούς προπονητές μίλησαν η Μαρία Τσιαρτσιάνη και ο Στάθης Χανδρινός. Την Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία (CEV) εκπροσώπησε ο supervisor της διοργάνωσης, ο Εσθονός Λούκας Λάος.

Το απόγευμα της Τετάρτης 24/5 θα ανακοινωθεί το πλήρες πρόγραμμα των αγώνων, οι οποίοι θα μεταδοθούν και σε live streaming. Η είσοδος για το κοινό για να παρακολουθήσει τους αγώνες είναι ελεύθερη.

Αναλυτικά οι τοποθετήσεις τους:

Γιώργος Πιτσούλης (Αντιπεριφερειάρχης Αθλητισμού Κρήτης)




«Το beach volley αποτελεί δημοφιλές άθλημα με χιλιάδες οπαδούς σε όλο τον κόσμο αλλά και στην Κρήτη. Το νησί μας έχει την τύχη εξαιτίας των υποδομών και των ιδανικών καιρικών συνθηκών να συγκαταλέγεται από τους τους λάτρεις του αθλήματος, στους κορυφαίους προορισμούς για τη φιλοξενία μεγάλων αλλά και μικρότερων διοργανώσεων.

Ως Περιφέρεια Κρήτης είμαστε χαρούμενοι που από τις 25 έως και τις 27 Μαΐου θα φιλοξενήσουμε το «CEV Beach Volley Nations Cup»,  που αποτελεί θεσμό για την πρόκριση των εθνικών ομάδων της Ευρωπαϊκής ηπείρου στους Ολυμπιακούς αγώνες του 2024 και στηρίζουμε αυτή την υψηλού επιπέδου διοργάνωση που προβάλλει  την Κρήτη διεθνώς.

Οι διοργανώσεις όπως αυτή έχουν πολλαπλασιαστικά οφέλη για τον τόπο μας καθώς συμβάλουν στην ενδυνάμωση του αθλητισμού και του αθλητικού τουρισμού. Θέλω να ευχαριστήσω τη διοίκηση της Ελληνικής Ομοσπονδίας Πετοσφαίρισης, καθώς και όλους  τους φορείς για τη στενή συνεργασία, καθώς και τους εθελοντές για σημαντική στήριξή τους.  

Προσκαλούμε μικρούς και μεγάλους να έρθουν και να στηρίξουν τις προσπάθειες της εθνικής μας ομάδας, αλλά και των συμμετεχόντων των άλλων κρατών». 

Νεκτάριος Χαλβατζής (Γενικός Γραμματέας Ελληνικής Ομοσπονδίας Πετοσφαίσης)


«Εκ μέρους του προέδρου της ΕΟΠΕ Γιώργου Καραμπέτσου και των μελών του ΔΣ της ΕΟΠΕ σας  καλωσορίζω στην επίσημη παρουσίαση - συνέντευξη Τύπου της Α φάσης του «Nέισονς Καπ» που θα γίνει στις υπερσύγχρονες όσο και φιλόξενες εγκαταστάσεις του Καρτερού.

Συνήθως κορυφώναμε και κλείναμε την αγωνιστική περίοδο στο beach volley στην τελική φάση του Πανελληνίου πρωταθλήματος που διεξάγονταν με επιτυχία κάθε χρόνο στον Άγιο Νικόλαο. Το 2023 όμως ξεκινάει από την Κρήτη η σεζόν του beach volley και όπως έχει καθιερωθεί θα κορυφωθεί και πάλι με τα τελικά στον Άγιο Νικόλαο.

Η Μέκκα των αθλημάτων της άμμου όπως αποκαλείται η υπερσύγχρονη εγκατάσταση του Καρτερού είναι ένα στολίδι και ένα πρωτοποριακό έργο υποδομής του ελληνικού αθλητισμού που θα δώσει ακόμα μεγαλύτερη ώθηση στο beach volley και θα αποτελέσει πόλο έλξης τόσο για νέες και νέους αθλητές όσο και στους φίλους του αθλήματος που θέλουν να παρακολουθήσουν με άνεση και ασφάλεια ποιοτικό θέαμα υψηλού επιπέδου.

Ευχαριστούμε θερμά το υφυπουργείο αθλητισμού και ειδικά τον υφυπουργό, τον φίλο του βόλεϊ και καλό φίλο Λευτέρη Αυγενάκη. Και με την ευκαιρία και εκ μέρους του Δ.Σ. της ΕΟΠΕ θέλω να τον ευχαριστήσω ιδιαίτερα για τις πολύτιμες βοήθειες προς το άθλημα μας ώστε να καταφέρει να ορθοποδήσει οικονομικά.
 
Ευχαριστούμε επίσης την περιφέρεια Κρήτης και τον περιφερειάρχη Σταύρο Αρναουτάκη, τον αντιπεριφερειάρχη αθλητισμού Γιώργο Πιτσούλη, το ΕΑΚΗ και τον πρόεδρο Λευτέρη Ζερβό. Είναι μία δυνατή και άξια ομάδα που βοηθούν τον τόπο τους και προσφέρουν τη δυνατότητα στην οργανωτική επιτροπή αλλά και στους αθλητές από 35 χώρες να αγωνιστούν  με τις καλύτερες προϋποθέσεις.

Ευχαριστούμε επίσης τους χορηγούς, τους υποστηρικτές μας, τους εθελοντές και καλώ τους φιλάθλους της Κρήτης να παρακολουθήσουν τους αγώνες.

Σας ευχαριστώ και σας προσκαλώ στα γήπεδα του Καρτερού για να χτίσουμε το πρώτο παλάτι στην άμμο στην αγωνιστική περίοδο beach volley 2023».

Λευτέρης Ζερβός (Πρόεδρος Εθνικού Αθλητικού Κέντρου Ηρακλείου)


«Με μεγάλη χαρά καλωσορίζουμε στην πόλη μας και στις παράκτιες εγκαταστάσεις του ΚΑΡΤΕΡΟΣ BEACH SPORTS CENTER του Εθνικού Αθλητικού Κέντρου Ηρακλείου το Beach Volley Nations Cup καθώς στηρίζουμε ανεπιφύλακτα τέτοιες διοργανώσεις που αναδεικνύουν τα αθλητικά ιδεώδη και τις ανθρώπινες αξίες.

Ως ΕΑΚΗ χαιρετίζουμε τη διοργάνωση αυτή που είναι μία από τις σημαντικότερες διεθνείς αθλητικές διοργανώσεις και είμαστε περήφανοι που στις νέες, υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις του Karteros Beach Sports Center, του «σπιτιού» των αθλημάτων της άμμου και ειδικότερα του beach volley, θα φιλοξενήσουμε αθλητές από 35 χώρες.

Συγχαίρουμε τους διοργανωτές για την άριστη προετοιμασία του Beach Volley Nations Cup 2023 και είμαστε πάντα δίπλα στους αθλητές, γιατί νιώθουμε χρέος μας να συμβάλλουμε ως αθλητικός φορέας, στην προσπάθεια αυτή προς την Ολυμπιακή πρόκριση.

Εύχομαι καλή επιτυχία σε όλες τις ομάδες και φυσικά ο καλύτερος να κερδίσει, αν και σε ένα τέτοια αθλητικό θέαμα υψηλής ποιότητας και αξιών, είμαστε όλοι κερδισμένοι».

Λούκας Λάος (Εκπρόσωπος Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Βόλεϊ - CEV)


«Η Κρήτη και η Ελλάδα γενικότερα είναι ένας ιδανικός προορισμός για διοργανώσεις beach volley. Ο καιρός είναι τέλειος και οι εγκαταστάσεις του Καρτερού είναι σύγχρονες με όλες τις απαραίτητες υποδομές για την διεξαγωγή υψηλού επιπέδου διοργανώσεων. Ελπίζω στο μέλλον να γίνουν ακόμα περισσοτερες και μεγαλύτερες διοργανώσεις, καθώς οι συνθήκες είναι ιδανικές.

Εκ μέρους της CEV ευχαριστούμε όλους τους συνδιοργανωτές του Beach Volley Nations Cup και καλή επιτυχία σε όλες τις συμμετέχουσες χώρες».

Δήμητρα Μαναβή (Μέλος Εθνικών ομάδων γυναικών)


«Είμαι χαρούμενη που η Ελλάδα και το Ηράκλειο ανέλαβε αυτή την διοργάνωση. Είναι σημαντικό τουρνουά για κάθε αθλητή, καθώς είναι όνειρο η συμμετοχή στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Από μικρή σκεφτόμουν να εκπροσωπώ τη χώρα μου σε μία τόσο μεγάλη διοργάνωση και κάθε φορά που περνάει από το μυαλό μου ανατριχιάζω. Ανυπομονώ να γεμίσουν οι κερκίδες και εύχομαι να έχουν καλούς αγώνες».

Σταύρος Ντάλλας (Μέλος Εθνικών ομάδων ανδρών)


«Θέλω να ευχαριστήσω όλους τους συνδιοργανωτές που έφεραν την διοργάνωση στην Ελλάδα. Πάντα είναι ωραίο να αγωνίζεσαι στη χώρα σου. Η διοργάνωση έχει δυνατές ομάδες με τίτλους σε Ολυμπιακούς Αγώνες και Ευρωπαϊκά πρωταθλήματα. Είναι μεγάλη πρόκληση για εμάς που θα αντιμετωπίσουμε τέτοιες ομάδες. Κάνουμε μία μεγάλη προσπάθεια, οι τρεις από τους τέσσερις αθλητές που είμαστε εδώ προπονούμαστε μαζί από το 2019 και είναι το πρώτο μεγάλο κρας τεστ. Είμαστε ενθουσιασμένοι και ανυπομονούμε να τους αντιμετωπίζουμε. Καλούμε τον κόσμο να έρθει στον Καρτερό και να μας στηρίξει».

Μαρία Τσιαρτσιάνη (Ομοσπονδιακή προπονήτρια)


«Χαίρομαι που έρχομαι ξανά στην Κρήτη. Έχω έρθει πολλές φορές ως αθλήτρια και τώρα ως προπονήτρια. Ο δρόμος για το Παρίσι ξεκινάει από το Ηράκλειο και είναι μεγάλη τιμή να παίζουμε διεθνείς διοργανώσεις στη χώρα μας. Ελπίζω αυτό το κόσμημα του Ηρακλείου να αποτελέσει το έναυσμα για όλη την Κρήτη να έρθουν περισσότερα παιδιά στο beach volley και γενικά στα παράκτια αθλήματα. Καλή επιτυχία σε όλους, είναι μία σκληρή διοργάνωση που προκρίνεται ο πρώτος, αλλά θα δώσουμε τον καλύτερό μας εαυτό».

Στάθης Χανδρινός (Ομοσπονδιακός προπονητής)


«Σας ευχαριστούμε για την φιλοξενία. Στο Ηράκλειο λαμβάνει χώρα ένα μεγάλο αθλητικό γεγονός και θα έρθουν παγκόσμιες προσωπικότητες του αθλητισμού. Κάποιοι από αυτούς θα βρίσκονται στο Παρίσι το 2024. Είναι ευκαιρία να προβληθεί ο τόπος αλλά και το αγαπημένο μας άθλημα. Είμαστε ενθουσιασμένοι που θα αντιμετωπίσουμε ομάδες με μεγάλη εμπειρία και ανυπομονούμε να μετρήσουμε τις δυνάμεις μας. Καλή επιτυχία στις Εθνικές μας ομάδες και σας ευχαριστούμε όλους, από τον πρώτο μέχρι τον τελευταίο άνθρωπου που εργάστηκε για να μπορέσουμε να αγωνιστούμε σε αυτά τα σύγχρονα γήπεδα στον Καρτερο».

 

 

Σχετικά Άρθρα

Media

Αφήστε το σχόλιό σας

Βεβαιωθείτε ότι έχετε συμπληρώσει τα απαραίτητα πεδία (*). Σχόλια με κώδικα HTML, greeklish, κεφαλαία και υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται.