Εκτυπώστε τη σελίδα
21-02-2023 20:48

Κύπελλο ανδρών: Βγαίνουν οι ομάδες του final-4

Με τους αγώνες της 2ης αγωνιστικής της Γ' φάσης συνεχίζεται αύριο ο θεσμός του Κυπέλλου ανδρών και θα μάθουμε τις ομάδες που θα βρεθούν στο Final-4.

Η τελική φάση του Κυπέλλου ανδρών θα διεξαχθεί το διήμερο 31/3 - 1/4 και τα ζευγάρια του Final 4 θα προκύψουν από την κλήρωση που θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 23/2 και ώρα 12:00 στα γραφεία της Ε.Ο.ΠΕ..

Το πρώτο σερβίς των προημιτελικών θα γίνει στη Σύρο (18:00) εκεί όπου ο τοπικός Φοίνικας ΟΝΕΧ υποδέχεται τον Ολυμπιακό στην 5η φετινή αναμέτρηση των δύο ομάδων καθώς ήδη έχουν αναμετρηθεί δύο φορές για το πρωτάθλημα (νίκες με 3-0 εντός και 3-2 εκτός για τον Ολυμπιακό) και ισάριθμες στους ημιτελικούς του Λιγκ Καπ (νίκη με 3-1 ο Φοίνικας στη Σύρο, νίκη με 3-0 και πρόκριση στο χρυσό σετ ο Ολυμπιακός).

Αυτή είναι η πρώτη συνάντηση των δύο ομάδων στο Κύπελλο μετά από μία δεκαετία καθώς για τελευταία φορά είχαν βρεθεί αντιμέτωπες τη σεζόν 2013-2014 για τους «16» με τον Ολυμπιακό να επικρατεί με 3-1 στη Σύρο.

Ο κεντρικός του Φοίνικα Σύρου ΟΝΕΧ Γιώργος Παπαλεξίου τόνισε: «Έχουμε προετοιμαστεί πολύ καλά για να αντιμετωπίσουμε τον Ολυμπιακό. Το γεγονός ότι πρόκειται για μονό παιχνίδι σίγουρα μας δίνει περισσότερες ελπίδες, καθώς τον έχουμε ξανακερδίσει μέσα στην έδρα μας. Παρόλα αυτά είναι ένας πολύ καλός αντίπαλος και το αποτέλεσμα θα κριθεί μέσα στον αγωνιστικό χώρο. Από κει και πέρα εμείς από τη μεριά μας θα θέλαμε να γεμίσει το γήπεδο, για να έχουμε τη δύναμη και την όρεξη του κόσμου. Ελπίζουμε ο κόσμος της Σύρου να είναι δίπλα μας».

Ο προπονητής του Ολυμπιακού Αλμπέρτο Τζουλιάνι είπε: «Και τώρα Κύπελλο. Ακόμα ένα σημαντικό παιχνίδι που έχουμε να παίξουμε με τον Φοίνικα Σύρου. Ένα παιχνίδι, το οποίο με μια νίκη, θα μας οδηγήσει να παίξουμε στην τελική φάση του θεσμού, διεκδικώντας την πρόκριση μας σε έναν ακόμα τελικό. Προφανώς, πρέπει να δώσουμε το 100% κόντρα σε έναν αντίπαλο που σεβόμαστε πολύ, έναν αντίπαλο με ποιότητα».

Στις 18:30 στο Ζηρίνειο, ο ΑΟΠ Κηφισιάς υποδέχεται τον ΠΑΟΚ με τον Δικέφαλο στις 28/1 να φεύγει από το ίδιο γήπεδο με το τρίποντο της νίκης (0-3). Η ομάδα της Κηφισιάς αναζητεί την πρώτη της φετινή νίκη επί του ΠΑΟΚ που έχει όμως μία εξαιρετική παράδοση στο Ζηρίνειο (μία ήττα στα δέκα τελευταια ματς).

Ο προπονητής της Κηφισιάς Κώστας Χριστοφιδέλης δήλωσε: «Το Κύπελλο πάντα αποτελεί πρόσκληση για οποιαδήποτε ομάδα και ειδικά για την Κηφισιά. έτσι όπως έχουν εξελιχθεί τα πράγματα στο πρωτάθλημα.Είναι για εμάς μία πρώτης τάξεως ευκαιρία να δειξουμε ότι μπορούμε και έχουμε την ικανότητα να κάνουμε το βήμα παραπάνω. Ο ΠΑΟΚ παίζει πολύ σωστό βόλεϊ, έχει ικανούς και έμπειρους αθλητές.

Έχει δεμένη υποδοχή και κατά συνέπεια καλή οργάνωση του παιχνιδιού. Στο τελευταίο μεταξύ μας παιχνιδι στο Ζηρίνειο κάναμε κάποια καλά πράγματα για ένα σετ. Αυτά θα προσπαθήσουμε να κάνουμε έχοντας παράλληλα και  μεγαλύτερη διάρκεια στην απόδοσή μας. Όλα τα αουτσάιντερ σε αυτή τη διοργάνωση ονειρεύονται. Εμείς είμαστε ξεκάθαρα το αουτσάιντερ, αλλά μέσα στην έδρα μας θα παλέψουμε, με την ελπίδα να έχουμε δίπλα μας και τους φιλάθλους μας.».

Ο προπονητής του ΠΑΟΚ Γιόσκο Μιλενκόσκι δήλωσε: «Έχουμε ένα σημαντικό και δύσκολο παιχνίδι μπροστά μας κόντρα σε έναν καλό αντίπαλο. Η Κηφισιά παίζει πολύ καλά, ειδικά στην έδρα της που είναι ιδιαίτερη. Πριν λίγο καιρό καταφέραμε και τους νικήσαμε και πρέπει να ακολουθήσουμε την ίδια συνταγή και στον αγώνα κυπέλλου. Και οι δύο ομάδες θέλουν την νίκη για να προκριθούν στο final-4. Πρέπει να χρησιμοποιήσουμε την εμπειρία μας από το προηγούμενο παιχνίδι για το πρωτάθλημα για να πάρουμε το θετικό αποτέλεσμα».

Μίση ώρα αργότερα (19:00) στο κλειστό της Μίκρας θα ακολουθήσει η αναμέτρηση Άρης-Μίλων. Ο Άρης είναι ο μοναδικός εκπρόσωπος της Pre League στην προημιτελική φάση του Κυπέλλου, έχοντας ήδη πετύχει μια μεγάλη έκπληξη καθώς στους 16 απέκλεισε τον Αριστοτέλη Σκύδρας (που αγωνίζεται στη Volley League), ενώ ο ΑΟΝΣ Μίλων θέλει να σφραγίσει την εξαιρετική σεζόν που διανύει με την παρθενική του πρόκριση σε Final-4 Κυπέλλου.

O προπονητής του Άρη Χρήστος Πάτρας δήλωσε: «Ο Μίλωνας έχει δείξει ότι είναι μία σταθερή ομάδα με καλή λειτουργία σε όλες τις θέσεις. Είναι πειθαρχημένοι ακόμα και σε σετ που χάνουν και πλέον έχουν ξεφύγει από την μετριότητα των θεωρητικά μικρότερων ομάδων. Θα παίξουμε ελεύθερα και θα κυνηγήσουμε ό,τι πιθανότητες έχουμε. Να βρίσκεις ρυθμό απέναντι σε μία δυνατή ομάδα θα μας βοηθήσει και για το πρωτάθλημα. Είναι ευκαιρία για τον κόσμο να έρθει να δει το επίπεδο του Ελληνικού βόλεϊ και να μας βοηθήσει απέναντι σε έναν δυνατό αντίπαλο».

Ο προπονητής του Μίλωνα Σάκης Ψάρρας τόνισε: «Έχουμε μπροστά μας ένα νοκ άουτ παιχνίδι με τον Άρη. Μοναδικός μας στόχος είναι η νίκη και η πρόκριση στο final-4. Έχουμε σεβασμό στον Άρη που έχει μεγάλη παράδοση στο Ελληνικό βόλεϊ. Σε καμία περίπτωση δεν θα τον υποτιμήσουμε. Σε κάθε νοκ άουτ παιχνίδι μπορεί να υπάρχει το οποιοδήποτε αποτέλεσμα και το γνωρίζουμε και με αυτή την λογική κατεβαίνουμε στο παιχνίδι. Θα είναι μεγάλη επιτυχία για τον σύλλογο να προκριθούμε στα ημιτελικά».

Τέλος η αυλαία στην προημιτελική φάση πέφτει στην Ορεστιάδα εκεί όπου ο τοπικός Άθλος υποδέχεται τον Παναθηναϊκό, δέκα ημέρες μετά τον αγώνα τους για την 14η αγωνιστική της Volley League στο κλειστό του Αγίου Θωμά (3-0 νίκη για Παναθηναϊκό). Ωστόσο οι Θρακιώτες είχαν βάλει δύσκολα στους πράσινους στο ματς του πρώτου γύρου όταν ο Παναθηναϊκός χρειάστηκε το τάι μπρέικ για να φτάσει στη νίκη.

Ο προπονητής του Άθλου Ορεστιάδας Θοδωρής Χουσίδης δήλωσε: «Αφήνοντας για λίγο πίσω τους αγώνες του πρωταθλήματος, την Τετάρτη έχουμε τον προημιτελικό του κυπέλλου με τον πανίσχυρο Παναθηναϊκό στην έδρα μας. Η αποστολή μας φυσικά και είναι πάρα πολύ δύσκολη, ξεκάθαρο φαβορί είναι η ομάδα της Αθήνας αλλά κι εμείς έχουμε το δικαίωμα στο όνειρο που δεν είναι άλλο από την παρθενική μας συμμετοχή στο final-4 του Κυπέλλου Ελλάδας. Και σ’αυτόν τον αγώνα όπως και σε κάθε άλλο αγώνα θα δώσουμε το 110% μας και προσκαλώ τον υπέροχο κόσμο μας να μας στηρίξει, όπως μόνο αυτός ξέρει, ώστε να κάνουμε την υπέρβαση και να περάσουμε στην επόμενη φάση».

Ο κεντρικός του Παναθηναϊκού Λούκας Ρανγκέλ δήλωσε: «Αύριο έχουμε μια σημαντική αναμέτρηση κόντρα στον Άθλο Ορεστιάδας στα προημιτελικά του Κυπέλλου. Ο Άθλος είναι μια καλή ομάδα που μας είχε δυσκολέψει στην έδρα του. Πάντα ένα νοκ άουτ ματς είναι πιο αγχωτικό, ωστόσο έχουμε προετοιμαστεί και θέλουμε να διεκδικήσουμε τους τρεις υπόλοιπους τίτλους της σεζόν».

Αναλυτικά το πρόγραμμα της ημιτελικής φάσης του Κυπέλλου:

Τετάρτη 22 Φεβρουαρίου 2023

Γυμναστήριο «Δημήτρης Βικέλας» Ερμούπολη, 18.00: Α.Ο. Φοίνικας Σύρου ΟΝΕΧ - Ολυμπιακός Σ.Φ.Π.
Διαιτητές: Μυλωνάκης, Πρέντζας, Παρατηρητής: Γεωργόπουλος, Επόπτες: Συρίγος, Βρούτσης, Γραμματεία: Πιρπινιά.

Γυμναστήριο Ζηρινείου, 18.30: Α.Ο.Π. Κηφισιάς - Π.Α.Ο.Κ.
Διαιτητές: Γεροθόδωρος, Βουδούρης, Παρατηρητής: Ράπτης, Επόπτες: Αρβανίτης, Σταθοπούλου, Γραμματεία: Θεοδωρίδου.

Γυμναστήριο Μίκρας, 19.00: Α.Σ. Άρης - Α.Ο.Ν.Σ. Μίλων
Διαιτητές: Σταυριανίδης, Παπακοσμάς, Παρατηρητής: Καραμπαλάσης.

Γυμναστήριο «Νίκος Σαμαράς», 19.00: Α.Σ. Άθλος Ορεστιάδας - Παναθηναϊκός Α.Ο.
Διαιτητές: Γεωργιάδης Εμμ., Ιωαννίδης, Παρατηρητής: Μιχελινάκης, Επόπτες: Ζηλιασκοπούλου, Μέκιος, Γραμματεία: Σαρδάνη.