Εκτυπώστε τη σελίδα
07-01-2023 23:35

Οι δύο πόντοι που χρέωσαν γραμματεία και διαιτητές σε βάρος του Φοίνικα ΟΝΕΧ

Δεν ήταν καλή η ημέρα για τους διαιτητές τις αναμέτρησης Άθλος Ορεστιάδας - Α.Ο.Φοίνικας ΟΝΕΧ απόψε στο γυμναστήριο Νίκος Σαμαράς. Στο φινάλε του 3ου σετ έχασαν τον έλεγχο του σκορ και τα έκαναν θάλασσα με αποτέλεσμα να χρεωθεί ένας πόντος υπέρ του Άθλου και ένας που δεν χρεώθηκε υπέρ του Φοίνικα. Να πάρουμε τα πράγματα με τη σειρά...



Διαιτητές ήταν οι Ιωαννίδης, Τζεπκινλής, παρατηρητής ο Δ.Κωστόπουλος που μάλιστα έκανε και ντεμπούτο, επόπτες οι Μέκιος, Πιλούδης και Γραμματεία η έμπειρη κυρία Σαρδάνη.

 

Το τρίτο σετ ξεκίνησε ως μονόλογος του Φοίνικα και μέχρι το 7-12 έδειξε ότι έτσι θα κυλήσει μέχρι τέλους, οι γηπεδούχοι με μαχητικότητα και πάθος από τους νεαρούς Μποζίδη και Τσιουτσιουλούδη έφεραν την ισοφάριση στο 14-14 και έκαναν το παιχνίδι ντέρμπι.

 

Ο Φοίνικας υπήρξε καθοριστικός σε πολλά σημεία και χάρη στον Κλίνκενμπεργκ με τρεις συνεχόμενους πόντους, έκανε το 17-20. Ένα έξυπνο πλασέ του Μιχάλοβιτς και μια λάθος επίθεση του Ριζόπουλου διαμόρφωσαν το 17-22 για τον Φοίνικα. Ο Κλίνκεμπεργκ έχασε το σερβίς (18-22).

Ο Κασαμπαλής έκανε σερβίς. Αρχικά δόθηκε άσσος στον Άθλο για το 19-22 αλλά μετά το Τσάλεντζ ρέφερι αποδείχτηκε πως η μπάλα ήταν άουτ στο σερβίς του Κασαμπαλή. Αντί όμως να γίνει το 18-23, διατηρήθηκε ο πόντος του Άθλου και το ματς συνεχίστηκε με το 19-23. Και σα να μην έφτανε αυτό δεν γράφτηκε στο σκορ η κόκκινη κάρτα που χρεώθηκε ο Δημήτρης Ριζόπουλος για διαμαρτυρία από τον πρώτο διαιτητή. Ετσι, συνολικά το σκορ έπρεπε να γίνει 18-24, αντ αυτού συνεχίστηκε στο 19-23 και το ματς πήρε φωτιά καθώς ο Άθλος κατάφερε να ισοφαρίσει...

 

Ο Αλγκούλ έκανε το 20-23 παρότι και εδώ χρειάστηκε πάλι το Τσάλεντζ που αυτή τη φορά ήταν υπέρ της Ορεστιάδας. Ο Ντε Πρα πήρε μπλοκ και μείωσε κι άλλο 21-23. Ακολούθησε μία ακόμα αμφισβητούμενη φάση. Ο Μιχάλοβιτς κάρφωσε άουτ. Αρχικά οι διαιτητές έδωσαν τη μπάλα στον Φοίνικα αλλά άλλαξαν απόφαση και δόθηκε ο πόντος στον Άθλο και σωστά καθώς η μπάλα φάνηκε να φεύγει ψηλά χωρίς να υπάρχει στο μπλοκ του Κασαμπαλή. Ετσι το σκορ έγινε 22-23. Στην επόμενη φάση έγινε το 23-23. Μετά από από δύο δύσκολες φάσεις ο Μιχάλοβιτς και ο Τζούριτς με επιθέσεις έκαναν το 25-23 για τον Φοίνικα ΟΝΕΧ ο οποίος πήρε και το νίκη με 3-0 σετ.

Άθλος Ορεστιάδας-Φοίνικας Σύρου ΟΝΕΧ 0-3: Ο Σένισιτς άλλαξε την ψυχολογία