1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer
07-01-2023 02:00

Σκληρή μονομαχία Άθλου και Φοίνικα Σύρου ΟΝΕΧ στην Ορεστιάδα

Το ντέρμπι μεταξύ του Άθλου Ορεστιάδας και του Α.Ο.Φοίνικα ΟΝΕΧ ξεχωρίζει στο πρόγραμμα της 10η αγωνιστικής και πρώτης του Β γύρου στο πρωτάθλημα Volley League (10η αγωνιστική, γυμναστήριο Νίκος Σαμαράς, Ορεστιάδα, 7/1, 18:00, Live Streaming ESAP T.V., You Tube, Διαιτητές: Ιωαννίδης, Τζεπκινλής).

Ο Άθλος Ορεστιάδας στοχεύει στην τρίτη του νίκη στο πρωτάθλημα και στην πρώτη επί του Α.Ο. Φοίνικα μετά τις τρεις ήττες της εφετινής σεζόν (δύο για το Λιγκ Καπ και μία για το πρωτάθλημα).

Η ομάδα του Ηλία Κρεούζη βρίσκεται στην 8η θέση με 8 βαθμούς. Κατόπιν ομόφωνης απόφασης της διοίκησης του Άθλου, ο αγώνας θα είναι αφιερωμένος στη μνήμη του Νίκου Σαμαρά που έφυγε από τη ζωή πριν από 10 χρόνια (4/1/2013). Ο προπονητής της Ορεστιάδας Ηλίας Κρεούζης δήλωσε: «Το α’ ματς του 2023 είναι στην Ορεστιάδα με το Φοίνικα Σύρου ΟΝΕΧ, μια ομάδα που δείχνει να έχει χάσει τον προσανατολισμό της και βρίσκεται σε χαμηλότερη θέση, από αυτή που θα περίμενε κανείς, στον βαθμολογικό πίνακα.

Οπότε για τους αντιπάλους μας, που έχουν στόχο την 4άδα, είναι πολύ σημαντικό ματς και αν δεν καταφέρουν με εμάς να ξεκινήσουν καλά το β’ γύρο, σίγουρα θα απομακρυνθούν ακόμη περισσότερο από το στόχο τους. Επομένως η Σύρος θα έχει την πίεση, εμείς αντιμετωπίζουμε μία ομάδα που είναι καλύτερη, οπότε εμείς θα προσπαθήσουμε να είμαστε μέσα στο παιχνίδι και να το «χτυπήσουμε» και να διευρύνουμε τα καλά αποτελέσματα που έχουμε στην έδρα μας. Θα προσπαθήσουμε να ξεκινήσουμε το 2023 δυναμικά, ελπίζουμε σε αυτή την αρχή του 2023 να έχουμε τον κόσμο δίπλα μας και να πάρουμε βαθμούς από αυτό το παιχνίδι».

Ο συριανός λίμπερο του Άθλου Σπύρος Βελούδης είπε: «Ποδαρικό στο 2023 με τον Φοίνικα Σύρου στην Ορεστιάδα! Είναι το τέταρτο παιχνίδι απέναντι στην Σύρο για εμάς φέτος, έχουμε φτάσει κοντά στην κατάκτηση κάποιου σετ και σε σημεία έχουμε υπάρξει πολύ ανταγωνιστικοί απέναντι τους.

Σε αυτόν τον αγώνα, θα προσπαθήσουμε να έχουμε μεγαλύτερη διάρκεια και να καταφέρουμε να πάρουμε κάτι παραπάνω. Η διακοπή μας γέμισε με όρεξη για έναν δεύτερο γύρο που ελπίζουμε να πάει για εμάς καλύτερα».

Ο Φοίνικας ΟΝΕΧ παρότι έχει μόνο νίκες με 3-0 επί του Άθλου θα παρουσιαστεί με νέο προπονητή τον Αλεξάντερ Σένισιτς στη θέση του Δημήτρη Καζάζη. Επίσης έχει αποκτηθεί ο Μανού Φουρτάδο στο κέντρο και αντικαταστάθηκε ο Φίλιππος Μάντζιος από τον Δημήτρη Παλαιολόγο.

Η νίκη αποτελεί τον μόνο στόχο του Φοίνικα στο συγκεκριμένο παιχνίδι, αλλά και οι καλύτερες εμφανίσεις εν γένει, αποτελούν ζητούμενο για το υπόλοιπο του πρωταθλήματος, κάτι που όπως υπογράμμισε ο ακραίος της ομάδας, Παναγιώτης Παπαδόπουλος:

«Αρχικά καλή χρονιά σε όλο τον κόσμο. Αναφορικά με την ομάδα μας, η Διοίκηση πήρε κάποιες αποφάσεις και εμείς οφείλουμε ως αθλητές να τις στηρίξουμε. Προσπαθούμε καθημερινά να δουλεύουμε, νομίζω ότι άμεσα πρέπει να δείξουμε κάποιο αποτέλεσμα στον τρόπο που αγωνιζόμαστε και με τη βοήθεια της τύχης αυτό να μας φέρει και βαθμολογική συγκομιδή.

Καλώς ή κακώς ξέρουμε ότι το έργο μας είναι δύσκολο, αλλά μπορούμε κάλλιστα να κάνουμε τη διαφορά στον Β’ γύρο και να πετύχουμε κάποια αποτελέσματα που δεν καταφέραμε στον Α’. Βλέποντας κάθε παιχνίδι ξεχωριστά θα δούμε πού θα έχουμε φτάσει στο τέλος.

Αναφορικά με τον Άθλο, ξέρουμε ότι είναι μία πολύ ανταγωνιστική έδρα, έχει κάνει ζημιές σε αντιπάλους του, θέλουμε να παρουσιαστούμε σοβαροί και να είμαστε καθοριστικοί σε κάποια κρίσιμα σημεία. Αυτό που θα πρέπει να προσέξουμε είναι την ιδιαίτερη έδρα και ένα περίεργο ταξίδι και έπειτα να παρουσιάσουμε τον καλό μας εαυτό. Αν εμείς είμαστε στο καλό μας επίπεδο, θα καταφέρουμε να πάρουμε τη νίκη και τους 3 βαθμούς».
Β΄ΓΥΡΟΣ

10η αγωνιστική

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 6 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2023

 Ολυμπιακός Σ.Φ.Π. - Α.Ο.Ν.Σ. Μίλων 3-0 (25-16, 25-22, 26-24)

ΣΑΒΒΑΤΟ 7 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2023

Γυμναστήριο Αγίου Θωμά, Μαρούσι, 16:30 (Live Streaming PAO T.V.): Παναθηναϊκός Α.Ο. - Ο.Φ.Η. Διαιτητές: Μουλά Λ., Βελώνης, Παρατηρητής: Ράπτης, Επόπτες: Καπότης, Σπίγγου, Γραμματεία: Θεοδωρίδου.

Γυμναστήριο Νίκος Σαμαράς, Ορεστιάδα, 18:00 (Live Streaming ESAP T.V., You Tube): Α.Σ. Άθλος Ορεστιάδας - Α.Ο. Φοίνικας Σύρου ΟΝΕΧ Διαιτητές: Ιωαννίδης, Τζεπκινλής, Παρατηρητής: Κωστόπουλος Δ., Επόπτες: Μέκιος, Πιλούδης, Γραμματεία: Σαρδάνη.

Γυμναστήριο Αλέξανδρος Νικολαΐδης, Πολίχνη, 21:30, (ΕΡΤ-3 HD T.V.): Πήγασος Πολίχνης - Π.Α.Ο.Κ. Διαιτητές: Ισκάς, Παπαδογούλας, Παρατηρητής: Θεμελής, Επόπτες: Σταυρίδης, Βασδέκης, Γραμματεία: Πασπάλα.

ΚΥΡΙΑΚΗ 8 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2023

Γυμναστήριο Καλυβίων, 18:00, (Live Streaming ESAP T.V., You Tube): Φ.Ε.Σ.Αριστοτέλης -Α.Ο.Π. Κηφισιάς Διαιτητές: Βασιλειάδης, Δανιηλίδου, Παρατηρητής: Αντωνούλης, Επόπτες: Βένος, Λούμσι, Συρομάχου.

Αφήστε το σχόλιό σας

Βεβαιωθείτε ότι έχετε συμπληρώσει τα απαραίτητα πεδία (*). Σχόλια με κώδικα HTML, greeklish, κεφαλαία και υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται.