Εκτυπώστε τη σελίδα
06-01-2023 19:02

Volley League (11η αγωνιστική): Πρεμιέρα στο 2023 με σούπερ ντέρμπι Α.Ε.Κ. - Π.Α.Ο.Κ. και γερή κόντρα στη Σαντορίνη

Μετά την διακοπή των εορτών, η Volley League γυναικών επιστρέφει το Σάββατο 7 Ιανουαρίου με την 11η και τελευταία αγωνιστική του Α' γύρου, με το ντέρμπι της Α.Ε.Κ. κόντρα στον πρωτοπόρο και αήττητο Π.Α.Ο.Κ. να ξεχωρίζε,ι ενω  ενδιαφέρον παρουσιάζει και η δυνατή αναμέτρηση του ΑΟ θήρας με τον Ολυμπιακό, το οποίο άλλες εποχές ήταν ντέρμπι κορυφής.

Ο Π.Α.Ο.Κ. παραμένει η μοναδική ομάδα που δεν έχει γνωρίσει την ήττα μετά από 10 αγωνιστικές στο πρωτάθλημα και θέλει να διευρύνει απέναντι στην Ένωση το σερί του. Η Α.Ε.Κ. που πραγματοποίησε μία προσθήκη τη χειμερινή μεταγραφική περίοδο, αυτή της διεθνούς πασαδόρου Παναγιώτας Ξανθοπούλου θέλει τη νίκη μπροστά στο κόσμο της για να ξεκινήσει με το δεξί το νέο έτος.

«Έχουμε να αντιμετωπίσουμε τη μοναδική αήττητη ομάδα μέχρι στιγμής στο πρωτάθλημα. Έχουμε αναλύσει τον Π.Α.Ο.Κ. και έχουμε δουλέψει πολύ όλες αυτές τις ημέρες. Θα εστιάσουμε στα αδύναμα σημεία του και θα χρειαστούμε τους φιλάθλους στο πλευρό μας» δήλωσε ο τεχνικός της Ένωσης Ονούς Οτσάλ, με τον προπονητή του Δικεφάλου του Βορρά Μάρκο Φενόλιο να τονίζει:

«Δύσκολο παιχνίδι απέναντι σε μία δυνατή ομάδα. Αν θέλουμε να νικήσουμε θα πρέπει να παλέψουμε. Το γήπεδο είναι δύσκολο να παίζεις, έχουν ένθερμους οπαδούς. Τα επόμενα παιχνίδια θα είναι κρίσιμα για τη βαθμολογία. Στόχος μας είναι να επιστρέψουμε στη Θεσσαλονίκη με το τρίποντο. Το μόνο σίγουρο είναι ότι θα είναι δύσκολα».

Το πρώτο σερβίς στο νέο έτος θα γίνει στο Χαλκιοπούλειο της Λαμίας, με τον τοπικό Α.Ο.Λ. να υποδέχεται τον αγνώριστο Ζ.Α.Ο.Ν.. Οι νεοφώτιστες απο τις οποίες αποχώρησαν πριν λίγες μέρες, ο προπονητής Κώστας Λιώσης και όλες οι παίκτριες του ρόστερ,  θα ταξιδέψουν στη Λαμία με αθλήτριες από τις ακαδημίες τους, ενώ στον πάγκο θα βρίσκεται ο υπηρεσιακός Στέφανος Αμαξόπουλος.

Η Λαμία δεν πραγματοποίησε κάποια μεταγραφική κινήση μέχρι στιγμής και θελει ενα καθαρό τρίποντο για να συνεχίσει την καλή της πορεία.

Ενισχυμένο με την Κροάτισσα κεντρική Μάγια Σέντρικ θα αγωνιστεί το προτελευταίο Αιγάλεω στο παιχνίδι κόντρα στον Ηλυσιακό. To "Σίτι" ελπίζει οτι θα πετύχει την δεύτερη νίκη που θα το βοηθήσει να πάρει ψυχολογία και βαθμούς για την εξασφάλιση της παραμονής στην κατηγορία.

Απο την άλλη η  ομάδα της Κάταλιν Κις που απέκτησε την νεαρή ακραία Αγάπη Μπρουκς απο την Άρτεμις Κορυδαλλού, βρίσκεται στην 8η θέση με 10 βαθμούς θα επιδιώξει να συνεχίσει τα θετικά της αποτελέσματα, ώστε να πλασαριστεί όσο πιο ψηλά μπορεί στην βαθμολογία.

Ντέρμπι αναμένεται να γίνει και στη Σαντορίνη, με τον Α.Ο. Θήρας να φιλοξενεί τον Ολυμπιακό. Η ομάδα των Κυκλάδων δεν πραγματοποίησε κάποια προσθήκη στη διακοπή του πρωταθλήματος, ενώ οι «ερυθρόλευκες» ενισχύθηκαν με την Ιταλίδα πασαδόρο Γκιούλια Καράρο, ενώ μετά από τρία χρόνια στο εξωτερικό, επέστρεψε στο Ρέντη η Τζίνα Λαμπρούση που θα αντικαταστήσει την Βελγίδα Φρέγκια Όλμπρεχτ.

Μεγάλο βαθμολογικό ενδιαφέρον έχει το παιχνίδι της Θέτιδας με το Μαρκόπουλο στο κλειστό της Βούλας, με τις γηπεδούχες να βρίσκονται στο +1 από την ομάδα των Μεσογείων (15-14 βαθμοί). Η Θέτιδα απέκτησε την Μαρία Οικονομίδου που επέστρεψε μετά από δύο χρόνια στην Ελλάδα, αντικαθιστώντας την Ρεμπέκα Λέιθαμ, την οποία θα βρουν απέναντί τους στο παιχνίδι της 11ης αγωνιστικής, καθώς η Αμερικανίδα διαγώνια συμφώνησε μέχρι το τέλος της σεζόν με το Μαρκόπουλο.

Το τελευταίο χρονικά παιχνίδι της 11ης αγωνιστικής θα γίνει στο κλειστό του Αγίου Θωμά, με τον περυσινό νταμπλούχο Παναθηναϊκό να υποδέχεται τον Άρη.  Τρεις προσθήκες έκαναν οι «πράσινες», καθώς απέκτησαν την Κουβανή ακραία-διαγώνια Γιοάνα Παλάσιος, την διαγώνια Σοφία Βασιλαντωνάκη και την κεντρική Βασιλική Αρβανιτοπούλου με στόχο να κρατήσουν τα κεκτημένα.

Αρκετές μεταγραφές έκανε και ο Άρης στη προσπάθειά του να ξεκολλήσει  απο την πολυ χαμηλή 10η θέση που βρίσκεται και ελπίζει σε ένα καλύτερο δεύτερο γύρο στο πρωτάθλημα, αποκτώντας πριν την διακοπή των εορτών την Κολομβιανή ακραία Βανέσα Καϊσέδο, την Βουλγάρα ακραία Έλενα Μπέτσεβα, ενώ πριν λίγες ημέρες ήρθε σε συμφωνία με την έμπειρη λίμπερο Ξένια Κακουράτου.

Volley League Γυναικών - 11η αγωνιστική

Σάββατο 7 Ιανουαρίου 2023


Γυμναστήριο «Στ. Βενέτης», 18.00: Α.Ο. Αιγάλεω - Ηλυσιακός Α.Ο.
Διαιτητές: Αβραμίδης, Μουλά Ειρ., Παρατηρητής: Γεωργουλέας, Επόπτες: Παπαχατζής Ν., Ιωάννου Δ., Γραμματεία: Ιωάννου Ε..

Γυμναστήριο «Χαλκιοπούλειο», 18.00: Α.Ο. Λαμίας 2013 - Ζ.Α.Ο.Ν.
Διαιτητές: Χλωρός, Κουτσής, Παρατηρητής: Παναγής, Επόπτες: Καλαντζής, Στάικος, Γραμματεία: Καραβάνα.

Γυμναστήριο «Απ. Κόντος», 18.45: Α.Ε.Κ. - Π.Α.Ο.Κ.
Διαιτητές: Γεροθόδωρος, Μαρκάτης, Παρατηρητής αγώνα: Γεωργόπουλος, Παρατηρητής διαιτησίας: Ανδρονικίδης, Επόπτες: Ζαρμπίνης, Παπαθανασίου, Γραμματεία: Μισιάκα.

Γυμναστήριο ΔΑΠΠΟΣ Σαντορίνης, 19.00: Α.Ο. Θήρας - Ολυμπιακός Σ.Φ.Π.
Διαιτητές: Βουδούρης, Μενεσλής, Παρατηρητής: Μαυρικίδης, Επόπτες: Δρόσος, Βέντρας, Γραμματεία: Οικονόμου Δ..

Γυμναστήριο «Γ. Γεννηματάς», 19.30: Α.Σ.Π. Θέτις - Α.Ο. Μαρκοπούλου
Διαιτητές: Νικάκης, Γεωργάκη, Παρατηρητής: Πολίτης, Επόπτες: Κώτσιας, Παυλάκης, Γραμματεία: Τρίκκα.

Γυμναστήριο Αγίου Θωμά, 20.00: Παναθηναϊκός Α.Ο. - Α.Σ. Άρης
Διαιτητές: Ράντσιου, Οικονόμου Β., Παρατηρητής: Ράπτης, Επόπτες: Σταθοπούλου, Τσίτσικας Ν., Γραμματεία: Θεοδωρίδου.

 Βαθμολογία ΕΔΩ