Εκτυπώστε τη σελίδα
31-07-2022 13:25

Agios Nikolaos Finals: Σούπερ έκπληξη απο Παπαδημητρίου, Ιωαννίδη 2-1 τους αήττητους Μανδηλάρη, Κανέλλο

Οι Θοδωρής Παπαδημητρίου, Παναγιώτης Ιωαννίδης έκαναν την πολύ μεγάλη έκπληξη και επικρατώντας με 2-1 (23-21, 19-21, 15-12) των πρωταθλητών Ελλάδας Άγγελου Μανδηλάρη, Ιάσωνα Κανέλλου (και αήττητων μέχρι σήμερα στο φετινό πρωτάθλημα) πήραν το εισιτήριο για τον τελικό!

Οι πρωταθλητές ξεκίνησαν καλύτερα και προηγήθηκαν γρήγορα με 7-4, αλλά εξίσου γρήγορη ήταν και η αντίδραση των Ιωαννίδη/Παπαδημητρίου που όχι απλά ισοφάρισαν (7-7) αλλά έφτασαν στο 11-15.

Μανδηλάρης και Κανέλλος άρχισαν να ροκανίζουν τη διαφορά (17-18), καταφέρνοντας να ισοφαρίσουν με μπλοκ του Μανδηλάρη (20-20), αλλά στο 21-22 ο Παπαδημητρίου με τη βοήθεια του φιλέ πήρε τον άσσο για το 21-23.

Οι Μανδηλάρης/Κανέλλος πάλι προηγήθηκαν γρήγορα με 8-5, για να χάσουν τη διαφορά (13-13) και να βρεθούν πίσω 17-18. Ο Μανδηλάρης έκανε το 19-18 με μπλοκ και το ματς πήγε στο τάι μπρέικ με... άμυνα του Κανέλλου! Εκεί ήταν η αποκορύφωση του θρίλερ με τους Ιωαννίδη/Παπαδημητρίου να μετατρέπουν το 5-6 σε 5-9 και μέχρι το 9-12 να έχουν μια σημαντική διαφορά.

Εκεί όμως είχαμε νέα ανατροπή και με άσσο του Κανέλλου έγινε το 12-12 για να ακολουθήσει δικό του χαμένο σερβίς για το 12-13.
Αμέσως μετά είχαμε κακή υποδοχή για το 12-14 και νέα πετυχημένη κόντρα του 38χρονου Παπαδημητρίου για το τελικό 12-15 και τους έξαλλους πανηγυρισμούς.

«Όσο περίεργο κι αν φανεί εμείς το πιστεύαμε. Υπάρχουν 5-6 ομάδες που προπονούνται κανονικά και οι μεταξύ τους αγώνες είναι στο όριο. Μπορεί να είχαμε χάσει τους δύο προηγούμενους αγώνες μας με τα παιδιά, αλλά σήμερα αλλάξαμε την τακτική μας γιατί σ' εκείνες τις ήττες το πρόβλημα ήμουν εγώ που δεν τελείωνα τις μπάλες. Σήμερα έπαιξα από το 2, κι ίσως τους αιφνιδιάσαμε.

Το ματς κρίθηκε στις λεπτομέρεις, σίγουρα είχαμε και λίγη τύχη, αλλά δείξαμε μέσα στο γήπεδο ότι το πιστεύαμε και δικαιωθήκαμε», είπε ο Τεό Παπαδημητρίου και συμπλήρωσε:

«Έχω 4 τίτλους μακάρι να κατακτήσω και τον 5ο κυρίως για τον Παναγιώτη (Ιωαννίδη) για τον οποίο θα είναι ο πρώτος. Εξάλλου το 2019 όταν ήμασταν αντίπαλοι στον ημιτελικό του τον είχα στερήσει (κέρδιζε 1-0 και 19-16) και του το χρωστάω.»

Την οφειλή αποδέχθηκε ο Παναγιώτης Ιωαννίδης που έσπασε το ρόδι στον τρίτο του ημιτελικό.
«Και το 2018 και το 2019 με απέκλεισε ο Θοδωρής και τώρα μαζί προκριθήκαμε», είπε με το πρόσωπο του να λάμπει από χαρά και συνέχισε:
«Όντως το πιστεύαμε. Άγγελος και Ιάσωνας είναι από τις καλύτερες, αν όχι η καλύτερη ομάδα, αλλά ξέραμε ότιο μπορούμε και σε καμία στιγμή δεν φοβήθηκα...».

Ποδοσφαιριστής μέχρι τα 17 του ο Παναγιώτης, ξεκίνησε το μπιτς σε εκείνη την ηλικία και δεν το έχει μετανιώσει, ενώ προσπάθησε να συγκρατήσει τον ενθουσιασμό του.

«Δεν το φανταζόμουν όταν ξεκινούσα να παίζω μπιτς ότι θα έφτανα ως εδώ, αλλά τώρα σκέφτομαι μόνο τον τελικό. Δεν έχει τελειώσει τίποτα όμως και μας περιμένει μεγάλη μάχη. Είμαστε όμως δυνατοί χαρακτήρες και το πιστεύουμε. Κι έχω την τύχη να έχω στο πλευρό μου τον Θοδωρή ο οποίος με βοηθάει απίστευτα. Μου δίνει ηρεμία και ξέρω πως ότι κι αν συμβεί θα είναι εκεί».