Εκτυπώστε τη σελίδα
06-07-2019 16:20

Τριανταφυλλίδης: «Ενιαίο μητρώο αθλητών μπιτς βόλεϊ από ΕΟΠΕ και κίνητρα στους νικητές από ΕΣΑΠ»

O υπεύθυνος αγωνιστικού του Beach Volley League OΠΑΠ 2019 Mιχάλης Τριανταφυλλίδης μίλησε για την 7η διοργάνωση του Beach Volley League OΠΑΠ που διοργανώθηκε με επιτυχία στις εγκαταστάσεις του Karavi Club στον Σχινιά.

 Αναφέρθηκε στο αγωνιστικό και οργανωτικό επίπεδο και κατέθεσε προτάσεις για τη δημιουργία ενιαίας βάσης μητρώου αθλητών και αθλητριών μπιτς βόλεϊ από την ΕΟΠΕ αλλά και τη δημιουργία οικονομικών κινήτρων από την ΕΣΑΠ. Αναλυτικά:

«Επτά χρόνια συνεχόμενα η Volley League διοργανώνει το beach volley league με την συμμετοχή 113 ομάδων. Είναι πολύ σημαντικός αριθμός και μάλιστα με την παρουσία και άλλων φορέων, όπως αθλητές και διοργανωτές ιδιώτες που έχουν τις δικές τους σχολές. Η ιδέα που έχει πέσει στο τραπέζει και το ζητούν οι αθλητές και οι αθλήτριες είναι όλα αυτά να μπουν σε μία σειρά. Δηλαδή, οι εκατοντάδες αθλητές και αθλήτριες που αγωνίζονται όλο το καλοκαίρι σε όλα τα τουρνουά σε όλη την επικράτεια να μπουν σε μία ενιαία βάση και σε μία database και με την ευθύνη και συνεργασία του επίσημου φορέα που είναι η ομοσπονδία να καταγράψει τους αθλητές, τις αθλήτριες και να δημιουργήσει ένα μητρώο αθλητών μπιτες βόλεϊ.

Επίσης να υπάρχει βαθμολογία αθλητών, ομάδων και να φτιαχτούν κατηγορίες που ο καθένας να έχει την κατάταξη του και την κατηγορία. Σήμερα ο κάθε διοργανωτής κάνει τις δικές του κατηγορίες όπως εμείς εδώ Golden και Silver αλλά πλέον θα μιλάμε για ενιαίες κατηγορίες με διαβάθμιση ανάλογα με τη δυναμικότητα των αθλητών. Το ίδιο γίνεται και στο τένις όπου ο κάθε ένας έχει την κατάταξη του και έχει το δικό του κίνητρο για να αγωνίζεται στα διάφορα τουρνουά. Ετσι όλος αυτό ο κόσμος που βλέπετε θα είναι ενεργός και θα έχει κίνητρο να αγωνίζεται κάθε σαββατοκυριακο σε πολλά τουρνουά σε όλη την Ελλάδα.

Ολο αυτό θα δώσει μεγαλύτερη ώθηση στο άθλημα και θα φέρει ακόμα περισσότερους αθλητές στο γήπεδο ακόμα και αν δεν έχουν δελτίο στη σάλα. Δείτε εδώ σήμερα που έχουν έρθει νέα παιδιά αγόρια και κορίτσια και παίζουν πολύ καλά. Αυτό θα είναι πολύ σπουδαίο για το άθλημα. Δεν είναι εύκολο αλλά θέληση υπάρχει και πιστεύω πως με την τεχνογνωσία και την συνεργασία με την ΕΟΠΕ και την ΕΣΑΠ θα μπορούμε να φτιάξουμε κάτι ενιαίο».

Το πλεονέκτημα των αθλητών μπιτς βόλεϊ

Ο Τριανταφυλλίδης τόνισε πως όσοι παίζουν μπιτς βόλεϊ έχουν πλεονέκτημα έναντι των αθλητών της σάλας και έφερε ως παράδειγμα τους νικητές Τεφτσή, Μουτάφη: «Το ταμπλό των επαγγελματιών έφερε αθλητές από τις ομάδες της Volley League. Είναι ένας απόλυτα επιτυχημένο θεσμός. Νικητές ήταν οι αθλητές του ΟΦΗ, ο Μουτάφης και ο Τεφτσής. Προσέξτε... Οσο πιο πολύ μπιτς βόλεϊ παίζεις τόσο πιο καλύτερος γίνεσαι. Είναι δύο αθλητές που στη σάλα δεν είναι πρώτα ονόματα αλλά στο μπιτς μπορούν να κερδίζουν τους τίτλους γιατί γνωρίζουν το άθλημα. Νίκησαν τον Χαντ που στη σάλα είναι πολύ καλός και ένας αθλητής με υψηλό κασέ. Το μπιτς βόλεϊ είναι άλλο πράγμα».

«Κίνητρα από την ΕΣΑΠ στους νικητές»

Σχετικά με τα κίνητρα που πρέπει να δώσει η ΕΣΑΠ: «Εδώ έχω να κάνω μία ακόμα πρόσταση και θέλω να το περάσω και από την ΕΣΑΠ. Πρέπει να δώσουμε κίνητρα στους αθλητές αυτού του πρωταθλήματος. Με λίγα κίνητρα θα προσελκύσουμε ακόμα καλύτερους αθλητές. Αυτό είναι το επόμενο βήμα».

«Να στηριχτεί το Karavi Club»

Ο Τριανταφυλλίδης αναφέρθηκε και στις εντυπωσιακές εγκαταστάσεις του Karavi Club: «Το να έχεις στη διάθεση σου έξι γήπεδα αυτής της ποιότητας είναι πολύ σημαντικό ζήτημα και πρωτόγνωρο για τα ελληνικά δεδομένα. Ο Μπάμπης Μανιάτης έχει κάνει μία τεράστια επένδυση εδώ και αυτή η εγκατάσταση έχει μεγάλες δυνατότητες. Εχω μάθει για διάφορα προβλήματα που αντιμετωπίζει αλλά εύχομαι να τα ξεπεράσει. Πρέπει να ενισχύουμε αυτές τις προσπάθειες. Εύχομαι να πάνε όλα καλά έτσι ώστε να επεκταθεί αυτή η επένδυση που έχει αγκαλιάσει το μπιτς βόλεϊ. Εύχομαι να είμαστε του χρόνου και πάλι εδώ ακόμα καλύτεροι».

Ο Μιχάλης Τριανταφυλλίδης το Σάββατο 29 Ιουνίου συμπλήρωσε τα 57 του χρόνια και τα στελέχη της ΕΣΑΠ μαζί με τον ιδιοκτήτη του Karavi Club Μπάμπη Μανιάτη του ετοίμασαν γενέθλια έκπληξη.

Media