1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer
26-07-2018 12:31

Φανή Κατσαβούνη: Η πρώτη γυναίκα στο χώρο της διαιτησίας κρέμασε την σφυρίχτρα της

Η Φανή Κατσαβούνη έχει μείνει στην ιστορία στον χώρο της διαιτησίας ως η πρώτη γυναίκα που κράτησε την σφυρίχτρα πριν από 35 χρόνια.

Ήταν σε όλα... πρώτη. Πρώτη στην Α1 Ανδρών, πρώτη που ανέβηκε στη σκάλα του διαιτητή στην άμμο στη σάλα, ενώ κατέχει και τα πρωτεία στην άμμο, εκεί όπου έγινε και η πρώτη γυναίκα διεθνής το 2000.

Στο τουρνουά Masters στο Αντίρριο, η Φανή Κατσαβούνη σφύριξε για τελευταία φορά στον τελικό των ανδρών και μετά από 35 χρόνια στη σκάλα του διαιτητή αποχωρεί από την ενεργό δράση.

«Ξεκίνησα στο βόλεϊ ως αθλήτρια στον Άρη Νίκαιας, ωστόσο μετά αποφάσισα να ασχοληθώ με την διαιτησία στο βόλεϊ και να παίξω χάντμπολ. Από μικρή ήμουν στον χώρο του αθλητισμού και η απόφαση να γίνω διαιτητής ήταν γιατί ήθελα να σπάσω το κατεστημένο. Τότε ο χώρος ήταν καθαρά ανδροκρατούμενος και ήθελα να οδηγήσω και άλλες γυναίκες στην διαιτησία. Πιστεύω τα κατάφερα...» τονίσε φανερά συγκινημένη στο volleyball.gr η Φανή Κατσαβούνη.

katsavouni

Μετά από 35 χρόνια στο βόλεϊ, η Φανή Κατσαβούνη κρατάει μόνο τις καλές στιγμές, με κορυφαία όλων την συμμετοχή της στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας, εκεί όπου σφύριξε τον μικρό τελικό των γυναικών στο beach volley.

«Δεν κρατάω κακίες από κανέναν και κρατάω μόνο τις όμορφες στιγμές. Δεν θα ξεχάσω ποτέ τον μικρό τελικό των Ολυμπιακών Αγώνων της Αθήνας μεταξύ δύο ομάδων από την Βραζιλία. Εκπληκτική ατμόσφαιρα και εμπειρία... Σίγουρα υπάρχουν και οι κακές στιγμές αλλά τις διακωμωδώ. Αυτό που με είχε στεναχωρήσει ήταν σε ένα παιχνίδι της ανδρικής ομάδας της ΑΕΚ που αναγκάστηκα να εκκενώσω την κερκίδα».

Η Ε.Ο.ΠΕ. με τη λήξη των αγώνων στο Αντίρριο τίμησε την Φανή Κατσαβούνη για την προσφορά της στο βόλεϊ και στον χώρο της διαιτησίας, με τον Βασίλη Ράπτη να της απονέμει την τιμητική πλακέτα. Πλέον, η Φανή Κατσαβούνη θα παραμείνει στον χώρο του βόλεϊ ως referee delegate, καθώς όπως λέει και η ίδια «η σφυρίχτρα έχει γίνει ένα με μένα. Δεν μπορώ να με φανταστώ να κάνω κάτι άλλο...».

Αφήστε το σχόλιό σας

Βεβαιωθείτε ότι έχετε συμπληρώσει τα απαραίτητα πεδία (*). Σχόλια με κώδικα HTML, greeklish, κεφαλαία και υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται.