Εκτυπώστε τη σελίδα
10-07-2018 11:07

Κώστας Τσούμας, Αλέξανδρος Αμάραντος: Οι Ολυμπιονίκες του Ολυμπιονίκη (video)

Ο σύλλογος “Oλυμπιονίκης” της Αρχαίας Ολυμπίας επιτελεί μεγάλο αθλητικό και κοινωνικό έργο στην ιερή περιοχή του παγκόσμιου αθλητισμού και ολυμπισμού καθώς σε μία κωμόπολη 1.000 κατοίκων έχει στη δύναμη του 250 αθλητές.

 

Οι 60 από αυτούς είναι στο βόλεϊ και ειδικά στην γυναικεία ομάδα που είναι πλέον και η μοναδική γυναικεία ομάδα βόλεϊ στο νομό Ηλείας.

Ο προπονητής και πρώην βολεϊμπολίστας Κώστας Τσούμας που ξεκίνησε από τη Μεταμόρφωση Αττικής αλλά κατοικεί πλέον στην Ηλεία αλλά και ο πρόεδρος του συλλόγου Αλέξανδρος Αμάραντος ήταν από τους ανθρώπους που έδωσαν την ψυχή τους για να στηθεί και να διοργανωθεί το Masters του Πανελληνίου σιρκουί μπιτς βόλεϊ.

Μίλησαν και οι δύο στην web camera του volleynews.gr για τους στόχους τους, την ομάδα βόλεϊ, την ομάδα που εκπροσώπησε την Αρχαία Ολυμπία στο Masters αλλα και για την πρόθεση του να κατασκευαστεί μόνιμα στην Αρχαία Ολυμπία ένα γήπεδο μπιτς βόλεϊ.

Κώστας Τσούμας: «Μόνιμη εγκατάσταση μπιτς βόλεϊ»

Ο προπονητής Κώστας Τσούμας είπε αρχικά: «Η ομάδα “Oλυμπιονίκης” δημιουργήθηκε πριν τρία χρόνια. Εγώ ήρθα πριν δύο χρόνια και ανέλαβα. Δεν υπήρχε άλλη γυναικεία ομάδα και υπήρξε πρωτοβουλία από ομάδα κοριτσιών που ήθελαν να παίξουν. Τώρα κάνουμε μία προσπάθεια να αναβαθμίσουμε το επίπεδο. Εχουμε μαζέψει 60 παιδάκια στο βόλεϊ σε μία περιοχή που έχει περίπου χίλιους μόνιμους κατοίκους».

Για το μπιτς βόλεϊ και το στόχο της μόνιμης εγκατάστασης: «Δυστυχώς δεν ασχολούνται τα παιδιά μας με το μπιτς βόλεϊ γιατί δεν το γνωρίζουν. Ακόμα τουλάχιστον. Ηρθαν όμως στους αγώνες του Masters και ενθουσιάστηκαν. Τους άρεσε πολύ. Είναι καλή ευκαιρία να αρχίσουμε και μπιτς βόλεϊ.  Ελπίζουμε τα γήπεδα να μείνουν μόνιμα σε κάποιο χώρο εδώ και να κάνουμε προπόνηση όλο το χρόνο. Αν γίνει αυτό του χρόνου θα είμαστε πιο έτοιμοι. Βέβαια ήδη είχαμε μία ομάδα που συμμετείχε μόνο για την εμπειρία, την 16χρονη Αννα Μαρία Σπηλιωπούλου και η Καλλιρόη Γιαμπαστή. Ηταν πολύ καλή συμμετοχή».

Για τους επόμενους στόχους  του στην Αρχαία Ολυμπία: «Ο στόχος μου είναι να μαζέψουμε όσο το δυνατόν περισσότερα παιδάκια και να τα κρατάμε στο γήπεδο. Εάν δεν δημιουργησουμε βάσεις δεν κάνουμε τίποτα. Κυρίως από τα χωριά γύρω γύρω έρχονται πολλά παιδάκια. Η επόμενη μέρα για μας είναι να μείνουν μόνιμα τα γήπεδα του μπιτς βόλεϊ».

Για την παράδοση της Αρχαίας Ολυμπίας: «Εδώ πρέπει να κάνουμε συνέχεια τέτοιες διοργανώσεις για να αντιληφθούν την σημασία αυτών των διοργανώσεων. Ο σύλλογος μας προσπαθεί να πληροφορήσει τα παιδιά και για την βαριά παράδοση που έχει ο τόπος μας για τον παγκόσμιο αθλητισμό».

Αλέξανδρος Αμάραντος: «Πιάσαμε το στοίχημα μας»

Ο πρόεδρος του συλλόγους “Oλυμπιονίκης” Αλέξανδρος Αμάραντος δήλωσε:«Είμαι στον σύλλογο τα τελευταία έξι-επτά χρόνια. Ο σύλλογος “Ολυμπιονίκης” ξεκίνησε το 1990 κυρίως με μπάσκετ όπου έφτασαν μέχρι την Γ΄Εθνική. Στην πορεία έπρεπε να δώσουμε έμφαση και σε άλλα αθλήματα και έπρεπε να κοιτάξουμε τη νεολαία αυτού του τόπου. Αυτή τη στιγμή έχουμε 250 αθλητές και αθλήτριες. Καλλιεργούμε το μπάσκετ, το βόλεϊ, το τένις, το 5Χ5, το ζίου ζίτσου, την ακροβατική γυμναστική και τον στίβο. Προσπαθούμε να ανταπεξέλθουμε και να δώσουμε την ευκαιρία στη νεολαία να αθληθεί. Κάθε οικογένεια έχει ένα μέλος της».

Για την εμπειρία της προετοιμασίας του Masters: «Τρεις ημέρες είχαμε πολύ άγχος για να βγει το τουρνουά. Εδώ και ένα μήνα τρέχουμε πανικόβλητοι για να προετοιμάσουμε αυτή τη διοργάνωση. Ηταν η πρώτη μας και το είχαμε βάλει στοίχημα. Θέλαμε να βάλουμε τα δυνατά μας σε συνεργασία με τον Δήμο Αρχαίας Ολυμπίας που είχαμε άψογη συνεργασία. Το αποτέλεσμα ήταν εντυπωσιακό. Οι κερκίδες γέμισαν, δεν υπήρχε ούτε γωνία άδεια. Επρεπε να είχαμε μεγαλύτερες κερκίδες. Η διοργάνωση είχε παλμό και μέσω της τηλεόρασης δώσαμε την καλύτερη εικόνα της Αρχαίας Ολυμπίας σε όλο τον κόσμο. Σίγουρα θα είμαστε εδώ του χρόνου. Το μόνο που δεν γνωρίζω είναι εάν θα κάνουμε τουρνουά Masters ή όπεν».

Tα γεννέθλια της Καζάκου

Μετά το τέλος των απονομών ο Κώστας Τσούμας και ο Αλέξανδρος Αμάραντος έφεραν μία τούρτα με κεράκια την οποία παρέδωσαν στο μέλος του ΔΣ της ΕΟΠΕ Ελένη Καζάκου που είχε γεννέθλια και της ευχήθηκαν υγεία και χαρές.

 

1937683.jpg1937710.jpg1937674.jpgxalvatzis-xrysantako.jpgkazakou-amarantos.jpg1937711.jpgama-kaz-tsou.jpg

 

Media

Σχετικά άρθρα