1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer
Σφάλμα
  • JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 48
16-09-2017 11:04

Ο Απόλλωνας επενδύει στο βόλεϊ με Λυκούδη και Χριστόπουλο

Με την επιστροφή του Γιώργου Χριστόπουλου στις τάξεις του Απόλλωνα στη θέση του τεχνικού διευθυντή στο βολεϊ και την παραμονή του Γιώργου Λυκούδη στην τεχνική ηγεσία της γυναικείας ομάδας, η οποία φέτος θα συμμετάσχει στη νεοσύστατη Pro League, οι «μελανόλευκοι» έχουν στις τάξεις τους δύο από τους κορυφαίους στο είδος τους προπονητές στο χώρο του φιλέ.


Και οι δύο έχουν μακρά θητεία στην Α1 Εθνική. Ο Γιώργος Χριστόπουλος έκανε μεγάλη καριέρα στους πάγκους ξεκινώντας από την Ολυμπιάδα, ακολούθως μεταπήδησε στον ΠΑΟΚ, επέστρεψε στην Πάτρα για λογαριασμό της ΕΑΠ όταν πρωταγωνιστούσε στην Κατηγορία των μεγάλων του Ελληνικού βόλεϊ και μετά πήγε στον Παμβοχαϊκό. Στη συνέχεια ήρθε η πρώτη του θητεία στον Απόλλωνα και μετά η ενασχόλησή του με τον Ερμή.

Ο Γιώργος Λυκούδης θεωρείται από τους κορυφαίους προπονητές στην Ελλάδα στο γυναικείο βόλεϊ, αν και στην Πάτρα τον «έφερε» η ανδρική ομάδα της Παναχαϊκής στην οποία θήτευσε με επιτυχία για παραπάνω από τρία χρόνια. Πέρυσι αποδέχτηκε την πρόταση του Απόλλωνα και ανέλαβε τη γυναικεία ομάδα, την οποία οδήγησε στην άνοδο στην Pro League.

Γιώργος Χριστόπουλος και Γιώργος Λυκούδης έχουν ένα κοινό χαρακτηριστικό. Τους αρέσει να δουλεύουν με νέα παιδιά. Ο Γιώργος Χριστόπουλος το έκανε όπου και εάν εργάστηκε από την Ολυμπιάδα, μέχρι τον ΠΑΟΚ και την ΕΑΠ. Το ίδιο και ο Γιώργος Λυκούδης και μάλιστα μόνο τυχαίο δεν είναι το γεγονός ότι επί δικής του θητείας στον πάγκο του Απόλλωνα για πρώτη φορά κλήθηκε αθλήτρια των «μελανόλευκων» στην Εθνική γυναικών. Ο λόγος για τη Νίκη Κόλλια, η οποία συμφώνησε και θα ενισχύσει και φέτος την ομάδα. Η πρόσκληση της Νίκης Κόλλια στην Εθνική γυναικών αποτελεί μεγάλη επιτυχία και επιβράβευση για την ίδια καιη επιτυχία της γίνεται ακόμη μεγαλύτερη αν αναλογιστεί κανείς ότι ήταν η μοναδική αθλήτρια στις κλήσεις που έγιναν, η οποία προερχόταν από ομάδα Α2 Εθνικής! Και όπως και να το κάνουμε άλλη ήταν η παρουσία της πριν από τον Γιώργο Λυκούδη στον Απόλλωνα και εντελώς διαφορετική από τότε που ο έμπειρος τεχνικός ανέλαβε τις «μελανόλευκες».

Στο στρατόπεδο του Απόλλωνα πάντως με την επιστροφή του Γιώργου Χριστόπουλου, την παραμονή του Γιώργου Λυκούδη, την γυναικεία ομάδα στην Pro League την ανδρική στην Α2 Εθνική, την επάνδρωση των ακαδημιών είναι ξεκάθαρο ότι εκτός από το μπάσκετ, δίνουν μεγάλο βάρος και στο βόλεϊ.

Θυμίζουμε ότι στις ακαδημίες του Απόλλωνα στο βόλεϊ υπεύθυνοι προπονητές είναι ο Μάκης Λαμπρόπουλος με την Γλυκερία Κακαφώνη και στην ανάπτυξη ο Παναγιώτης Ερδας και ο Χρήστος Καράβολας.

Και κάτι τελευταίο για τον Γιώργο Λυκούδη. Εκτός από την παρουσία του στους πάγκους, έχει μεγάλη διαδρομή στο χώρο του βόλεϊ και ως παίκτης, αφού πανηγύρισε με τον Ολυμπιακό 6 πρωταθλήματα Ελλάδας: 1989, 1990, 1991, 1992, 1993, 1994, 4 Κύπελλα 1989, 1990, 1992, 1993 και ένα Κύπελλο Ευρωπαϊκής Συνομοσπονδίας το 2005.

Ο Γιώργος Χριστόπουλος ως παίκτης αγωνίστηκε για χρόνια στην Ολυμπιάδα, την οποία οδήγησε από το Τοπικό πρωτάθλημα στην Α1 Εθνική. Στην άνοδο από την Α2 στην Α1 είχε διπλό ρόλο στους «πορτοκαλί», καθώς ήταν παίκτης και προπονητής! Ως παίκτης ξεκίνησε από τη θέση του πασαδόρου και αποσύρθηκε από την ενεργό δράση ως λίμπερο.

Ο Γιώργος Λυκούδης ήταν κεντρικός και έχει αγωνιστεί 154 φορές στην Εθνική ομάδα των ανδρών.

Pelop.gr

Αφήστε το σχόλιό σας

Βεβαιωθείτε ότι έχετε συμπληρώσει τα απαραίτητα πεδία (*). Σχόλια με κώδικα HTML, greeklish, κεφαλαία και υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται.