1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer
24-07-2016 21:01

Mπεργελές: «Λάθος που ρίξαμε τον Μπελιγράτη»

ΤΟΥ ΣΤΕΦΑΝΟΥ ΛΕΜΟΝΙΔΗ

To μπάχαλο που επικρατεί στο ελληνικό βόλεϊ με τον εμφύλιο στην ΕΟΠΕ και τους τέσσερις υποψήφιους, μόνο καλό δεν κάνει στο άθλημα, που έχει διοικητική αναρχία τα τελευταία χρόνια.

Στην εποχή Προσαλίκα το αντάρτικο των Καλουδιώτη, Λιοσάτου, με ...ουρά τον Μαυρομάτη, προκάλεσε τεράστια ζημιά στο ελληνικό βόλει, με τις αλλοπρόσαλλες ενέργειες τους, ενώ ηγετική μορφή στην ανατροπή Μπελιγράτη ήταν ο δάσκαλος Νίκος Μπεργελές.

Συναντήσαμε πρόσφατα τον Νίκο Μπεργελέ που έκανε αυτοκριτική και μας είπε: "Τελικά ήταν λάθος που ρίξαμε τον Μπελιγράτη, για να φτάσουμε στο τωρινό διοικητικό χάλι του βόλεϊ, που έχει αντανάκλαση και στο αγωνιστικό επίπεδο του αθλήματος". Η απουσία ενός ηγέτη που θα ενώσει τους πάντες είναι πασιφανής.

Γι αυτό θα καεί το πελεκούδι στις εκλογές της ΕΟΠΕ. Από τη μία ο Μαυρομάτης και από την άλλη ο Ψαρουδάκης, από τη μία οι μισοί σύμβουλοι και από την άλλη οι υπόλοιποι, συν τους Καραμπέτσο, Μελισσουργό.

Οι "21"  που είχαν αγαστή συνεργασία επί 6 χρόνια, τα έσπασαν  δυο μήνες πριν από τις εκλογές , γιατί καυγάδισαν για το πάπλωμα, που σκεπάζει το πτώμα του ελληνικού βόλει.

Και θα λέμε η παράταξη του Ψαρουδάκη, γιατί ο κρητικός παράγοντας είναι η ισχυρή προσωπικότητα της κίνησης. Μόλις κούνησε το δακτυλάκι του και τράβηξε το χαλί κάτω από τον Μαυρομάτη, συσπειρώθηκαν δίπλα του οι υπόλοιποι. Μέχρι τότε και οι 21(οι 19 για την ακρίβεια,  ήταν όλοι μαζί)

Όταν επομένως αποφασίσει ο αναποφάσιστος επί μήνες Γιάννης Στουραϊτης να ηγηθεί της παράταξης και να βγει μπροστά δεν θα την αποκαλούμε παράταξη του Ψαρουδάκη , τον οποίο έχουν πολύ ψηλά εχθροί και φίλοι, επειδή ισχυρίζεται  ότι έχει στο συρτάρι του 150 εξουσιοδοτήσεις.

Πολύ ωραίο κριτήριο,  για να ξεχωρίζουμε τους ικανούς, από του ανήμπορους παράγοντες. Δεν μετράει η προσφορά τους στην ανάπτυξη και στο άθλημα, αλλά πόσα σωματεία-μαϊμού έχουν μαζί τους. Και αφού είναι τόσο σπουδαίος ο Ψαρουδάκης, γιατί δεν ηγείται και επίσημα της κίνησης, παρά ψάχνει άλλον για πρόεδρο;

Οι εκλέκτορες όμως πρέπει να σπάσουν κάποτε το απόστημα. Να μη παίρνουν σταυρωμένα ψηφοδέλτια, γιατί και εγγράμματοι είναι και ενήλικοι είναι και έχουν γνώση του αθλήματος.

Αν ψηφίσουν τους καλύτερους απ όλους τις παρατάξεις θα απομονωθούν και οι ορντίναντσες, αυτοί που βασίζονται σε εξουσιοδοτήσεις για να το παίξουν σπουδαίοι...

Και τις επόμενες ημέρες αναμένεται να δούμε το... καραγκιοζλίκι των προηγούμενων εκλογών. Να βγαίνουν οι Ενώσεις, η ΕΣΑΠ, ο ΠΑΣΑΠ, ο ΣΕΠΠΕ, η ΕΣΗΕΑ, ο ΠΣΑΤ, ο σύλλογος εκφορτωτών, οι απολυμένες καθαρίστριες  και οι ...υπόλοιπες δημοκρατικές δυνάμεις να τάσσονται υπέρ του ενός ή του άλλου υποψηφίου.

Θα γελοιοποιηθούν για πολλοστή φορά οι υποψήφιοι, αλλά και οι ...συμπαραστάτες τους, γιατί θα μπερδέψουν τις εκλογές τη ΕΠΟ, όπου ψηφίζουν οι Ενώσεις, με της ΕΟΠΕ, όπου εκλέκτορες είναι τα σωματεία. Θα γελάσει το παρδαλό κατσίκι με τους κομματάρχες του βόλει. Θυμηθείτε τι είχε γίνει πριν από 4 χρόνια, όταν μια Ένωση τάχθηκε υπέρ ενός υποψηφίου(ονόματα να μη λέμε) και την επομένη διέψευσε ο πρόεδρος της Ένωσης και κατήγγειλε παραπλάνηση και υφαρπαγή της υπογραφής του.

Που κατάντησε η Ορεστιάδα...Να καλούν τον συμπαθή και επί 9 χρόνια ...απόστρατο Κώστα Μπαμπούδη για να παίξει στην Α2 ανδρών, ενδεικτικό ότι δεν δουλεύουν καθόλου στις υποδομές,

Δεν είναι τυχαίο ότι ο ΑΟΟ δεν θα έχει πλέον κανένα Ορεστιαδίτη στην επτάδα του, μετά την μετακίνηση του Κωνσταντινίδη στον ΠΑΟΚ και η πτώση στην Α2 δεν κινητοποίησε τους παράγοντες και τους προπονητές να ασχοληθούν με τα παιδικοεφηβικά τμήματα.

Πιστεύαμε ότι ο υποβιβασμός της ομάδας ακόμη και στη Β Εθνική, θα τους ανάγκαζε να δουλέψουν σε βάθος, προτίμησαν όμως την εύκολη λύση με τη χρησιμοποίηση βετεράνων για να επιστρέψουν στη μεγάλη κατηγορία.

Οι μεγάλοι, όμως μεγάλωσαν και αποχώρησαν κι αυτό επέτρεψε να φανεί η γύμνια της Ορεστιάδας. Δεν είναι τυχαίο ότι οι μόνοι Ορεστιαδίτες που παίζουν σε ομάδες της Α1 ανδρών είναι οι Γκαράς, Δαρίδης, Κωνσταντινίδη. Τρία λίμπερο.

Η πόλη που έβγαζε γίγαντες(Σαμαράς, Τσακιρόπουλος, Μποζίδης, Γραμματικόπουλος, Παπάζογλου, Κεμανετζής), βγάζει πλέον λίμπερο,  γιατί ουδείς ασχολείται με την ανίχνευση ταλέντων.

Και ο νεοσυσταθείς 'Αθλος Ορεστιάδας φαίνεται να βαδίζει στον εύκολο δρόμο της χρησιμοποίησης παλαιμάχων αθλητών, αντί να επενδύσει σε νέα παιδιά, παρότι ξεκίνησε από το τοπικό πρωτάθλημα και βρέθηκε στην Α2 κατηγορία. Εκλείπουν πλέον οι παράγοντες και οι προπονητές από τη μητρόπολη του βόλεϊ.

ΠΗΓΗ ΦΩΣ ΤΩΝ ΣΠΟΡ

7 σχόλια

  • Comment Link Ο ΕΧΩΝ  ΜΝΗΜΗ Τετάρτη, 27 Ιουλίου 2016 05:45 posted by Ο ΕΧΩΝ ΜΝΗΜΗ

    Κε Μπεργελε,δυστυχως αναγκαζεται πολυς κοσμος οπως θα διαβαζεται στα διαφορα site να ειναι ανωνυμος διοτι απο τον τροπο που κινουνται καποιοι στο χωρο μαςπρεπει να προσεχουμε....
    Θα ηθελα ομως απο εσας απο την στιγμη που ασχοληθηκατε με τα διοικητικα της ΕΟΠΕ,να μας πειτε,την διετια που ησασταν μελος του ΔΣ,τι συνεβαινε ειτε σε Διοικητικο,ειτε σε Οικονομικο,ειτε σε Αναπτυξιακο επιπεδο...τι εκαναν οι πριν απο εσας....τι επραξε η δικη σας Διοικηση και τι εχετε να μας πειτε για τον τροπο εκδιωξης της Διοικησης που συμμετειχατε και εδωσε το δικαιωμα στην σημερινη Διοικηση(επαναλαμβανω των παιδιων του πρωην Προεδρου)
    Προσωπικα με ενδιαφερει το Βολλευ...κι επειδη το ιδιο πιστευω και για εσας,καποια στιγμη ενημερωστε μας....

  • Comment Link N. Mπεργελές Τρίτη, 26 Ιουλίου 2016 12:15 posted by N. Mπεργελές

    Το σχόλιο από ανώνυμο είναι ανάξιο απάντησης αλλά η φράση: όροι ανταλλαγής, που έμμεσα αλλά πλην σαφώς με χαρακτηρίζει ιδιοτελή, είναι βαρύτατη. Προφανώς κύριε ανώνυμε σχολιαστή είσαστε από αυτούς τους έλληνες που κρίνουν εξ ιδίων τα αλλότρια. Αλλά τουλάχιστον αφού δεν έχετε τη γενναιότητα, για να μην πω τον στοιχειώδη ανδρισμό, να αναφέρετε το όνομά σας τουλάχιστον να αναφέρετε τους όρους ανταλλαγής, που κατά τη γνώμη σας, λειτούργησαν ως κίνητρο για να ανακατευτώ με τα διοικητικά της πετοσφαίρισης.

    Αλλά, αν πούμε ότι δεν υπάρχει κακοήθεια αλλά πρόθεση να αναδείξετε κάποια αλήθεια μειώνοντας την τιμή και αμαυρώνοντας το ήθος κάποιου επώνυμου στο χώρο της πετοσφαίρισης, όμως είσαστε επιεικώς ανιστόρητος και αυτό οδηγεί στην κακοήθεια όταν εκφράζετε τη γνώμη σας για κάποιον που δεν τον γνωρίζετε. Διαπράττετε αδίκημα όταν με χαρακτηρίζετε ιδιοτελή αφού λέτε ότι η συσστράτευσή μου για την ανανέωση του διοικητικού οργάνου της πετοσφαίρισης βασίστηκε σε όρους συναλλαγής. Στο πλαίσιο της προσπάθειας αυτής κάτω από το πνεύμα του ρεαλισμού θα ήμουν ζημιωμένος, δεδομένου ότι καθυστέρησε εξέλιξή μου στη βαθμίδα του Καθηγητή τουλάχιστον 3 χρόνια. Η προτεραιότητα στην ανακοπή της οπισθοδρόμησης της αγωνιστικής πετοσφαίρισης από την οποία προέρχομαι και που υπηρέτησα επί δεκαετίες ήταν το μοναδικό κίνητρο. Υπήρχε ακόμη ένα κίνητρο να συμβάλλω στην ανάπτυξη συνεργασίας μεταξύ ΕΟΠΕ και Πανεπιστημίου.

    Το αξίωμα στη θέση του Γενικού Γραμματέα που μου αφαιρέθηκε στην ΕΟΠΕ, έγινε γιατί θα διασφάλιζε την έλλειψη οικονομικού ελέγχου και πάσης φύσεως εισερχομένου ή εξερχομένου εγγράφου. Η ευθύνη απέναντι στα σωματεία που με εξέλεξαν με 147 ψήφους, ήταν έντονη στη συνείδησή μου και οδηγός στις πράξεις μου. Στο κρίσιμο οικονομικό τομέα, θα πρέπει να σας κάνω γνωστό, ότι εκ του νόμου προκειμένου να εισπραχτούν χρήματα από το ταμείο ή την τράπεζα, η υπογραφή του Προέδρου του Ταμία και του Γ Γ είναι υποχρεωτικές. Η δική μου αναπομπή από τη θέση αυτή άφηνε το πεδίο ελεύθερο για τη δημιουργία κλίκας μεταξύ αυτών των τριών μελών του ΔΣ. Όπως για παράδειγμα συνέβη στην αποπληρωμή του Προέδρου για παλιές οφειλές της ΕΟΠΕ προς αυτόν, όταν ήταν ομοσπονδιακός προπονητής, χωρίς την έγκριση από το ΔΣ, που τελικά αναδείχτηκε από έλεγχο συμβούλου και αυτό απετέλεσε το κυρίαρχο θέμα για πρόταση μομφής με τα γνωστά επακόλουθα.

    Εύχομαι να μην είστε νέος άνθρωπος, έστω και να έχετε άγνοια της πραγματικότητας. Θα προτιμούσα να είστε ένας από αυτούς της εποχής εκείνης που έφερναν το χέρι τους υψωμένο από το σπίτι προκειμένου να ψηφίσουν καταστρεπτικά για μένα και σε προέκταση ζημιογόνα για το άθλημά μας. Την ευθύνη της διάσπασης της τότε διοίκησης να την αναζητήσετε στην αλαζονική και κατευθυνόμενη άνωθεν πολιτικά συμπεριφορά των κεφαλών του ΔΣ της ΕΟΠΕ. Και η επάνοδος ορισμένων, που άδραξαν την ευκαιρία ήταν φυσικό να συμβεί. Οι μικροπολιτικές δυστυχώς είναι εθνικό σπορ, αλλά εγώ δεν έχω καμία διάθεση να ασχοληθώ. Εύχομαι η πετοσφαίριση με τη νέα διοίκηση να βρει το δρόμο της

  • Comment Link Σ Λεμονιδης Δευτέρα, 25 Ιουλίου 2016 16:21 posted by Σ Λεμονιδης

    Υπαρχει ενα τεραστιο κενο 15 χρονων στην περιοχη της Ορεστιαδας γιατι δεν υπηρχαν παραγοντες και προπονητες
    Μακαρι να υπαρχει τωρα διαφορετικη κατασταση
    Στον ΑΟΟ παντως δεν υπαρχει ουτε ενας βασικος παικτης απο την περιοχη
    Απο την παμπαιδων περασαν τα τελευταια χρονια δεκαδες παιδια απο την Ορεστιαδα αλλα ουτε ενα δεν εφτασε στην εθνικη ανδρων( πλην του λιμπερο Γκαρα)
    Οποτε ας περιμενουμε μερικα χρονια πριν θριαμβολογησουμε
    Μακαρι ο Αθλος να εχει διαφορετικη νοοτροπια
    Το γεγονος οτι τα παιδια της Ορεστιαδας κανουν αλλα αθληματα πλην του βολει ειναι ντροπη για την περιοχη που εδωσε δεκαδες παιδια στις εθνικες ομαδες
    Δεν θα επρεπε να υπαρχει μπαλλα μοασκετ σε ολο το νομο Εβρου

  • Comment Link funvoleiorestias Δευτέρα, 25 Ιουλίου 2016 12:26 posted by funvoleiorestias

    Δηλαδή το ότι τρεις αθλητές από την Ορεστιάδα αγωνίζονται αυτήν την στιγμή με την εθνική παμπαίδων (Μποζίδης - 14 ετών, Κανταρίδης - 15 ετών και Σταυρόπουλος - 15 ετών - άσχετα αν φέτος είναι στην ΓΕΗ αλλά ξεκίνησε από τις ακαδημίες της Ορεστιάδας) δεν είναι αποτέλεσμα της δουλειάς που γίνεται στις υποδομές της Ορεστιάδας; Αυτήν την στιγμή τρία σωματεία (Α.Ο.Ορεστιάδας, Άθλος Ορεστιάδας και Α.Ο.Ν.Βύσσας) στην περιοχή της Ορεστιάδας ασχολούνται με τις υποδομές και μαζεύουν πολλά παιδιά. Μην ξεχνάμε επίσης ότι πλέον οι εποχές έχουν αλλάξει και ότι 1ον)τα παιδιά έχουν την δυνατότητα να επιλέξουν από πολλά αθλήματα εκτός από βόλεϊ και ποδόσφαιρο και στην Ορεστιάδα(κολύμβηση, μπάσκετ, πινγκ πονγκ , τένις, τοξοβολία κ.λ.π) και 2ον πολλά παιδιά πλέον έχουν περισσότερα ενδιαφέροντα εκτός από τον αθλητισμό. Επίσης αναφέρεστε στο Άθλο που πολύ σωστα επισημαίνει η ΚΑΡΔΑΜΑΝΙΔΟΥ ότι είναι ένα νέο σωματείο που τώρα βάζει τις βάσεις για το μέλλον. Πιστεύω ότι όντως σε λίγα χρόνια η περιοχή της Ορεστιάδας θα αναδείξει και πάλι ταλέντα μέσα από την σκληρή δουλειά και με πολύ υπομονή. Εμείς οι φίλου του βόλεϊ στην περιοχή της Ορεστιάδας πιστεύουμε ότι γίνεται καλή δουλειά από τους προπονητές σε επίπεδο υποδομών σε όλα τα σωματεία της Ορεστιάδας και αυτό δεν θα αργήσει να φανεί.

  • Comment Link γιώργος κάπας Δευτέρα, 25 Ιουλίου 2016 11:25 posted by γιώργος κάπας

    από την πόλη έρχομαι και στην κορφή κανέλα...

Αφήστε το σχόλιό σας

Βεβαιωθείτε ότι έχετε συμπληρώσει τα απαραίτητα πεδία (*). Σχόλια με κώδικα HTML, greeklish, κεφαλαία και υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται.