1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer
Σφάλμα
  • JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 48
22-06-2016 17:21

Ρέρρας: «Κρατήσαμε ζωντανό το μπιτς βόλεϊ»

Η αυλαία των φετινών Masters άνοιξε με μια συνέντευξη Τύπου που είχε… προεκλογική χροιά. Ο Θανάσης Ρέρρας παρουσίασε τους τέσσερις σταθμούς του Πανελληνίου Σιρκουΐ κάνοντας αναφορές στα πεπραγμένα της διοίκησης Μαυρομάτη.

Ο πρόεδρος της επιτροπής διοργανώσεων μπιτς βόλεϊ και ταμίας της ΕΟΠΕ, Θανάσης Ρέρρας αρχικά υπογράμμισε: «Θα θέλαμε να σας καλωσορίσουμε στην επίσημη παρουσίαση του Πανελληνίου Πρωταθλήματος beach volleyball. Η EΟΠΕ είναι στην ευχάριστη θέση να υποδέχεται φίλους, παλιούς αλλά και κάποιους καινούριους. Οι νέες συνεργασίες είναι πρώτα από όλα με τον Δήμο Ξυλοκάστρου, το οποίο έχει μακρά παράδοση και ιστορία στο ελληνικό μπιτς βόλεϊ και με μεγάλη μας χαρά διοργανώνουμε μαζί ένα τουρνουά, που είμαστε απόλυτα σίγουροι για την επιτυχία του. Φυσικά έχουμε την τιμή να βρίσκεται μαζί μας η Περιφέρεια Αττικής, που είναι ο βασικός χορηγός του Πανελληνίου πρωταθλήματος beach volleyball, και γι’ αυτό το λόγο ο τελικός θα γίνει στην παραλία του Σχινιά, στις καινούριες εγκαταστάσεις του Sailing the Club. Η περιφέρεια Αττικής, που ήρθε μόνη της στην Ομοσπονδία για συνεργασία, χρηματοδοτεί με μια χορηγία της τάξεως 20.000 ευρώ τις Πανελλήνιες διοργανώσεις. Είναι μια συνεργασία που έχουμε ξεκινήσει εδώ και περίπου δύο χρόνια και θα ήθελα να ευχαριστήσω και την περιφερειάρχη Αττικής, κ. Ρένα Δούρου αλλά και τον εντεταλμένο Σύμβουλο Περιφέρειας Αττικής σε θέματα αθλητισμού, κ. Σπύρο Πάντζα.

Αυτή η συνεργασία είναι μια πολύ επίπεδη συνεργασία που δεν αφορά μόνο το beach volley, καθώς έχουμε κάνει προσπάθειες για τις εγκαταστάσεις της Παιανίας, για τις οποίες η Περιφέρεια χρηματοδοτεί τις εργασίες για την αποκατάστασή τους και φυσικά το μεγάλο μας όνειρο που είναι οι Ολυμπιακές εγκαταστάσεις στο Φαληρικό Δέλτα, όπου ελπίζουμε να αναβιώσουμε διοργανώσεις, αντίστοιχες με αυτές που κάναμε στο παρελθόν. Σε όλη αυτή την προσπάθειά μας έχουμε αρωγό μας την Περιφέρεια Αττικής και δίνουμε μαζί τη μάχη για την επαναλειτουργία των εγκαταστάσεων αυτών».

Εν συνεχεία ο κ. Ρέρρας συμπλήρωσε: «Δε θα μπορούσα να ξεχάσω τους δύο μας μεγάλους χορηγούς, τον Φιλοκτήτη και την κλινική Mediterraneo. Τα τελευταία τέσσερα χρόνια η διοίκηση Μαυρομάτη έχει καταφέρει να μην έρθει ούτε ένα τιμολόγιο για ιατρικές δαπάνες στην Ομοσπονδία! Παράλληλα να ευχαριστήσω την εταιρεία Bodytalk, που είναι μαζί μας τα τέσσερα τελευταία χρόνια με μια χορηγία που ξεπερνάει τις 150.000 ευρώ. Ενώ οφείλουμε να ευχαριστήσουμε και άλλους χορηγούς όπως την Ολυμπία Οδός, τον Δήμο Φαιστού, τον Δήμο Ξυλοκάστρου, το Avant Sports Garde, και το Sailing the Club. Σύμμαχοί μας στην διοργάνωση είναι επίσης η Ένωση Πελοποννήσου, η Ένωση της Κρήτης, της Αθήνας και της Θεσσαλονίκη, που μας βοηθούν με πολλούς τρόπους. Οι διοργανώσεις μας για φέτος έχουν ξεκινήσει με το Βαλκανικό Πρωτάθλημα, που έγινε στα Χανιά. Τα Βαλκανικά τουρνουά είναι πολύ σημαντικά για εμάς, καθώς είναι μια προσπάθεια που έχει ξεκινήσει και με άλλες βαλκανικές χώρες, κυρίως με την Τουρκία, με την οποία συνεργαζόμαστε και δίνουμε την ευκαιρία στις ελληνικές ομάδες να κερδίζουν πόντους στην FIVB, παίρνοντας έτσι καλύτερα πλασαρίσματα σε διεθνείς διοργανώσεις. Ιδιαίτερη μνεία πρέπει να γίνει στους θεμελιωτές της Ένωσης, κ. Θανάση Μπελιγράτη και Αλεξάντερ Μπόρισιτς. Μετά λοιπόν από τα Βαλκανικά τουρνουά, τα οποία ολοκληρώθηκαν, ξεκινάει το Πανελλήνιο πρωτάθλημα, όπου έχουμε τρία τουρνουά Masters σε Ξυλόκαστρο, Θεσσαλονίκη και Μάταλα στην Κρήτη και τα τελικά στις εγκαταστάσεις του Σχινιά. Όσον αφορά στις διοργανώσεις Juniors, όλα τα τελικά θα γίνουν στο Σχινιά, καθώς έχουμε βρει δύο πολύτιμους συμμάχους την Περιφέρεια Αττικής και το Sailing the Club».

Και πρόσθεσε: «Παράλληλα δε μπορώ να λησμονήσω πως αυτήν την ώρα στο Στάβανγκερ της Νορβηγίας οι ομάδες ανδρών και γυναικών δίνουν την «μάχη» τους για μία ακόμη πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο. Όλη μας η θετική ενέργεια είναι μαζί τους. Έχουμε κάνει πολλά περισσότερα από αυτά που θα μπορούσαμε να κάνουμε για τις Εθνικές μας ομάδες, ανδρών και γυναικών. Κατά τη διάρκεια της τετραετίας μας διοργανώσαμε τρία προολυμπιακά τουρνουά στην Ελλάδα της κρίσης, τα οποία μάλιστα δεν στοίχισαν στην ΕΟΠΕ, καθώς πετύχαμε χρηματοδότηση από την Ευρωπαϊκή Συνομοσπονδία βόλεϊ, ύψους 60.000 ευρώ. Με αυτές τις διοργανώσεις, καταφέραμε τώρα να είμαστε στο Στάβανγκερ καθώς σε αντίθετη περίπτωση, θα είχαμε ήδη αποκλειστεί. Η διοίκηση Μαυρομάτη πέτυχε χρηματοδότηση ύψους 120.000ευρώ για την ολυμπιακή προετοιμασία των ομάδων μας και γι’ αυτό θα ήθελα να ευχαριστήσω και την ΕΟΕ, και προσωπικά κ. Σπύρο Καπράλο. Και σε συνδυασμό με την χορηγία της Bodytalk (40-50.000ευρώ μόνο για τις εθνικές ομάδες) και του stoiximan.gr, που κάλυψε κάποια ταξίδια τους, οι αθλητές και οι αθλήτριες των Εθνικών ομάδων κατάφεραν να έχουν την καλύτερη δυνατή προετοιμασία κάτω από συνθήκες κρίσης. Να επισημάνουμε επίσης πως ήδη η Ελλάδα εκπροσωπείται στους Ολυμπιακούς Αγώνες, από τον διεθνή διαιτητή κ. Μπάμπη Παπαδογούλα, που εδώ κι έναν χρόνο έχει καταφέρει να κερδίσει την συμμετοχή του στο κορυφαίο αθλητικό γεγονός, στο Ρίο. Είμαστε υπερήφανοι για τους Έλληνες διαιτητές, και θέλω να ευχαριστήσω ιδιαίτερα και τον υπεύθυνο διαιτησίας κ. Βασίλη Ράπτη».

Τέλος ο κ. Ρέρρας επεσήμανε: «Ολοκληρώνοντας να υπενθυμίσω ότι τέλος Αυγούστου διοργανώνουμε το Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κάτω των 22 ετών, στην Θεσσαλονίκη. Ως διοίκηση είχαμε στόχο να επιστρέψουμε στο καλεντάρι της CEV και αυτόν τον στόχο τον επιτύχαμε με τις συνέργειες και τις χορηγίες. Κλείνοντας θέλω να ευχαριστήσω τους αθλητές, τους προπονητές, τους συνδιοργανωτές και το προσωπικό της ΕΟΠΕ και όλους τους συνεργάτες μας, για αυτήν μας την συνεργασία. Εκτιμώ πως βάλαμε και εμείς το λιθαράκι μας στο beach volleyball και τουλάχιστον το κρατήσαμε ζωντανό. Στεναχωρήσαμε κάποιους ανθρώπους, έχουμε κάποιες υποχρεώσεις τις οποίες τις αναγνωρίζουμε, αλλά τουλάχιστον δε θα αφήσουμε αυτά που παραλάβαμε»!

Πάντζας: «Η περιφέρεια Αττικής αναγνωρίζει την προσπάθεια»

Ο εντεταλμένος Σύμβουλος Περιφέρειας Αττικής σε θέματα αθλητισμού, κ. Σπύρος Πάντζας με την σειρά του σχολίασε: «Φίλες και φίλοι του beach volleyball, εκ μέρους της Περιφερειάρχη Αττικής κ. Δούρου σας απευθύνω έναν θερμό χαιρετισμό και θέλω να σας ευχαριστήσω για την πρόσκλησή σας να παραβρεθούμε στη Συνέντευξη Τύπου. Το βόλεϊ είναι από τα δημοφιλέστερα αθλήματα του κόσμου, το 1/6 στον πλανήτη παίζει ή παρακολουθεί αγώνες βόλεϊ. Το τμήμα του beach volleyball της ΕΟΠΕ έχει κάνει προσπάθειες για να αναδείξει το άθλημα στην χώρα μας, το αποτέλεσμα είναι πως χρόνο με τον χρόνο το άθλημα αποκτάει περισσότερους φίλους και φανατικούς υποστηρικτές.

Η περιφέρεια Αττικής αναγνωρίζοντας αυτές τις προσπάθειες, συμμετέχει έμπρακτα στις διοργανώσεις του Πανελλήνιου πρωταθλήματος beach volley, και καλύπτει το ποσό του 20.000 ευρώ για να καλύψει ανάγκες του τουρνουά στο Σχινιά. Για εμάς αποτελεί προτεραιότητα η στήριξη τέτοιων μεγάλων διοργανώσεων αναπτυξιακού χαρακτήρα. Θα ήθελα να ευχαριστήσω προσωπικά τον κ. Ρέρρα για την ακούραστη προσπάθειά του, την υπομονή και την επιμονή, που επέδειξε μέχρι να τελεσφορήσει αυτή η προσπάθεια της πρώτης μας συνεργασίας. Δεν θα μπορούσα να μην αναφερθώ στην συνεργασία μας για την πολυπόθητη αξιοποίηση του Ολυμπιακό κέντρου beach volley Αθηνών. Πρόσφατα η Περιφέρεια Αττικής ανακοίνωσε την αξιοποίηση του Φαληρικού Όλμου, όπου βρίσκεται η εγκατάσταση του κέντρου beach volley. Παλέψαμε να μη γίνει ούτε δικαστική αίθουσα, ούτε Δελφινάριο, αλλά να χρησιμοποιηθεί για αυτό που κατασκευάστηκε εξαρχής, για beach volley. Επίσης θέλω να επισημάνω την προσπάθεια για την σύναψη προγραμματικής σύμβασης, μεταξύ γενικής γραμματείας αθλητισμού, της ΕΟΠΕ, του ΣΕΓΑΣ, του Δήμου Παιανίας και της Περιφέρειας Αττικής, που όπως επεσήμανε ο κ. Ρέρρας προηγουμένως, θα είναι η αποκλειστική χρηματοδότρια για την ανέγερση και την επαναλειτουργία του «Σπιτιού του βόλεϊ». Γνωρίζω πως κάποιοι θα πουν πως ο χρόνος περνά και πως πολύ λίγα έχουν γίνει. Το αντιλαμβάνομαι γιατί και εγώ έτσι νιώθω. Θεωρούσα πως είναι απόλυτα λογικό οι Ολυμπιακές εγκαταστάσεις να έχουν τεθεί ξανά σε λειτουργία. Δυστυχώς δεν πίστεψα πως μετά από μια δεκαετία και κάτι δεν θα γνωρίζαμε αν τα έργα αυτά έχουν παραδοθεί στο δημόσιο ή όχι. Που είναι οι φάκελοί τους. Γιατί δεν είχε προβλεφθεί η αξιοποίησή τους και γιατί οι υπεύθυνοι δεν είχαν ασχοληθεί με τη συντήρησή τους. Γιατί κανείς δεν είχε ασχοληθεί με την τύχη τους. Ερωτήματα που κατασπαταλούν χρόνο και κόπο μέχρι να απαντηθούν. Δυστυχώς την αλήθεια την ανακαλύπτεις μόνος σου, γιατί κάποιοι νόμιζαν ότι την αλήθεια πρέπει να την πάρουν σπίτι τους, νομίζοντας πως το ελληνικό δημόσιο δεν έχει καμία συνέχεια.

Παρόλα αυτά τα πρώτα και πολύ σημαντικά βήματα έγιναν και πιστεύω πως πολύ σύντομα θα έχουν θετική έκβαση. Εύχομαι η συνεργασία να αποδώσει καρπούς για όσους ασχολούνται με το βόλεϊ και να δώσει ώθηση στους αθλητές, προπονητές και παράγοντες του αθλήματος, ώστε και εκείνοι με την σειρά τους να δώσουν τον καλύτερό τους σε αυτή τη διοργάνωση και σε αυτές που θα ακολουθήσουν στο μέλλον, σε τοπικό, πανελλαδικό και διεθνές επίπεδο».

Ανδρικόπουλος: «Άριστη η συνεργασία μας με την Ομοσπονδία»

Ο Δήμαρχος Ξυλοκάστρου-Ευρωστύνης, κ. Ηλίας Ανδρικόπουλος με την σειρά του σχολίασε: «Θα ήθελα να χαιρετήσω αυτή τη συνεργασία, η οποία προϋπήρχε εδώ και 15 χρόνια και φέτος αναζωπυρώθηκε. Γενικότερα στο Δήμο έχουμε την πίστη ότι πρέπει να ασχοληθούμε με αθλήματα της άμμου, όπως το beach volley, το beach handball και το beach soccer. Προς αυτήν την κατεύθυνση έχουμε πάρει την πρωτοβουλία για διοργανώσουμε τέτοιες διοργανώσεις. Η συνεργασία με την ΕΟΠΕ είναι άριστη. Και γι αυτό θα ήθελα να σας ευχαριστήσω από καρδιάς. Θα ήθελα να ευχαριστήσω την Ολυμπία Οδό, όπως και όλους τους χορηγούς, γιατί αν μια διοργάνωση δεν την υποστηρίξει η τοπική κοινωνία δεν μπορεί να πραγματοποιηθεί. Είναι βέβαιο πως του χρόνου που θα είμαστε ξανά εδώ μαζί, και θα είμαστε ακόμη πιο έτοιμοι για να αναλάβουμε μεγαλύτερες ευθύνες. Να σας ευχαριστήσω όλους και να πω καλή επιτυχία σε όλες τις ομάδες που συμμετέχουν στο πρωτάθλημα».

Αλογιάννης: «Ελπίζουμε να φιλοξενήσουμε και διεθνείς διοργανώσεις»

Ο Δημοτικός Σύμβουλος του Δήμου και υπεύθυνος αθλητισμού, κ. Μάνος Αλογογιάννης συμπλήρωσε: «Να καλωσορίσω και εγώ την διοργάνωση στον Δήμο μας. Ήμουν θεατής στο Πανευρωπαϊκό όπου είχαν αγωνιστεί οι Σφυρή–Καραντάσιου στο Ξυλόκαστρο. Ελπίζουμε στο μέλλον να φιλοξενήσουμε και διεθνείς διοργανώσεις στον Δήμο μας. Χθες και σήμερα είχαμε ένα τουρνουά Ελλάδας-Ρουμανίας σε beach soccer, συνεχίζουμε με beach volley, πάμε σε beach handball με την διοργάνωση του Final 4, και μετά επιστρέφουμε στο beach soccer. Έχουμε δημιουργήσει εγκαταστάσεις, και κάνουμε κινήσεις ώστε να δημιουργήσουμε νέες καλύτερες εγκαταστάσεις. Καλή επιτυχία σε όλους τους αθλητές».

Τσάτσος: «Πιστεύω πως θα βγει το αποτέλεσμα που θέλουμε»

Παράλληλα ο ιδιοκτήτης του Sailing Club στο Σχινιά, όπου θα πραγματοποιηθούν οι τελικοί, κ. Μάκης Τσάτσος ανέφερε: «Καλημέρα και από εμένα, εμείς είμαστε μια καινούρια εγκατάσταση που ασχολείται με αθλήματα άμμου. Θέλαμε να κάνουμε μια εγκατάσταση φιλική προς του αθλητές, να έχουν ότι χρειάζονται για να νιώθουν άνετα. Λόγω της σχέσης μου με την Ομοσπονδία χάρηκα γι’ αυτή τη συνεργασία και πιστεύω πως στο τέλος θα βγει το αποτέλεσμα που θέλουμε».

Βιρβίλης: «Καλύπτουμε ιατρικά τις εκδηλώσεις της ΕΟΠΕ»

Ο εκπρόσωπος από το νοσοκομείο Mediterraneo, κ. Χρήστος Βιρβίλης τόνισε με την σειρά του: «Είμαστε σταθερά παρόντες στην Ομοσπονδία, καλύπτουμε ιατρικά τα τουρνουά τις εκδηλώσεις. Εύχομαι να μην υπάρχουν τραυματισμοί και να μη χρειαστούμε, αλλά σε περίπτωση που συμβεί κάτι θέλω οι αθλητές να γνωρίζουν ότι μπορούν να αντιμετωπιστούν με τις πιο σύγχρονες ιατρικές μεθόδους. Σε κάθε περίπτωση στηρίζουμε την ΕΟΠΕ στην προσπάθειά της αυτή, δίνοντας ένα τόνο ασφάλειας κατά τη διάρκεια των πρωταθλημάτων.

Στάμου: «Να μεταφέρουμε το μήνυμα του αθλητισμού»

Η εκπρόσωπος της Ολυμπίας οδού, κ. Σοφία Στάμου είπε: «Πολλοί θα αναρωτιούνται τι δουλειά έχει ένας αυτοκινητόδρομος με τον αθλητισμό. Το ενδιαφέρον και ο στόχος μας είναι να μεταφέρουμε μηνύματα και όχι μόνο ανθρώπους και αγαθά. Έτσι τα μηνύματα του αθλητισμού, την ευγενή άμιλλα και το ευ αγωνίζεσθαι τα συγκεντρώνει αυτή η διοργάνωση και γι’ αυτό και εμείς ανταποκριθήκαμε θετικά στο κάλεσμα του Δήμου».

Ράπτης: «Πανέτοιμοι να ανταποκριθούμε στα τουρνουά»

Ο υπεύθυνος διαιτησίας, και πρώην διεθνής διαιτητής Κ. Βασίλης Ράπτης τόνισε: «Εύχομαι να έχουμε μια καλή αγωνιστική σεζόν. Να μην έχουμε τραυματισμούς για τους αθλητές. Εμείς είμαστε πανέτοιμοι να ανταποκριθούμε στα τουρνουά σε θέματα διαιτησίας. Αυτό όμως που με κάνει ευτυχισμένο είναι η εκπροσώπηση που θα έχει η ελληνική διαιτησία στους Ολυμπιακούς αγώνες του Ρίο με τον Μπάμπη Παπαδογούλα».

3 σχόλια

  • Comment Link Τεο Πέμπτη, 23 Ιουνίου 2016 11:36 posted by Τεο

    Που καταντησε το κατακαημενο μπιτς να μιλαει ο ηλιοκαμενος και ανυπαρκτος Ρερρας,και να εκπροσωπει τους αθλητες ο Μεσσαλας!!!!!!!! Κατι τετοια θα βλεπουνε Ξενακης,Ζωλο,Μαυρακης,Κωστακο κλπ και θα σκανε στα γελια!!!Το καληνυχτιασανε το μπιτς οι αρχοντες Μαυροματης,Ρερρας κλπ!

  • Comment Link ΑΛΕΞ Τετάρτη, 22 Ιουνίου 2016 15:36 posted by ΑΛΕΞ

    Και η επιτυχία των κοριτσιών στο Στάβανγκερ έργο της "διοίκησης Μαυρομάτη" είναι...

  • Comment Link elem Τετάρτη, 22 Ιουνίου 2016 14:51 posted by elem

    Δηλαδή οι εθνικές ομάδες τα έχουν πάρει τα λεφτά τους; Στηρίχθηκαν αρκετά κατά την Ομοσπονδία; Οι προπονητές τους όλα τα τελευταία χρόνια έχουν εξοφληθεί; Δεν υπάρχουν χρωστούμενα; Απλά ρωτάω.

Αφήστε το σχόλιό σας

Βεβαιωθείτε ότι έχετε συμπληρώσει τα απαραίτητα πεδία (*). Σχόλια με κώδικα HTML, greeklish, κεφαλαία και υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται.