1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer
27-07-2014 19:06

Κατερίνα Νικολαΐδου: «Σκέφτηκα πως θα πεθάνω»

Σοκ προκαλεί η περιπέτεια που έζησε το απόγευμα της 8ης Ιουλίου η Κατερίνα Νικολαΐδου η οποία σώθηκε από θαύμα όταν ένα λεωφορείο την καταπλάκωσε μετά από τροχαίο. Η δις πρωταθλήτρια στη σάλα και στο μπιτς βόλεϊ αλλά και κυπελλούχος Ελλάδας βρίσκονταν στη συμβολή των οδών Ιλισσίων και Σεβαστείας (χάρτης)...

Ο άνδρας της Ανδρέας βρίσκονταν τρία μέτρα πιο μπροστά της και κρατούσε στα χέρια του τον 11 μηνών υιό τους. Και οι τρεις σώθηκαν από θαύμα. Σχεδόν 20 ημέρες μετά η Νικολαΐδου δοξάζει το θεό που γλίτωσε με ένα σοβαρό τραύμα στο πόδι αλλά όπως λέει στο volleynews.gr θα θυμάται για όλη της τη ζωή αυτή την περιπέτεια.

«Είχαμε πάει στο παλιό μου σπίτι στα Ιλίσσια για να πάρουμε τα τελευταία μου πράγματα α φού πλέον με τον σύζυγο μου μένουμε στη Βούλα. Ήταν η ώρα 14.51 όταν είδα ένα λεωφορείο να συγκρούεται με ένα Golf το οποίο βρήκε παραβίασε τον κόκκινο σηματοδότη από την οδό Σεβαστίας και βγήκε στη λεωφόρο Ιλισσού. Το λεωφορείο έκοψε δεξιά για να αποφύγει το Golf και ήρθε κατά πάνω μας αφού παρέσυρε σταθμευμένα αυτοκίνητα. Ενστικτωδώς τρέξαμε μπροστά εγώ και ο άνδρας μου που κρατούσε το μωρό. Δεν πρόλαβα και με πλάκωσε το λεωφορείο το οποίο καρφώθηκε πάνω στην καφετέρια», είπε στο volleynews.gr η Νικολαΐδου και πρόσθεσε:

«Είναι αυτό που λέμε τα “είδα όλα”. Μέσα στα μπάζα νόμιζα πως τελείωσε η ζωή μου αλλά το μυαλό μου ήταν στο μωρό. Τελευταία εικόνα που είχα ήταν τον άνδρα μου με το μωρό αλλά δεν ήξερα εάν είχαν γλιτώσει. Ηταν η πιο εφιαλτική στιγμή για μένα. Κόντεψα να τρελαθώ. Τα λεπτά που προσπαθούσαν να με απεγκλωβίσουν μου έμοιαζαν αιώνας. Το πόδι μου κάπου είχε σφηνώσει. Τελικά με απεγκλώβισαν και ησύχασα όταν είδα πως ο άνδρας μου και το μωρό ήταν καλά. Βλέπω το video από την κάμερα της καφετέριας και καρέ καρέ φαίνεται την ώρα με πλακώνει το λεωφορείο. Ακόμα δεν έχω συνέλθει από το σοκ».

Η Νικολαΐδου με τον σύζυγο της σχεδίαζαν να βαφτίσουν τον υιό τους στις 20 Ιουλίου αλλά το ανέβαλαν. «Την Τρίτη 29 Ιουλίου ο μικρός έχει γενέθλια. Είχαμε σχεδιάσει να τον βαφτίσουμε αλλά το αναβάλαμε».

Αρχικά νοσηλεύτηκε στον Ευαγγελισμό, σήμερα είναι στο σπίτι της και αναρρώνει. Το πιο σοβαρό τραύμα είναι αυτό στο πόδι της:

«Κάτι αιχμηρό μου έκανε ζημιά ευτυχώς χωρίς να πειραχτούν τένοντες. Πειράχτηκε λίγο ο σύνδεσμος αλλά οι γιατροί μου λένε πως σύντομα θα είμαι καλά».

Η Νικολαΐδου σχεδίαζε να επιστρέψει στην ενεργό δράση και να αγωνιστεί σε κάποια ομάδα της Α2 γυναικών. Γεννημένη πρωταθλήτρια η Νικολαΐδου δεν έχει μάθει να χάνει και το ίδιο πιστεύει πως θα συμβεί και τώρα: «Δεν θα το βάλω κάτω. Αφού δεν έπαθα κάτι ανεπανόρθωτο θα συνεχίσω την προσπάθεια για πλήρη αποκατάσταση. Θέλω να παίξω γιατί μου λείπει το βόλεϊ. Πιο πολύ με επηρεάζει το ψυχολογικό σοκ. Ελπίζω να το ξεπεράσω και να τα θυμάμαι όλα ως μια περιπέτεια».

Να σημειωθεί πως το Golf είχε βουλγαρικές πινακίδες και πως τόσο η αρραβωνιαστικιά του οδηγού του Golf όσο και οδηγός του λεωφορείου επικοινώνησαν με τη Νικολαΐδου για να πληροφορηθούν την πορεία της υγείας της. «Τους ευχαριστώ αλλά δεν έχω κάτι να πω με τους ανθρώπους. Αυτό που πέρασα μόνο σε ταινίες το έχω δει. Ευχαριστώ το θεό που είμαστε όλοι γεροί».

Ευχόμαστε περαστικά στην Κατερίνα και γρήγορα στα γήπεδα...

 

Δείτε ΕΔΩ το αποκαλυπτικό ρεπορτάζ στο «Πρώτο Θέμα» που υπάρχει και το video με τη σύγκρουση. Παρατηρήστε στο 0.10 του video τη Νικολαΐδου να καταπλακώνεται από το λεωφορείο, ενω στο 0.06 ο συζυγος της απομακρύνεται με το μωρό στα χέρια.

Αφήστε το σχόλιό σας

Βεβαιωθείτε ότι έχετε συμπληρώσει τα απαραίτητα πεδία (*). Σχόλια με κώδικα HTML, greeklish, κεφαλαία και υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται.