1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer
16-01-2019 14:05

Ακαδημίες ΖΑΟΝ «Εβίτα Φύτρου»: Η φανέλα Νο8 παραδόθηκε στην τραγική μητέρα (photos)

Μία από τις 100 ψυχές που χάθηκαν άδικα στη φονική πυρκαγία στο Μάτι Αττικής ήταν η 13χρονη αθλήτρια του ΖΑΟΝ, Εβίτα Φύτρου, η οποία μαζί με τον 11χρονο αδερφό της και 54χρονο πατέρα της, δεν γλίτωσαν από την συμφορά της 23ης Ιουλίου 2018.

Η διοίκηση του ΖΑΟΝ, τίμησε τη μνήμη της Εβίτας στο περιθώριο της εκδήλωσης για τα 57 χρόνια ιστορίας του συλλόγου αλλά και όσων χάθηκαν στις καταστροφικές πυρκαγιές που άφησαν ανοιχτές πληγές στην ελληνική κοινωνία.

Η Εβίτα ήταν στις ακαδημίες του ΖΑΟΝ, οι οποίες από σήμερα φέρουν και το όνομά της, όπως ανακοίνωσε η πρόεδρος Άννα Κορογιαννάκη.

Αποκορύφωση της βραδιάς, η στιγμή που η Κορογιαννάκη μαζί με την φίλη της Εβίτας, Χριστίνα Παπαδοπούλου παρέδωσαν στην τραγική μητέρα Βαρβάρα Φύτρου-Βουκάκη, τη φανέλα με το Νο8 και το όνομα «Εβίτα Φύτρου».

Από σήμερα, η ιστορική ακαδημία του ΖΑΟΝ θα ονομάζεται «Εβίτα Φύτρου» και τις επόμενες ημέρες, όλες οι φανέλες των αθλητριών του συλλόγου θα γράφουν το όνομά της.

«Η Εβίτα είναι σύμβολο»

«Οποια πέτρα κι αν σηκώσεις, είναι από κάτω μια αθλήτρια του ΖΑΟΝ, γιαγιά, μάνα, κόρη, εγγονή. Η Εβίτα ήταν ένα δικό μας παιδί. Πάλεψε με τον θάνατο με φυγή προς τα εμπρός. Πατέρας και παιδιά είναι τώρα σε άλλη σφαίρα. Η Εβίτα είναι ένα σύμβολο. Ονομάζουμε τις ακαδημίες μας Ακαδημίες ΖΑΟΝ Εβίτα Φύτρου όχι εις μνήμην, αλλά επειδή είναι συνώνυμο τής μέχρι εσχάτων αγωνιστικότητας» είπε συγκινημένη η πρόεδρος του συλλόγου, Αννα Κορογιαννάκη ενώ έκανε ειδική αναφορά στην τραγική μητέρα Βαρβάρα Φύτρου - Βουκάκη που έχασε στις φλόγες τα δύο αγγελούδια της και τον σύζυγο της και με την στάση της αποτελεί πηγή ζωής, δύναμης και έμπνευσης για όλους τους Ελλήνες.

«Ελάτε στο γήπεδο...»

Στη συνέχεια η πρόεδρος του ΖΑΟΝ είπε για τον σύλλογο: «Η αναφορά στη δόξα του παρελθόντος μου θυμίζει τη διαρκή καταφυγή της Ελλάδας στη λαμπρή Αρχαιότητα, και αυτό από μόνο του δεν είναι αρκετό. Σήμερα λοιπόν προσπαθούμε να χτίσουμε αξιοπιστία, συνθήκες ηρεμίας, μπετονένια πόδια και όχι γυάλινα. Κοιτάμε με σύγχρονο βλέμμα τα οικονομικά μας, συνεργαζόμαστε με άξιους προπονητές και παράγοντες που τους διακρίνει το ήθος και το πάθος. Και φυσικά έχουμε εξαιρετικές αθλήτριες. Κάνουμε και λάθη Στο βάθος, όμως, διακρίνουμε μέρες δόξας. Αλλά χρειάζεται να γινούμε πολλοί. Ελάτε στο γήπεδο. Είναι οδυνηρό να είμαστε στην έδρα μας, στην κερκίδα, και να μας πνίγουν οι φίλαθλοι των αντιπάλων. Και, όσοι μπορείτε, σταθείτε δίπλα μας με τον οβολό σας. Αυτό αρκεί. λίγα από πολλούς μπορούν να κάνουν θαύματα».

Αποκαλυπτήρια του ύμνου

Επίσης παρουσιάσθηκε για πρώτη φορά ο ύμνος του ΖΑΟΝ από την παιδική χορωδία του Δήμου Κηφισιάς και τη διεύθυνση του μαέστρου Αθ. Αρβανίτη συνοδεία πιάνου από τη διεθνή σολίστα Ευγενία Παπαδήμα σε στίχους Δημήτρη Φέσσα. Μοναδικά ιστορικά ντοκουμέντα περιλαμβάνει και το βίντεο που προβλήθηκε για πρώτη φορά για την 57χρονη ιστορία του συλλόγου σε επιμέλεια του Γιώργου Θεοδωράτου.

«Οταν σέβεσαι και λες ευχαριστώ»

Ο Γιώργος Θεοδωράτος εκ μέρους της διοίκησης του ΖΑΟΝ είπε μεταξύ άλλων στον χαιρετισμό του: «Ο ΖΑΟΝ ως σύλλογος είναι άμεσα συνυφασμένος με την Κηφισιά και συνδεδεμένος με τη γενέτειρά του. Παίρνει πνοή και οξυγόνο για να ζει από τα παιδιά αθλήτριές του και τους γονείς τους και στηρίζεται σε εσάς τους φίλους και χορηγούς του. Πέρασε δύσκολες στιγμές, αλλά σιγά σιγά, σταθερά και ταπεινά ανέπνευσε και κάνει βήματα προόδου. Όπλο του η αξιοπιστία του που δύσκολα τη φτιάχνεις και εύκολα τη χάνεις, το οικογενειακό του κλίμα, η αφοσίωση και αποφασιστικότητα των διοικούντων στην επιλογή της σωστής διαδρομής για την καταξίωση. Στις ακαδημίες από 68 παιδιά τώρα είναι 150 και αυτό δεν συμβαίνει μόνο στο βόλεϊ αλλά και στο μπάσκετ και στην ενόργανη. Σε κάθε περίπτωση ειδικά για το βόλεϊ που είναι πλέον επαγγελματικό  δεν προοδεύεις αν δημιουργείς ομάδα ακριβή συνήθως μιας χρήσης κυνηγώντας εφήμερες και αμφίβολες επιτυχίες. Προοδεύεις στηρίζοντας τις ακαδημίες σου και όταν σέβεσαι την ιστορία σου αλλά και όταν λες ένα απλό "ευχαριστώ" σε αυτούς που σου δίνουν χείρα βοηθείας, ηθικά και οικονομικά».

Τιμή στον Λάτση και στους χορηγούς

Κατά τη διάρκεια του event, τιμήθηκαν οι χορηγοί του συλλόγου. Συγκεκριμένα το Ίδρυμα Λάτση με τον εκπρόσωπό του Αφεντούλη, ο Δήμαρχος της Κηφισιάς κ.Θωμάκος, ο τέως Δήμαρχος Βάρσος και ο πρώην Δήμαρχος κ. Χιωτάκης για τη διαχρονική βοήθειά τους στον Ζ.Α.Ο.Ν.

Την Ελληνική Ομοσπονδία Πετοσφαίρισης εκπροσώπησαν ο Γενικός Γραμματέας Νεκτάριος Χαλβατζής, ο Ταμίας Τάκης Καβαλλιεράκης και το μέλος του Δ.Σ. Χρήστος Σύλλας, ενώ το παρών έδωσαν εκπρόσωποι του αθλήματος, παλιοί προπονητές και αθλητές του Ζ.Α.Ο.Ν και επιχειρηματίες της πόλης της Κηφισιάς.

 

theodoratos.jpgfanela-fitrou1.jpgzaon1.jpgekdilosi-zaon4.jpgekdilosi-zaon.jpgkorogiannaki.jpgfanela-fitrou.jpgekdilosi-zaon3.jpgekdilosi-zaon1.jpgekdilosi-zaon2.jpg

Σχετικά άρθρα

  • Eπιστροφή Γιοβάνη στο ΖΑΟΝ
    Στο ΖΑΟΝ  επέστρεψε μετά πο ένα χρόνο η Μάρβη Γιοβάνη. Η πολύπειρη διαγώνια μετά την αποχώρηση της από την Θέτιδα Βούλα με την οποία αγωνίστηκε στον πρώτο γύρο της Volley League, συμφώνησε με την διοίκηση της ομάδας των βορείων προαστίων να επιστρέψει στο Ζηρίνειο, ώστε να την ενισχύσει επιθετικά στον δεύτερο γύρο της Πρι Λιγκ.
  • Η Λαμία επέβαλλε το δικό της «νόμο» και ανέβηκε στην τρίτη θέση
    Σε «εξολοθρευτή» των ομάδων των βορείων προαστίων εξελίσσεται η Λαμία, η οποία μετά τις Αμαζόνες, επικράτησε και του μαχητικού ΖΑΟΝ στο Χαλκιοπούλειο με 3-1 (25-22, 24-26, 25-12, 25-21) σετ στο μεγάλο ντέρμπι για την 18η αγωνιστική της Πρι Λιγκ, και ανέβηκε στην τρίτη θέση.
  • Ο Βότσης πήρε βαθμό από το Ζ.Α.Ο.Ν. που πάει σε ντέρμπι με τη Λαμία
    Έκπληξη στο Ζηρίνειο όπου για την 17η αγωνιστική της Πρι Λιγκ, ο ΖΑΟΝ ειχε απώλεια βαθμού από το νεοφώτιστο Βότση, τον οποίο τελικά κέρδισε πολύ δύσκολα με 3-2.
  • Επέστρεψαν στην κορυφή οι Αμαζόνες, στην τρίτη θέση ο ΖΑΟΝ
    Με νίκες του ΖΑΟΝ και των Αμαζόνων, ολοκληρώθηκε η 12η αγωνιστική και πρώτη του Β’ γύρου της Πρι Λιγκ.Οι Αμαζόνες ξεκίνησαν νικηφόρα και το 2020, καθώς επικράτησαν με ανατροπή 1-3 (25-18, 17-25, 23-25, 15-25) του Πανιωνίου στο κλειστό του Σελεπίτσαρη στη Νίκαια και επέστρεψαν στην κορυφή της βαθμολογίας, αφήνοντας δεύτερη την ΑΕΚ με την οποία θα λύσουν τις διαφορές τους σε διπλά ντέρμπι σε κύπελλο και πρωτάθλημα (29/1 και 1/2). Από την άλλη η ομάδα της Ν. Σμύρνης παρέμεινε στην 9η θέση με 14 βαθμούς.
  • Επανεκκίνηση της Πρι Λιγκ με σημαντικά παιχνίδια για την 12η αγωνιστική
    Μετά από ένα μήνα σχεδόν διακοπή, η Πρι Λιγκ κάνει την επανεκκίνηση της με την 12 η αγωνιστική, η οποία είναι και η πρεμιέρα του Β΄ γύρου.

Αφήστε το σχόλιό σας

Βεβαιωθείτε ότι έχετε συμπληρώσει τα απαραίτητα πεδία (*). Σχόλια με κώδικα HTML, greeklish, κεφαλαία και υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται.