Εκτυπώστε τη σελίδα
31-08-2022 18:42

Συνέντευξη Τύπου Ευρωπαϊκού μπιτς βόλεϊ Κ18: Το Λουτράκι κέρδισε και πάλι το στοίχημα

Με την επίσημη συνέντευξη Τύπου στην αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου στο Δημαρχείο Λουτρακίου έγινε το... πρώτο σερβίς του CEV U18 Beach Volleyball European Championship, το οποίο ξεκίνησε σήμερα Τετάρτη 31 Αυγούστου με τα προκριματικά σε αγόρια και κορίτσια και θα κορυφωθεί την Κυριακή το απόγευμα, εκεί όπου θα αναδειχθούν οι πρωταθλητές Ευρώπης για το 2022.


Στη συνέντευξη Τύπου παρεβρέθηκαν από τους συνδιοργανωτές ο Δήμαρχος Λουτρακίου-Περαχώρας-Αγίων Θεοδώρων Γιώργος Γκιώνης, η Αντιπεριφερειάρχης Κορινθίας Αθηνά Κόρκα, ο Γενικός Γραμματέας της Ελληνικής Ομοσπονδίας Πετοσφαίρισης Νεκτάριος Χαλβατζής και ο Γενικός Διευθυντής του Sportcamp Group Νίκος Καρασοβίτης.

Τις Εθνικές ομάδες εκπροσώπησαν στα αγόρια το δίδυμο από τα Δωδεκάνησα, ο Γιάννης Καρδούλιας και ο Δημήτρης Καλιόζης και στα κορίτσια η Θεσσαλονικιά Ελπίδα Πιτσιγκώνη και η Ροδίτισσα συμπαίκτριά της Σταματίνα Γκιζέττη. Στο πάνελ βρέθηκε και ο ομοσπονδιακός προπονητής Τίε Σαντάνα και εκ μέρους της CEV μίλησε ο Supervisor της διοργάνωσης, ο Τούρκος Oğuz Değirmenci.

Με την ικανοποίηση των 35 αποστολών που ήρθαν από όλη την Ευρώπη για την οργάνωση, όλοι οι συνδιοργανωτές δεν έκρυψαν τη χαρά τους για τα χαμόγελα όλων των αθλητών και αθλητριών, τα οποία τους γέμισαν με κίνητρο για μία άριστη διοργάνωση, η οποία ξεκίνησε σήμερα Τετάρτη 31 Αυγούστου και θα κορυφωθεί το απόγευμα της Κυριακής 4 Σεπτεμβρίου με τους τελικούς σε αγόρια και κορίτσια.

Γιώργος Γκιώνης (Δήμαρχος Λουτρακίου-Περαχώρας-Αγίων Θεοδώρων): «Η διοργάνωση ενισχύει τη βούλησή μας για τον αθλητικό τουρισμό»



«Το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα έρχεται να ενισχύσει τη βούληση μας για την προβολή όλων αθλημάτων και την αύξηση του αθλητικού τουρισμού στην πόλη μας. Το μπιτς βόλεϊ είναι το δεύτερο σε δημοτικότητα άθλημα Ολυμπιακών Αγώνων. Είμαστε έτοιμοι να υποδεχτούμε το μέλλον της άμμου με 35 χώρες να διεκδικούν τους τίτλους. Ως δημοτική αρχή αξιοποιούμε τέτοιες ευκαιρίες και εμπλουτίζουμε το καλεντάρι μας διαθέτοντας πια και σημαντική εμπειρία. Όποια διοργάνωση έχουμε αναλάβει, το αναλαμβάνουμε τη καλύτερη διάθεση και θέληση. Μιλώντας με τον πρόεδρο της Ομοσπονδίας κ. Καραμπέτσο, αμέσως πήραμε την ευθύνη να γίνουν στο Λουτράκι. Όλα έχουν πάει καλά και εύχομαι τελειώνοντας όλες οι χώρες να αποκομίσουν τις καλύτερες εντυπώσεις για το Λουτράκι και τη χώρα μας γενικότερα».

Αθηνά Κόρκα (Αντιπεριφερειάρχης Κορινθίας): «Ευκαιρία ανάδειξης του τόπου μας»




«Εκπροσωπώντας τον Περιφερειάρχη Πελοποννήσου Παναγιώτη Νίκα, είμαστε πάντα στο πλευρό μεγάλων αθλητικών γεγονότων, έτσι και τώρα στο Λουτράκι είμαστε αρωγοί στη διοργάνωση του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος μπιτς βόλεϊ Κ18. Είναι ένας συνδυασμός αθλητικού ιδεόδους, αλλά ταυτόχρονα είναι και μία ευκαιρία ανάδειξης και γνώσης του τόπου μας. Χαίρομαι πολύ που μετά από σειρά ετών γίνεται ξανά αυτή η διοργάνωση στο Λουτράκι και εύχομαι να γίνονται συνεχώς τέτοιες εκδηλώσεις, όπως μας έχει συνηθίσει το Λουτράκι. Η Περιφέρεια Πελοποννήσου θα είναι πάντα στο πλευρό τέτοιου είδους διοργανώσεων».

Νεκτάριος Χαλβατζής (Γενικός Γραμματέας ΕΟΠΕ): «Στο Λουτράκι οι αθλητές του μέλλοντος»



«Είναι μεγάλη χαρά για εμάς στην Ομοσπονδία που βρισκόμαστε στο Λουτράκι μετά από 14 χρόνια και διοργανώνουμε μαζί με το Sportcamp, τον Δήμο Λουτρακίου-Περαχώρας και τη Περιφέρεια Πελοποννήσου το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα μπιτς βόλεϊ κάτω των 18 ετών. Μία μεγάλη διοργάνωση με 35 χώρες της Ευρώπης και στο όμορφο Λουτράκι βρίσκονται ήδη οι αθλητές και οι αθλήτριες του μέλλοντος. Οι άνθρωποι εδώ γνωρίζουν να φιλοξενούν και να διοργανώνουν διοργανώσεις διεθνούς εμβέλειας και είμαι σίγουρος για οργανωτική και αγωνιστική επιτυχία. Να ευχαριστήσω όλους όσοι έχουν συμβάλει για να βγει αυτό το αποτέλεσμα στην εγκατάσταση του Sportcamp και εύχομαι καλή επιτυχία σε όλες τις ομάδες που συμμετέχουν και ιδιαίτερα στις Εθνικές μας ομάδες».

Νίκος Κερασοβίτης (Γενικός Διευθυντής Sportcamp Group): «Το μπιτς βόλεϊ είναι συνδεδεμένο με το Λουτράκι»



«Είναι ιδιαίτερη χαρά όλων μας που μετά από τόσα χρόνια, υπάρχει αυτή η συνεργασία Δήμου Λουτρακίου, Ομοσπονδίας, Περιφέρειας και του Sportcamp για να φέρουμε στο Λουτράκι μία τόσο μεγάλη διοργάνωση. Το μπιτς βόλεϊ είναι συνδεδεμένο με τον τόπο μας. Η συνεργασία είναι άριστη και θα δούμε ωραίους αγώνες με θέαμα, οι οποίοι σε λίγα χρόνια θα μνημονεύονται. Στο μέλλον οι αθλητές αυτοί θα είναι παγκοσμίου βεληνεκούς και θα τους θαυμάζουμε στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Θέλω να ευχαριστήσω όλους τους εμπλεκόμενους που έχουν βγάλει αυτό το αποτέλεσμα. Φυσικά και τους εθελοντές μας. Μετά από τρία χρόνια επιτρέπονται και θεατές και είμαστε χαρούμενοι που 50 παιδιά της περιοχής μας είναι στα γήπεδα και μας βοηθούν καθημερινά. Εύχομαι καλη επιτυχία σε όλες τις ομάδες και ιδιαίτερα στις Εθνικές μας ομάδες».