Εκτυπώστε τη σελίδα
31-07-2022 21:11

Agios Nikolaos Finals: Πρωταθλήτριες Ελλάδας για πρώτη φορά οι Ηλέκτρα Αγριοδήμου, Δήμητρα Καραγκούνη

Στο ασφυκτικά γεμάτο γήπεδο στη μαρίνα του Αγίου Νικολάου γράφτηκε ιστορία καθώς οι Ηλέκτρα Αγριοδήμου, Δήμητρα Καραγκούνη αναδείχθηκαν για πρώτη φορά πρωταθλήτριες στην άμμο.

Κι ο κόσμος που και τις τρεις ημέρες των αγώνων γέμισε τις κερκίδες, αλλά σήμερα η παρουσία του ήταν συγκλονιστική, παρακολούθησε κι έναν πραγματικά συγκλονιστικό τελικό που κρίθηκε στις... λεπτομέρειες των λεπτομερειών με την Ηλέκτρα Αγριοδήμου να δίνει τέλος σε ένα απίστευτο θρίλερ γράφοντας το 15-13 στο τάι μπρέικ.

Κι έτσι οι περσινές φιναλίστ αυτή τη φορά όχι μόνο έφτασαν στην πηγή, αλλά ήπιαν και νερό με την Δήμητρα να παίρνει τη σκυτάλη από την Πένυ η οποία τις καμάρωνε από την τηλεόραση έχοντας πλέον τον ρόλο της προπονήτριας.

Το ματς

Στην εκκίνηση του πρώτου σετ οι Καλαμαρίδου/Μαναβή με ένα γρήγορο σερί μετέτρεψαν το 4-3 σε 4-6 κι έφτασαν στο 6-10, αλλά η διαφορά χάθηκε γρήγορα (9-11) για να έχουμε ισοπαλία στο 12-12 με μπλοκ. 

Μαναβή/Καλαμαρίδου ξέφυγαν πάλι με 15-17, αλλά το σκορ έγινε 18-17 με άσο και κόντρα της Καραγκούνη, αλλά το σετ είχε κι άλλες ανατροπές! Μετά το τάιμ άουτ Μαναβή, Καλαμαρίδου απάντησαν με δικό του σερί 3-0 για το 18-20 και τελικά πήραν το σετ με 19-21 μετά από επίθεση της Μαναβή.

Το δεύτερο σετ ξεκίνησε με τις Αγριοδήμου/Καραγκούνη να ανοίγουν γρήγορα τη διαφορά με το σκορ να φτάνει στο 5-1, αλλά η διαφορά καλύφθηκε γρήγορα (8-5, 11-10)  για να προηγηθούν Μαναβή/ Καλαμαρίδου με 14-16.

Εκεί όμως δεν διατήρησαν το προβάδισμα κι είχαμε νέα ανατροπή για το 19-18 με την Καραγκούνη να διαμορφώνει το 22-20 και να στέλνει το ματς στο τάι μπρέικ.

Εκεί το δράμα κορυφώθηκε με απίστευτες εναλλαγές στο προβάδισμα μέχρι το 12-12. Άουτ επίθεση της Καλαμαρίδου και άσος της Καραγκούνη έφεραν το 14-12, με την Αγριοδήμου να τελειώνει την επίθεση της χρονιάς διαμορφώνοντας το τελικό 15-13 με τις πρωταθλήτριες να ξεσπούν σε έξαλλους πανηγυρισμούς.

«Δεν ξέρω τι έκανα... Νομίζω ότι έκλαιγα από χαρά. Όταν μου έδωσε τη μπάλα η Δήμητρα το μόνο που σκέφτηκαν ήταν ότι πρέπει να την τελειώσω. Δεν το πιστεύω ότι πήραμε το πρωτάθλημα», είπε λίγο μετά τον τελικό η βουρκωμένη Ηλέκτρα με την εκστασιασμένη Δήμητρα να φωνάζει (αφού ταυτόχρονα απαντούσε στις ατελείωτες κλήσεις στο κινητό): «Εγώ όταν έκανα την πάσα αυτό που σκεφτόμουν ήταν 'σήκω και σκότωσε την'! Πραγματικά εχω πάθει σοκ με αυτό που έχουμε κάνει και δεν το πιστεύω».

Τα δύο κορίτσια συμφώνησαν πως «παίξαμε ελεύθερα, χωρίς άγχος και αλλάζαμε συνεχώς την τακτική μας. Είμασταν το αουτσάιντερ, δεν είχαμε πίεση και το φυσιολογικό ήταν να χάσουμε, αλλά είχαμε τρομερή συγκέντρωση και τα καταφέραμε».

Η Δήμητρα είπε το δικό της ξεχωριστό ευχαριστώ στον φυσιοθεραπευτή Κώστα Ψαρογιώργο και τον γυμναστή Μάκη Δήμου «που μ' έφεραν στην καλύτερη κατάσταση μετά τον τραυματισμό μου και φυσικά στην αδερφή μου και προπονήτρια μας Πένυ», ενώ η Ηλέκτρα ευχαρίστησε «την οικογένεια μου και όλη την οικογένεια Καραγκούνη για τη στήιξη. Τους ευχαριστούμε όλους».

Στο φετινό τους ταξίδι στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα Ηλέκτρα και Δήμητρα είχαν ως χορηγούς το Laouta Shop, το Check me στη Κηφισιά, το pnk houses, το dnearchitects και το Penteli Beach Volley Club.