Εκτυπώστε τη σελίδα
24-06-2022 14:38

Tο Beach Volley «εγκαινιάζει» το Karteros Beach Sports Center με 4ήμερο Φεστιβάλ για όλους

Η Ελλάδα θα διεκδικήσει τουρνουά του παγκοσμίου σιρκουί το 2023, αποκάλυψε ο Υφυπουργός Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης, στο περιθώριο της Συνέντευξης Τύπου για το Φεστιβάλ Μπιτς Βόλεϊ, που θα διεξαχθεί στις Εθνικές Παράκτιες Αθλητικές Εγκαταστάσεις στον Καρτερό από 30 Ιουνίου έως και 3 Ιουλίου.
Στο Karteros Beach Sports Center οι διοργανώσεις για αθλήματα παραλίας δεν σταματούν. Αμέσως μετά από τα Παγκόσμια Πρωταθλήματα Μπιτς Χάντμπολ Εφήβων – Νεανίδων, που ολοκληρώθηκε και Ανδρών – Γυναικών, που εξελίσσεται, θα διεξαχθεί ένα Φεστιβάλ Βόλεϊ στην άμμο, υπό την αιγίδα του Υφυπουργείου Αθλητισμού, με συνδιοργανωτές την ΕΟΠΕ, το ΕΑΚΗ, την Οργανωτική Επιτροπή των Μεσογειακών παράκτιων Αγώνων και την οργανωτική υποστήριξη του ΑΠΣ Πήγασος.

Μπορούν να συμμετάσχουν όσοι επιθυμούν (από 14 ετών, αλλά και μικρά παιδιά). Έτσι, «εγκαινιάζει» τις νέες υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις και το Μπιτς Βόλεϊ.

Στη Συνέντευξη Τύπου για το Beach Volley Festival, εκτός από τον Υφυπουργό Αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη, τοποθετήθηκαν η Πρωταθλήτρια Ευρώπης, Έφη Σφυρή, το μέλος του ΔΣ της Ομοσπονδίας Βόλεϊ, Ελένη Καζάκου, ο πρόεδρος του ΕΑΚ Ηρακλείου, Λευτέρης Ζερβός, ο πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής των Μεσογειακών Παράκτιων Αγώνων «Ηράκλειο 2023», Νίκος Νταμπακάκης και η υπεύθυνη της διοργάνωσης, Γιούλη Παρασκάκη, από το σωματείο Πήγασος.

«Με μεγάλη χαρά βρισκόμαστε σήμερα εδώ για να ανακοινώσουμε ακόμα μία μεγάλη διοργάνωση. Το Μπιτς Βόλεϊ είναι το 2ο σε δημοτικότητα άθλημα των Ολυμπιακών Αγώνων και όλες οι οικογένειες θα έχουν την ευκαιρία να το γνωρίσουν από κοντά» δήλωσε αρχικά ο κ. Αυγενάκης και στη συνέχεια πρόσθεσε:
 
«Καλούμε όλο τον κόσμο να δώσει το παρών, να αναθερμάνουμε τη σχέση της κοινωνίας με τον αθλητισμό και τα αθλήματα παραλίας που προσφέρουν μεγάλη ψυχαγωγία, να προωθήσουμε τον αθλητικό τουρισμό, να αξιοποιήσουμε στο έπακρο αυτές τις εγκαταστάσεις στολίδι και να τις καταστήσουμε μόνιμο τόπο συνάντησης της αθλητικής οικογένειας.

Το Karteros Beach Sports Center είναι πλέον το «σπίτι» των Εθνικών ομάδων Μπιτς Χάντμπολ και Μπιτς Βόλεϊ, αλλά και όλων των αθλημάτων άμμου.

Άλλωστε, μετά και το Φεστιβάλ Beach Volley θα ακολουθήσουν κι άλλες διοργανώσεις, όπως το Ευρωπαϊκό Κύπελλο Ποδοβόλεϊ, Μπιτς Σόκερ, Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Μπιτς Βόλεϊ κλπ.

Και σκοπεύουμε, σε συνεργασία με την ΕΟΠΕ, να διεκδικήσουμε και το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Beach Volley (μικρών ηλικιών) για το 2023, πριν τη διεξαγωγή των Μεσογειακών Παράκτιων Αγώνων του χρόνου τον Σεπτέμβριο.

Ένα μεγάλο ευχαριστώ στα σωματεία που ανταποκρίνονται ολοένα και περισσότερο για να έχουν συνεχώς ζωή οι εγκαταστάσεις, στην Ομοσπονδία Βόλεϊ με την οποία έχουμε άψογη συνεργασία, στο ΕΑΚ Ηρακλείου, στην Οργανωτική Επιτροπή των 3ων Μεσογειακών Παράκτιων Αγώνων, στην τεράστια Πρωταθλήτριά μας και παγκόσμια προσωπικότητα του Μπιτς Βόλεϊ, Εφη Σφυρή, που η παρουσία της προσδίδει ακόμα μεγαλύτερη λάμψη και στον αθλητικό σύλλογο Πήγασο, που έχει αναλάβει το οργανωτικό κομμάτι.

Μετά από κάθε καλή διοργάνωση, πάντα κάτι θα μένει στον τόπο. Ήδη έπειτα από τα δύο Παγκόσμια Πρωταθλήματα Μπιτς Χάντμπολ, ο σπόρος έπεσε και δρομολογείται η δημιουργία σωματείων για χάντμπολ και μπιτς χάντμπολ.
Αυτός είναι ο στόχος μας. Να ανοίγουμε τον δρόμο και να αναπτύσσονται τα αθλήματα παραλίας, να προοδεύει σε κάθε επίπεδο ο αθλητισμός μας».


Ελένη Καζάκου (Μέλος του ΔΣ της ΕΟΠΕ):

«Όλοι εμείς οι άνθρωποι του βόλεϊ και ειδικά όσοι έχουν μέσα στην καρδιά τους το πανέμορφο και εμπορικό άθλημα του Μπιτς Βόλεϊ είμαστε διπλά χαρούμενοι:
Η σημερινή ημέρα είναι ιστορική διότι ανοίγουν τα φώτα σε μία μεγάλη διοργάνωση που ευχόμαστε να γίνει θεσμός στο άθλημα μας και ανοίγει και η πιο σύγχρονη αθλητική εγκατάσταση των παράκτιων αθλημάτων στη χώρα μας για χάρη του Μπιτς Βόλεϊ.

Ειδικά όλοι εμείς, οι Κρητικοί, είμαστε και περήφανοι διότι ο Υφυπουργός Αθλητισμού από το νησί μας έκανε πράξη ένα ακόμα όνειρο για μόνιμη εγκατάσταση διεθνών προδιαγραφών που θα αποτελέσει πόλο έλξης για αθλητές, αθλήτριες, προπονητές και φίλαθλο κόσμο.

Το Karteros Beach Sports Center είναι πλέον το «σπίτι» μας και καλούμε την κοινότητα του βόλεϊ και τους φίλους του αθλητισμού, τις οικογένειες και τους απλούς πολίτες να έρθουν εδώ και να γνωρίσουν το Mπιτς Bόλεϊ, να αθληθούν και να συμμετάσχουν σε αυτή τη μεγάλη γιορτή που είναι ανοικτή για όλους. Από τους πρωταθλητές μέχρι και τους αρχάριους. Και αυτός είναι ο μεγάλος μας στόχος, να παίρνουν εμπειρίες οι αθλητές και οι αθλήτριες, αλλά και να κερδίσουμε ακόμα περισσότερους φίλους στο άθλημα.

Εύχομαι καλή επιτυχία με πολλές συμμετοχές από όλη την Ελλάδα και με την ευκαιρία να ευχηθούμε καλή επιτυχία στην ελληνική μεσογειακή ομάδα που θα αγωνιστεί στους Μεσογειακούς Αγώνες στην Αλγερία».

Έφη Σφυρή (Πρωταθλήτρια Ευρώπης):

«Ήρθαμε να εγκαινιάσουμε αυτό τον χώρο και για το Μπιτς Βόλεϊ. Ο Υφυπουργός Λευτέρης Αυγενάκης μας ξαφνιάζει ευχάριστα, γιατί εκτός από δομές στον αθλητισμό, δημιουργεί και υποδομές. Εδώ θα στεγαστούν οι εθνικές ομάδες Μπιτς Βόλεϊ, θα προπονούνται και θα δούμε αμέσως τεράστια βελτίωση.

Η Κρήτη είναι ευλογημένος τόπος, δεν θα μπορούσε να βρεθεί καλύτερο σημείο. Είμαι πολύ χαρούμενη γι’ αυτή τη διοργάνωση, καθώς αποτελεί κίνητρο να φέρουμε και τον ερασιτέχνη στο γήπεδο, το άθλημα κοντά σε όλους. Ένα Φεστιβάλ που ενώνει όλη την οικογένεια και θα δώσει χαρά».



Γιούλη Παρασκάκη (υπεύθυνη του τμήματος βόλεϊ στο σωματείο Πήγασος):

«Είμαι εδώ για να στηρίξω αυτή τη διοργάνωση, με όλες τις εμπειρίες που έχω. Είμαι χαρούμενη που συνεργάζομαι με ανθρώπους που θαυμάζω για την εργατικότητα και αποτελεσματικότητα με ότι καταπιάνονται. Γιατί μόνο αν έχεις όραμα και αποφασιστικότητα αποδίδεις.

Συνεργάζομαι γι’ αυτό το Φεστιβάλ με ανθρώπους του Υφυπουργείου, της ΕΟΠΕ, του ΕΑΚΗ, των Παράκτιων «Ηράκλειο 2023».

Ευχαριστώ τον Λευτέρη Αυγενάκη για αυτή την εξαιρετική εγκατάσταση που ονειρευόταν χρόνια η αθλητική οικογένεια. Ελπίζω να γεμίσει ζωή με πολύ κόσμο και όλοι εμείς να κάνουμε το καλύτερο δυνατό.

Νομίζω ότι όλοι όσοι θα αγωνιστούν (Άνδρες – Γυναίκες, Κ19, Κ17 και μίνι) θα απολαύσουν το Φεστιβάλ. Εύχομαι στις ομάδες καλή επιτυχία».

Λευτέρης Ζερβός (Πρόεδρος ΕΑΚΗ):

«Λίγες εβδομάδες μετά τα επίσημα εγκαίνια των εγκαταστάσεων είμαστε εδώ για να προετοιμάσουμε και να ξεκινήσουμε επίσημα την επόμενη σημαντική διοργάνωση. Οι εγκαταστάσεις ανήκουν σε όλους τους πολίτες. Οφείλουμε να βοηθήσουμε να τις γνωρίσουν, να τις αγαπήσουν και να τους δίνουμε ζωή.

Το Μπιτς Βόλεϊ είναι ένα πολύ δημοφιλές άθλημα και το θέαμα αναμένεται να είναι πολύ ωραίο. Εμείς ως διοίκηση είμαστε  αρωγοί σε όλες τις διοργανώσεις».

Νίκος Νταμπακάκης (πρόεδρος Οργανωτικής Επιτροπής  Μεσογειακών Παράκτιων Αγώνων «Ηράκλειο 2023»):

«Οι εγκαταστάσεις αυτές θα φιλοξενήσουν τον κύριο όγκο των Μεσογειακών Παράκτιων Αγώνων και κάθε διοργάνωση πριν από αυτούς είναι πολύ χρήσιμη εμπειρία για όλους μας. Θέλουμε να βοηθήσουμε να αναπτυχθεί η κουλτούρα των παράκτιων αθλημάτων. Καλούμε τον κόσμο να απολαύσει το τουρνουά».