Εκτυπώστε τη σελίδα
14-06-2022 18:17

Το Beach Volley απέκτησε το δικό του παλάτι στην άμμο της Κρήτης

Σε ημέρες κρίσης, απειλών και πολέμων τα εγκαίνια μιας ακόμα σπουδαίας αθλητικής εγκατάστασης φέρνει τον Ελληνικό Αθλητισμό σε θέση ισχύος, ειδικά στο μαγικό κόσμο των παράκτιων αθλημάτων ενόψει μάλιστα των Δ΄Παράκτιων Αγώνων που θα φιλοξενήσει η χώρα μας το 2023.

Μέσα σε χρόνο ρεκόρ κατασκευάστηκε και αισίως εγκαινιάστηκε μία πρότυπη αθλητική εγκατάσταση που αποτελούσε όνειρο και διακαή πόθο για τη μεγάλη και ανερχόμενη κοινότητα των αθλημάτων της άμμου.

Και παρότι ο στίχος του τραγουδιού λέει πως "είναι κακό να χτίζεις στην άμμο παλάτια", στην πραγματικότητα το να χτίζεις παλάτια στην άμμο είναι και δημιουργικό και ουσιαστικό για τον αθλητισμό και τον τουρισμό.

Υπερηφάνεια και ικανοποίηση


Ο πρόεδρος του Δ.Σ. Γιώργος Καραμπέτσος και τα μέλη της διοίκησης της ΕΟΠΕ ως εκπρόσωποι του ελληνικού μπιτς βόλεϊ αισθάνονται υπερηφάνεια και ικανοποίηση καθώς το δεύτερο πιο εμπορικό άθλημα των Ολυμπιακών Αγώνων και το μόνο Ολυμπιακό άθλημα από όλα τα παράκτια αθλήματα, έχει τη δική του μόνιμη στέγη τόσο για τις διεθνείς και εγχώριες διοργανώσεις του όσο και για την προετοιμασία των Εθνικών ομάδων.

Δύο κορυφαίες διοργανώσεις

Μάλιστα το προσεχές διάστημα έχουν προγραμματιστεί δύο σημαντικές διοργανώσεις Beach Volley στις νέες αυτές εγκαταστάσεις:


Η πρώτη χρονικά είναι, το Παγκρήτιο τουρνουά φεστιβάλ στις 1-4 Ιουλίου, που θα περιλαμβάνει κατηγορίες Ανδρών Γυναικών, Κ19, Κ17 και ερασιτεχνών, μία μεγάλη γιορτή του αθλήματος που θα διοργανώσουν η Οργανωτική Επιτροπή των Μεσογειακών με το ΕΑΚ Ηρακλείου και τον τοπικό σύλλογο Πήγασο, υπό την αιγίδα της ΕΟΠΕ.

Η δεύτερη είναι, η τελική φάση του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Juniors Κ19 στις 5-7 Αυγούστου με συνδιοργανωτή την Τοπική Επιτροπή Πετοσφαίρισης της Κρήτης, η διοργάνωση που θα αναδείξει δηλαδή τα νέα ταλέντα για το μέλλον του αθλήματος.
Πρόκειται για δύο λαμπερές διοργανώσεις Beach Volley που θα σηματοδοτήσουν την έναρξη λειτουργίας του νέου και άρτιου αυτού αθλητικού κέντρου, για την κορύφωση με τους Μεσογειακούς Αγώνες το επόμενο έτος αλλά και για σειρά μεγάλων Εθνικών και διεθνών διοργανώσεων beach volley τα επόμενα χρόνια».

Ευχαριστούμε και συγχαίρουμε

Θέλουμε να ευχαριστήσουμε και να συγχαρούμε τον υφυπουργό αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη ο οποίος εμπνεύστηκε την ιδέα της κατασκευής του πρότυπου αθλητικού κέντρου ενισχύοντας όχι μόνο τα παράκτια αθλήματα αλλά και τον αθλητικό τουρισμό. Ευχαριστούμε και συγχαίρουμε όλους όσοι συνέβαλαν και υποστήριξαν αυτό το σημαντικό εγχείρημα.

Η ΕΟΠΕ αισθάνεται πως έχει ένα ακόμα σπίτι για να στεγάσει το beach volley και ειδικά στην Κρήτη όπου το άθλημα έχει ταυτιστεί με μεγάλες επιτυχίες και κορυφαίους πρωταγωνιστές.

Καλορίζικο με καλά "σερβίς", δυνατά "καρφιά" και πολλούς "άσσους".