1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer
24-02-2019 23:13

Αρβανίτη, Καραγκούνη: Πρώτη ελληνική ομάδα που νικά τις ΗΠΑ σε τελικό διοργάνωσης!

Η Βίκυ Αρβανίτη και η Πένυ Καραγκούνη έγιναν η πρώτη ελληνική ομάδα που νικάει αντίστοιχη των Ηνωμένων Πολιτειών σε τελικό διοργάνωσης της FIVB. Άλλες τρεις φορές στο παρελθόν έχει συμβεί κάτι αντίστοιχο, με την Ελλάδα να γνωρίζει την ήττα.

Η πρώτη ήταν το 2005 στο Εσπίνιο στην Πορτογαλία, όταν η Θάλεια Κουτρουμανίδου με συμπαίκτρια την Μαρία Τσιαρτσιάνη είχαν ηττηθεί από τις Κέρι Γουόλς Τζένινγκς, Μέι Τρέινορ με 2-0 (25-21, 21-17) σετ. Οι Αμερικανίδες ήταν νούμερο 1 του ταμπλό και η ελληνική ομάδα νούμερο 13.

Η δεύτερη ήταν στο Στάβαγκερ της Νορβηγίας το 2008, όταν η Ελλάδα ηττήθηκε και πάλι από τις Κέρι Γουόλς Τζένινγκς, Μέι Τρέινορ (Νο1) με 2-0 (21-13, 21-14) σετ, αλλά αυτή τη φορά αντίπαλες ήταν η Βάσω Καραντάσιου με την Βίκυ Αρβανίτη (Νο12).

Η τρίτη και τελευταία φορά που η Ελλάδα ήταν αντιμέτωπη με τις ΗΠΑ σε τελικό διοργάνωσης ήταν πριν 10 χρόνια, όταν η Βίκυ Αρβανίτη και η Μαρία Τσιαρτσιάνη (Νο20) αναμετρήθηκαν με την Έιπριλ Ρος και την Τζένιφερ Κέισι (Νο2) στη Μασσαλία στο περιθώριο του World Tour. Αρβανίτη και Τσιαρτσιάνη κατέκτησαν την δεύτερη θέση και το ασημένιο μετάλλιο, καθώς ηττήθηκαν με 2-0 (21-16, 21-17) σετ.

Στις 3 από τις 4 συνολικά αναμετρήσεις (Στάβαγκερ, Μασσαλία και τώρα Πνομ Πεν) κοινός παρανομαστής είναι η Βίκυ Αρβανίτη, η οποία στην επανένωσή της με την Πένυ Καραγκούνη νίκησαν στην Καμπότζη τις Αμάντα Ντάουντι, Κορίν Κουίγκλ (Νο15) και έβαλαν τέλος στο αρνητικό σερί.

Αφήστε το σχόλιό σας

Βεβαιωθείτε ότι έχετε συμπληρώσει τα απαραίτητα πεδία (*). Σχόλια με κώδικα HTML, greeklish, κεφαλαία και υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται.