Εκτυπώστε τη σελίδα
12-04-2013 21:20

Είπε ...αντίο η Πόλα μετά από 30 χρόνια

Το τέλος της καριέρας της μετά από 30 ολόκληρα χρόνια ανακοίνωσε μέσω της κάμερας του τηλεοπτικού σταθμού της Nova, το λίμπερο του Ηρακλή Κηφισιάς, Πόλα Κίτσου.

Η έμπειρη αθλήτρια αποφάσισε να σταματήσει την αγωνιστική δράση, χωρίς αυτό να σημαίνει πως θα εγκαταλέιψει το άθλημα που τόσο αγαπά.

«Μετά από περίπου 30 χρόνια στα γήπεδα, ήρθε η ώρα. Αυτό ήταν το τελευταίο μου παιχνίδι και έχοντας ζήσει όλη τη ζωή μου στα γήπεδα, δεν είναι εύκολο. Από αύριο, πεθαίνω και ξαναγεννιέμαι. Έτσι είναι ο αθλητισμός, πάντα έρχεται το τέλος. Είμαι πολύ υπερήφανη για όσα έκανα στην καριέρα μου και αν γυρίσω τον χρόνο πίσω, έχω να ευχαριστήσω πολλούς ανθρώπους που πίστεψαν σε εμένα και με βοήθησαν, μου έφτιαξαν χαρακτήρα, προσωπικότητα και αυτό που είμαι. Ευχαριστώ την οικογένειά μου που μου στάθηκε και μου στέκεται σε όλες τις στιγμές». 

Για το παιχνίδι απέναντι στον Ολυμπιακό ανέφερε: «Αυτή ήταν η τελευταία μου ευκαιρία για τον τελευταίο τελικό της καριέρας μου, αλλά η απειρία μας ως ομάδα, μας κόστισε. Ο Ηρακλής Κηφισιάς θα έχει στο μέλλον και άλλες ευκαιρίες για να τα καταφέρει. Το άσχημο είναι ότι φέτος φτάσαμε τρεις - τέσσερις φορές στην πηγή, αλλά νερό δεν ήπιαμε. Όταν θα βγάλουμε ωριμότητα στο παιχνίδι μας, θα φτάσουμε σε τελικό και σε τρόπαιο. Ο Ηρακλής έχει το μεγαλύτερο ταλέντο από όλες τις άλλες ομάδες και γι’ αυτό είμαι τόσο αισιόδοξη».

Για την επόμενη μέρα της καριέρας της: «Δεν μπορώ να φύγω εντελώς από τα γήπεδα, γιατί το βόλεϊ ήρθε και με βρήκε. Θέλω να συνεχίσω στον χώρο και να αλλάξω πολλά πράγματα. Έχω κάνει λάθη, αλλά κρατάω τις χαρές. Συνιστώ στα μικρά παιδιά να ξεκινήσουν να παίζουν βόλεϊ γιατί θα νιώσουν μεγάλες χαρές στη ζωή τους. Εγώ όταν ξεκίνησα τον αθλητισμό, στα 15 μου πήρα ένα ζευγάρι παπούτσια από τον σύλλογο μου. Πλέον, κάνουμε επανεκκίνηση ως χώρα και ήρθε η εποχή που επιστρέφουμε σε αυτές τις καταστάσεις. Όσοι αγαπάνε το άθλημα και όσοι θέλουν να δουλέψουν γι’ αυτό, χωρίς χρήματα, τα οποία... μας τελείωσαν, θα μείνουν εδώ. Εγώ θα είμαι εδώ για να προπονώ τα νέα κορίτσια».