1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer
Σφάλμα
  • JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 48
06-09-2015 21:29

Στη δεύτερη θέση η Ελλάδα

Τη 2η θέση κατέκτησε η Εθνική γυναικών στην Καρδία Θεσσαλονίκης, αφού ηττήθηκε από τη Φινλανδία με 2-1 νίκες στον άτυπο τελικό του Γ' Ομίλου, με τον οποίο έπεσε η αυλαία του 4ου γύρου του Continental Cup, στις εγκαταστάσεις του Avant Garde Sports Club.
Παρότι αμφότερες οι χώρες είχαν εξασφαλίσει προκαταβολικά τις δύο πρώτες θέσεις και μαζί το εισιτήριο για τον τελικό γύρο του προ-Ολυμπιακού τουρνουά, που θα γίνει τον Ιούνιο του 2016, η αναμέτρηση Ελλάδας - Φινλανδίας με έπαθλο την τιμητική 1η θέση είχε πλούσιο θέαμα και σασπένς μέχρι τον τελευταίο πόντο.

Στο πρώτο ματς οι Καραγκούνη / Μεθενίτη δεν κατάφεραν να πάρουν ένα θετικό αποτέλεσμα απέναντι στις Λεχτόνεν / Λάχτι, από τις οποίες ηττήθηκαν με 2-0 σετ (21-14, 21-11), καθώς πίεσαν μέχρι τα μισά του 1ου σετ αλλά στην συνέχεια οι αντίπαλές τους αποσπάστηκαν στο σκορ.
Η ελληνική αντίδραση ήρθε στο επόμενο παιχνίδι, όπου οι Αρβανίτη / Τσιαρτσιάνη κέρδισαν τις Χάσου / Πάρκινεν με 2-0 σετ (21-16, 21-17), έχοντας διαρκώς προβάδισμα ασφαλείας και στα δύο σετ.

Κατά συνέπεια, οι δύο χώρες έδωσαν ραντεβού στο "golden match", όπου οι Αρβανίτη / Τσιαρτσιάνη έδωσαν μεγάλη μάχη κόντρα στις Λεχτόνεν / Λάχτι, αλλά τελικά ηττήθηκαν με 2-1 σετ (17-21, 21-8, 15-7).
Στο 1ο σετ το ελληνικό δίδυμο ακολουθούσε στο σκορ μέχρι τα μισά, αλλά στην συνέχεια πήρε σημαντικούς πόντους και προηγήθηκε με 18-15, για να φτάσει πανηγυρικά στο 21-17 με επίθεση της Τσιαρτσιάνη, αποδίδοντας εξαιρετικά. Ωστόσο, στο 2ο σετ οι Φινλανδές μπήκαν με νέο πλάνο, «έχτισαν» μια διαφορά και άντεξαν στην αντεπίθεση που έκαναν οι Βίκυ / Μαρία, οι οποίες μετέτρεψαν το εις βάρος τους 15-9 σε 17-16, χωρίς όμως να πετύχουν κάτι παραπάνω.
Οι Λεχτόνεν / Λάχτι είχαν το πάνω χέρι και στο τάι μπρέικ, όπου πέρασαν μπροστά με 5-3 και δεν έχασαν το προβάδισμα. Αντίθετα, το διεύρυναν στο 9-5, για να φτάσουν στην επικράτηση με 15-7, αφού η ελληνική ομάδα δεν είχε δυνάμεις να κυνηγήσει την ανατροπή.

Η τελική κατάταξη του Γ' Ομίλου των Γυναικών, στον 4ο γύρο του Continental Cup:
1. Φινλανδία (προκρίνεται στον τελικό γύρο του Ιουνίου 2016)
2. Ελλάδα (προκρίνεται στον τελικό γύρο του Ιουνίου 2016)
3. Σκωτία

Δηλώσεις των αθλητριών:

Μαρία Τσιαρτσιάνη (Ελλάδα): «Ο βασικός μας στόχος ήταν η πρόκριση στον τελικό γύρο του Continental Cup και χαιρόμαστε που τον πετύχαμε. Θέλαμε τη νίκη κόντρα στη Φινλανδία, προσπαθήσαμε, αλλά δεν τα καταφέραμε. Κάναμε καταπληκτικό 1ο σετ, όμως στην συνέχεια οι αντίπαλές μας άλλαξαν το παιχνίδι τους και δεν μπορέσαμε να προσαρμοστούμε. Χαίρομαι πολύ που η πόλη μου, η Θεσσαλονίκη, φιλοξένησε ένα προ-Ολυμπιακό τουρνουά και μάλιστα σ' αυτές τις όμορφες εγκαταστάσεις. Ευχαριστούμε πολύ όλο τον κόσμο που αγκάλιασε αυτή την προσπάθεια».

Ρίικα Λεχτόνεν (Φινλανδία): «Είμαστε χαρούμενες που κατακτήσαμε την 1η θέση, την οποία θέλαμε πολύ. Στο 'golden match' είχαμε απέναντί μας μία πολύ δυνατή ομάδα, την οποία γνωρίζουμε καλά και άλλωστε έδειξε την αξία της στο 1ο σετ. Δεν παρατήσαμε το παιχνίδι όμως και τα πήγαμε λίγο καλύτερα, γι' αυτό και φτάσαμε στη νίκη. Και οι δύο ομάδες είχαν αρκετά καλά σερβίς που δυσκόλεψαν την υποδοχή, αλλά νομίζω ότι εμείς ήμασταν σταθερότερες».

Αφήστε το σχόλιό σας

Βεβαιωθείτε ότι έχετε συμπληρώσει τα απαραίτητα πεδία (*). Σχόλια με κώδικα HTML, greeklish, κεφαλαία και υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται.