1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer
24-10-2014 16:33

Κυκλαδίτικο ντέρμπι στη Νάξο

Με τα παιχνίδια της 2ης αγωνιστικής συνεχίζεται το πρωτάθλημα της Α1 Γυναικών, με τις πέντε αναμετρήσεις να γίνονται όλες αύριο (25/10), ενώ λόγω των εορταστικών εκδηλώσεων για την Εθνική επέτειο αυτό το Σαββατοκύριακο δεν θα υπάρχει τηλεοπτική μετάδοση από την ΝΕΡΙΤ, η οποία όμως την Τετάρτη 29/10 και το Σάββατο 1/11 θα μεταδώσει τους αγώνες Μαρκόπουλο – Πανναξιακός και Μαρκόπουλο – ΟΠΕΡ. Ρεπό αυτή την αγωνιστική έχει η ομάδα του Ρεθύμνου.

Στο πρόγραμμα, η αναμέτρηση που ξεχωρίζει είναι το ντέρμπι των Κυκλάδων, μεταξύ Πανναξιακού και ΑΟ Θήρας. Αμφότερες οι δύο ομάδες ηττήθηκαν στην πρεμιέρα από Παναθηναϊκό και ΑΕΚ αντίστοιχα.

«Είναι ένα τοπικό ντέρμπι και τίποτα περισσότερο, θέλω από τις αθλήτριες μου ένα δυνατό αγώνα αλλά με λιγότερα λάθη σε σχέση με τον πρώτο αγώνα κόντρα στον Παναθηναϊκό που ήταν μία μικρή αρνητική έκπληξη για εμένα», δήλωσε ο Ζόραν Κόβαζιτς.

Από την πλευράς η Ελένη Μεμετζή χαρακτήρισε φαβορί τον Πανναξιακό «γιατί παίζει εντός έδρας, προέρχεται από ήττα και θα είναι με το… μαχαίρι στο λαιμό. Ο δικός μας στόχος είναι να παίξουμε καλύτερα απ’ ότι στο παιχνίδι με την ΑΕΚ και γενικά όπως έχω πει και στα κορίτσια θέλω να παίζουμε ελεύθερα και κάθε εβδομάδα να βελτιωνόμαστε».


Χωρίς προβλήματα στο Κατσάνειο η Ηλιούπολη

Μετά την νίκη στην Κρήτη επί του ΟΠΕΡ, ο Ηρακλής αγωνίζεται με την νεοφώτιστη Ηλιούπολη που την 1η αγωνιστική πέτυχε και την πρώτη της νίκη στην Α1 Γυναικών. Η ομάδα της Δήμητρας Λυκογιάννη θα ταξιδέψει χωρίς προβλήματα, όπως και ο Ηρακλής που είναι πλήρης.

Είναι το πρώτο εντός έδρας ματς της χρονιάς και θέλουμε να ικανοποιήσουμε τον κόσμο μας παίζοντας καλό βόλεϊ και αποδεικνύοντας ότι η εμφάνιση της πρεμιέρας ήταν μια κακή παρένθεση», είπε ο Γιάννης Πετίδης με την Δήμητρα Λυκογιάννη να σημειώνει: «Σίγουρα υπάρχει καλή ψυχολογία μετά τη νίκη με τους Μακεδόνες και θέλουμε να κάνουμε μια καλή εμφάνιση διεκδικώντας ότι περισσότερο μπορούμε στην έδρα μιας ομάδας με πολύχρονη παρουσία στην κατηγορία».


Πρώτη της Βέσοβιτς στην Χαλάστρα

Ο Ολυμπιακός θα παίξει στα Κύμινα και στο γήπεδο της Χαλάστρας απέναντι στους Μακεδόνες. Οι ερυθρόλευκοι αντιμετωπίζουν τα γνωστά προβλήματα με τις Κωνσταντίνου και Κοσμά, ενώ την πρώτη της εμφάνιση αναμένεται να κάνει η Γιοβάνα Βέσοβιτς.

«Για μας είναι ένα μας εμπειριών και προετοιμασίας για τα επόμενα παιχνίδια, αφού υπάρχει μεγάλη απόσταση από τον Ολυμπιακό. Το παιχνίδι θα είναι μια γιορτή για την ομάδα και την περιοχή», τόνισε ο Μανώλης Σκουλικάρης.

«Δεν είναι 100% έτοιμη αλλά θα πάρει χρόνο συμμετοχής για να μπαίνει στο κλίμα», παραδέχθηκε αρχικά ο Γιάννης Νικολάκης για την Βέσοβιτς και σημείωσε: «Οι Μακεδόνες έχουν αλλάξει πολύ συγκριτικά με πέρσι, αλλά χρειάζεται προσοχή και σοβαρότητα αφού ειδικά μέσα στην έδρα τους παίζουν πάντα καλά».


Με αυτοπεποίθεση η ΑΕΚ

Εκτός έδρας αγωνίζεται και η ΑΕΚ, που θα αντιμετωπίσει το Ανατόλια, που έχει αμφίβολη την Καετάνο, με την συμμετοχή της να κρίνεται την τελευταία στιγμή.

«Η συμμετοχή της Τζο θα αποφασιστεί την τελευταία στιγμή, όμως το σίγουρο είναι ότι έχουμε πολύ δύσκολο έργο μπροστά μας, αλλά θέλουμε να δείξουμε ένα καλύτερο πρόσωπο απ’ ότι στο ματς με τον Ολυμπιακό», σχολίασε ο Σωκράτης Τζιουμάκας.

Χωρίς προβλήματα αναχώρησε η αποστολή της ΑΕΚ με τον Μανώλη Ρουμελιώτη να σημειώνει: «Δεν μας ξεγελάει η εικόνα που έδειξε το Ανατόλια στην πρεμιέρα. Είναι μια δυνατή ομάδα κι εμείς θέλουμε να δείξουμε ακόμη καλύτερο πρόσωπο απ’ ότι στην πρεμιέρα»


Άτυπη πρεμιέρα του Μαρκόπουλου στη Κυψέλη

Για δεύτερη συνεχόμενη αγωνιστική ο Παναθηναϊκός θα αγωνιστεί στην έδρα του, με αντίπαλο το Μαρκόπουλο που θα πάρει το βάπτισμα του πυρός, μετά το ρεπό της 1ης αγωνιστικής, λόγω των 11 ομάδων που απαρτίζουν την Α1.

«Αντιμετωπίζουμε μία ομάδα που οι περισσότεροι θεωρούν ότι μπορεί να είναι και η έκπληξη του πρωταθλήματος και πρέπει να αφήσουμε το ματς της πρεμιέρας και να είμαστε συγκεντρωμένοι ενώ θέλουμε να ζήσουμε και πάλι την ίδια υπέροχη ατμόσφαιρα από τον κόσμο μας», δήλωσε ο Γιώργος Ρούσης ενώ ο Βέσκο Ιβάνοβιτς τόνισε από την πλευρά του: «Σίγουρα δεν είναι και το πιο εύκολο πράγμα να ξεκινάς την σεζόν με αγώνα στην έδρα του Παναθηναϊκού, αλλά θα προσπαθήσουμε να δείξουμε την ποιότητα που έχουμε σαν ομάδα».

 

Αναλυτικά το πρόγραμμα:
Σάββατο 25/10/2014
Κατσάνειο, 18.00, ΓΣ Ηρακλής – ΓΣ Ηλιούπολης (Μπουγιούκας – Ισκάς, Παρατηρητής: Στεργιόπουλος Ι.)
Χαλάστρα, 18.00, ΑΣ Μακεδόνες – Ολυμπιακός ΣΦΠ (Κάλλης Κ. – Παπακοσμάς, Παρατηρηρής: Βανδώρος)
Ανατόλια, 18.00, ΣΑΑΚ Ανατόλια – ΑΕΚ (Μπέλλος – Δημητρίου, Παρατηρητής: Τσοπάνογλου)
Νάξου, 18.30, ΑΟΝ Πανναξιακός – ΑΟ Θήρας (Μόσχος – Μενεσλής, Παρατηρητής: Ακαρέπης)
Πανελληνίου, 20.00, ΑΟ Παναθηναϊκός – ΑΟ Μαρκοπούλου (Μάλφας – Τσιμπινός, Παρατηρητής: Πέρρος)

Αφήστε το σχόλιό σας

Βεβαιωθείτε ότι έχετε συμπληρώσει τα απαραίτητα πεδία (*). Σχόλια με κώδικα HTML, greeklish, κεφαλαία και υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται.