Εκτυπώστε τη σελίδα
06-12-2022 14:04

Volley League Γυναικών: ΚΥΑΝΑ MVP της 8ης αγωνιστικής η Πέϊτον Κάφρεϊ

Η Πέιτον Κάφρεϊ του Π.Α.Ο.Κ. είναι η ΚΥΑΝΑ MVP της 8ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της Volley League Γυναικών 2022-2023. Η Αμερικανίδα ακραία του Π.Α.Ο.Κ. ήταν η πρώτη σκόρερ στη νίκη της ομάδας της με 3-0 επί του Ολυμπιακού έχοντας 18 πόντους με 16/30 επ., 1 άσσο, 1 μπλοκ και 14% υποδοχή με 07% άριστες.

Πέιτον Κάφρεϊ: «Η ομάδα με πιέζει να γίνω καλύτερη»

Για το παιχνίδι με τον Ολυμπιακό: «Ποτέ δεν σκεφτόμαστε αν θα νικήσουμε με 3-0. Κάθε παιχνίδι, κάθε πόντο παλεύουμε ανεξαρτήτως αντιπάλους. Πάντα προσπαθούμε να παίζουμε με την ίδια ένταση. Το παιχνίδι με τον Ολυμπιακό ήταν από τα πιο σημαντικά που έχουμε δώσει φέτος και δείξαμε το μαχητικό πνεύμα αυτής της ομάδας. Παίζουμε ως ομάδα συνέχεια και αυτό δείξαμε απέναντι σε έναν πολύ δυνατό αντίπαλο. Είμαστε οικογένεια και παίζουμε ανάλογα».

Για το Ελληνικό πρωτάθλημα: «Είναι πολύ υψηλό το επίπεδο στην Ελλάδα. Κάθε παιχνίδι πρέπει να δίνουμε τον καλύτερό μας εαυτό. Αν δεν παίξεις δυνατά, τότε το παιχνίδι θα γυρίσει μπούμερανγκ. Διασκεδάζω πολύ παίζοντας στην Ελλάδα».

Για την απόφασή της να έρθει στην Ελλάδα και στον Π.Α.Ο.Κ.: «Πάντα ήθελα να επισκεφτώ την Ελλάδα και όταν ήρθε η πρόταση από τον Π.Α.Ο.Κ. δεν μπορούσα να πω όχι. Ο σύλλογος έχει μεγάλη ιστορία σε όλα τα αθλήματα και ήταν ένας από τους λόγους που αποφάσισα να έρθω. Αγαπάω την Θεσσαλονίκη. Ο κόσμος, οι φίλαθλοι είναι φανταστικοί. Ενώ είμαι μακριά από το σπίτι μου, νιώθω ότι βρήκα μία νέα οικογένεια».

Για τις σπουδές της στη προπονητική σε συνδυασμό με τον πρωταθλητισμό:
«Το να ισορροπώ το βόλεϊ με τις σπουδές μου είναι κάτι που έκανα από μικρή. Όσο περνούν τα χρόνια και συνεχίζεις με τον ίδιο ζήλο, τότε βρίσκεις τρόπο να τα ισορροπείς».

Για το πως ξεκίνησε το βόλεϊ: «Μεγάλωσα σε αθλητική οικογένεια. Οι γονείς μου έπαιξαν όλα τα αθλήματα και η μητέρα μου με έφερε σε επαφή στο βόλεϊ και δεν ξεκόλλησα. Ήμουν τυχερή γιατί έπαιξα από νωρίς σε υψηλό επίπεδο και κατάφερα να πάρω υποτροφία χάρη σε αυτό».

Για το βραβείο της MVP:
«Ο κάθε αθλητής θα πει ότι δεν θα έπαιρνε αυτό το βραβείο χωρίς την ομάδα του, τις συμπαίκτριές της και το προπονητικό επιτελείο. Οι άνθρωποι της ομάδας με πιέζουν να βγάζω τον καλύτερό μου εαυτό. Το βραβείο τους ανήκει».

ΚΥΑΝΑ MVP της Volley League Γυναικών 2022-23

1η αγωνιστική: Όλγα Στράντζαλη (Π.Α.Ο.Κ.)

2η αγωνιστική: Μάρθα Ανθούλη (Παναθηναϊκός Α.Ο.)

3η αγωνιστική: Gyselle Silva (Κούβα - Α.Ε.Κ.)

4η αγωνιστική: Audriana Fitzmorris (Η.Π.Α. - Α.Ο. Μαρκοπούλου Revoil)

5η αγωνιστική: Τάνια Κιουτσιούκη (Α.Ο. Θήρας)

6η αγωνιστική: Μαριαλένα Αρτακιανού (Α.Ε.Κ.)

7η αγωνιστική: Anna Mebus (Ολλανδία - Α.Ο. Λαμίας 2013)

8η αγωνιστική: Payton Caffrey (Η.Π.Α. - Π.Α.Ο.Κ.)