1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer
06-05-2022 16:23

Σερβίς ζωής με αγώνα βόλεϊ στις γυναικείες φυλακές Θήβας

Συγκινητικές στιγμές εκτιλύχθηκαν στο σωφρονιστικό κατάστημα γυναικών Ελαιώνα Θήβας όπου διοργανώθηκε αγώνας βόλεϊ με τη συμμετοχή τροφίμων, ολυμπιονικών και παγκόσμιων πρωταθλητριών από πολλά αθλήματα.
Συμμετείχαν η Ολυμπιονίκης της κωπηλασίας Χρύσα Μπισκιτζή, η Ολυμπιονίκης του τριπλούν Όλγα Βασδέκη, η Ολυμπιονίκης του βόλεϊ Σοφία Ιορδανίδου, η παγκόσμια πρωταθλήτρια της άρσεως βαρών Μαρία Χριστοφορίδου, η παγκόσμια πρωταθλήτρια τάε κβο ντο Μαρία Καρπαθάκη και η βολεϊμπολίστρια Ασημίνα Νικολογιάννη.

Την Ελληνική Ομοσπονδία Πετοσφαίρισης (Ε.Ο.ΠΕ.) εκπροσώπησε ο ομοσπονδιακός προπονητής Νίκος Μπουτσουρής ο οποίος μαζί με τη Σοφία Ιορδανίδου αλλά και την Ασημίνα Νικολογιάννη έδωσαν τον βολεϊκό τόνο στον αγώνα.


Μπάλες βόλεϊ από το Μαξίμου

Οι μπάλες βόλεϊ προσφέρθηκαν από το γραφείο του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, εντός των ημερών θα δοθεί από την ΕΟΠΕ νέος φιλές που θα τοποθετηθεί στο ανακαινισμένο γήπεδο των γυναικείων φυλακών Ελαιώνα Θήβας.

"Φιλοσοφείς τη ζωή"

"Ήταν μία εμπειρία ζωής. Μπήκαμε σε μία άλλη διάσταση όπου φιλοσοφείς διαφορετικά τη ζωή. Ο άνθρωπος όπου και να βρίσκεται έχει ανάγκη την άθληση. Είμαστε τυχεροί που βρεθήκαμε εδώ. Μόνο ευγνώμων μπορώ να είμαι. Κυρίως είμαι χαρούμενος που τα κορίτσια εδώ αγαπάνε το βόλεϊ, ζήτησαν να οργανωθεί αυτός ο αγώνας και ως ομοσπονδία θα είμαστε κοντά τους σε ότι χρειαστούν", είπε ο Νίκος Μπουτσουρής.

"Δυνατό σερβίς"

Η Σοφία Ιορδανίδου δήλωσε από την πλευρά της: "Ευχαριστώ την φίλη και αθλητική συντάκτρια Σπυριδούλα Σπανέα που με τίμησε με την πρόσκληση σε αυτόν τον αγώνα.  Ήταν μία εμπειρία ζωής όπου με συνδετικό κρίκο το βόλεϊ δώσαμε χαρά στις γυναίκες που βρίσκονται στις φυλακές της Θήβας. Πάντα λέγαμε πως ο αθλητισμός ενώνει και αυτό αποδείχτηκε σήμερα".

"Το βόλεϊ μας ένωσε"

Η βόλεϊμπολίστρια Ασημίνα Νικολογιάννη είπε: "Το βόλεϊ μας ένωσε. Παίξαμε, γελάσαμε, ξεχαστήκαμε και πιστεύω πως τα κορίτσια το ευχαριστήθηκαν. Ο αθλητισμός προσφέρει διεξόδους και ειδικά το βόλεϊ που είναι ένα υπέροχο ομαδικό άθλημα".

"Δυνατό σερβίς ζωής"

Στον αγώνα συμμετείχε η βουλευτής Κυκλάδων της Νέας Δημοκρατίας Κατερίνας Μονογυιού η οποία νωρίτερα συνοδευόμενη από τον Γενικό Γραμματέα Αντιεγκληματικής Πολιτικής Κωνσταντίνο Παπαθανασίου και τον διευθυντή του σωφρονιστικού καταστήματος Γιώργο Μακρή επισκέφθηκε την πτέρυγα των φυλακισμένων γυναικών που είναι μητέρες. "Ηταν μία ξεχωριστή ημέρα με μία δυνατή εμπειρία. Είμαστε κοντά στις γυναίκες των φυλακών Θήβας και ως άτομα και ως πολιτικοί και ως Πολιτεία. Ο αγώνας βόλεϊ που παίξαμε είχε ουσιαστική αλλά και συμβολική σημασία. Ήταν ένα δυνατό σερβίς ζωής", είπε η Κατερίνα Μονογυιού.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Αφήστε το σχόλιό σας

Βεβαιωθείτε ότι έχετε συμπληρώσει τα απαραίτητα πεδία (*). Σχόλια με κώδικα HTML, greeklish, κεφαλαία και υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται.