Σφάλμα
  • JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 48
Εκτυπώστε τη σελίδα
23-01-2017 20:34

Μαγεία από τη Σουηδία(VIDEO)

Με αφορμή μια ανάρτηση που έκανε ο Μπενγκτ Γκούσταφσον, όπου είναι μαζί με τον Αντερς Κρίστιανσον σε μια παραλία,

είπαμε να σας θυμήσουμε το διαστημικό βόλει που έπαιζε τότε η Εθνική Σουηδίας, η πρώτη που κέρδισε τη μεγάλη Σοβιετική Ένωση στον ημιτελικό του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος, το 1989(πρωταθλήτρια η Ιταλία). Η Σοβετική Ένωση ήταν μόνιμη πρωταθλήτρια Ευρώπης από το 1967. Δυο χρόνια νωρίτερα, η Ελλάδα κέρδισε 3-2  τη Σουηδία στον μικρό τελικό της Γάνδης και πήρε το χάλκινο μετάλλιο.

Θαυμάστε τις κομπίνες και το υπέροχο βόλει που έπαιζαν τότε και τον Αντρες Κρίστιανσον με μαλλιά που πανηγυρίζει έξαλλα την απίστευτη νίκη, μαζί με τον ΓΙΑΝΝΗ ΚΑΛΜΑΖΙΔΗ(αναπληρωματικός πασαδόρος) και τον φυσιοθεραπευτή ΚΩΣΤΑ ΚΟΤΟΓΛΟΥ. Ο Κρίστιανσον δούλεψε με επιτυχία στον Ηρακλή και τον Ολυμπιακό και τώρα κατακτά πρωταθλήματα(δυο συνεχόμενα) στην Ιαπωνία. Στο βίντεο φαίνονται ο Βίλντε που έπαιξε στον Ολυμπιακό και τη Φιλία, ο Σάαφ που αγωνίσθηκε σε Έσπερο, Κτησιφώντα, ΠΑΟΚ και ο μεγάλος Φόμιν στο ξεκίνημα του.

Ο Γκούσταφσον είχε έρθει στην Ελλάδα για λογαριασμό του Ολυμπιακού, αμέσως μετά την κατάκτηση του αργυρού μεταλλίου, ο Κοσκωτάς τον παρουσίασε στο ΟΑΚΑ, όπου έγινε πανζουρλισμός και θέλησε να του δώσει όλα τα χρήματα, ο Σουηδός ως τζέντλεμαν πήρε μόνο την προκαταβολή , αλλά όταν επέστρεψε στην Ελλάδα ο Κοσκωτάς ήταν στη φυλακή και ουδείς μπορούσε να πληρώσει το ηγεμονικό συμβόλαιο του(το ακριβότερο στον κόσμο). Έμεινε μερικούς μήνες, έπαιξε και στον Τάφο του Ινδού, όπου ο Ολυμπιακός κέρδισε 3-2 και μετά επέστρεψε απλήρωτος στην Ιταλία και τη Σίσλει Τρεβίζο.

Λίγους μήνες αργότερα ένα φορτηγό παραβίασε το στοπ και έπεσε πάνω στη μηχανή που οδηγούσε ο Γκούσταφσον. Έσπασε το πόδι του και η καριέρα του τελείωσε άδοξα.

ΘΑΥΜΑΣΤΕ ΤΗ ΣΟΥΗΔΙΑ ΤΩΝ ΚΡΙΣΤΙΑΝΣΟΝ-ΓΚΟΥΣΤΑΦΣΟΝ

 

 

 

 

 

Media