Εκτυπώστε τη σελίδα
20-12-2022 15:55

Το πνεύµα των Χριστουγέννων... έκανε σερβίς στον Κορυδαλλό

Οι ώρες περνούν δύσκολα για τους κρατουµένους στις φυλακές και πολύ περισσότερο τις ηµέρες των εορτών. Η Ελληνική Ομοσπονδία Πετοσφαίρισης συνεχίζοντας τις κοινωνικές της δράσεις και με σύνθημα "Η μουσική και ο αθλητισμός ελευθερώνουν" επισκέφθηκε για 4η φορά μαζί με αθλήτριες της Εθνικής γυναικών, της Άρτεμις Κορυδαλλού, του Πορφύρα και του Αιγάλεω το σωφρονιστικό κατάστημα Κορυδαλλού 2, εκεί όπου στεγάζονται οι γυναίκες κρατούμενες και έπαιξαν βόλεϊ.

Μετά την πρώτη επίσκεψη το 2018 οι κρατούμενες είχαν εκφράσει την επιθυμία τους να γίνεται συστηματικά η συγκεκριμένη δράση και γι'αυτό το λόγο η Ομοσπονδία σε συνεργασία με την διευθύντρια του σωφρονιστικού καταστήματος κα. Τριανταφύλλη Κωνσταντοπούλου βρέθηκε ξανά στο Κορυδαλλό τη Κυριακή 18 Δεκεμβρίου στον προαύλιο χώρο των φυλακών και έπαιξαν βόλεϊ μοιράζοντας χαμόγελα και δώρα.

Την μία ομάδα αποτελούσε η κεντρική της Εθνικής και του Αιγάλεω Ιλιόνη Κελεσίδη, οι Σοφία Παπαδοπούλου, Μαρία Μιχαηλίδη, Δήμητρα Καλλιντεράκη, Ειρήνη Ζαγαλίκη και Κωνσταντίνα Λουκά από την Άρτεμις Κορυδαλλού και οι Αναστασία Ποντικάκη, Ελευθερία Ιωαννίδου από τον Πορφύρα. Αντίπαλες τους ήταν οι κρατούμενες, οι οποίες προπονούνται συστηματικά στη πετοσφαίριση στο ειδικά διαμορφωμένα γήπεδο στον προαύλιο χώρο.

Μετά από σχεδόν δύο ώρες παιχνιδιού, ακολούθησε μουσική εκδήλωση με τον καλλιτέχνη Κυριάκο Κυανό, που αποδέχθηκε με χαρά τη πρόσκληση της Ε.Ο.ΠΕ. και του μέλους του διοικητικού συμβουλίου Λευτέρη Κογκαλίδη, που οργάνωσε το όλο εγχείρημα.

Τριανταφύλλη Κωνσταντοπούλου: «Το βόλεϊ είναι από τις βασικές δράσεις μας»




«Η Ομοσπονδία εδώ και τέσσερα χρόνια που αυτονομήθηκε το κατάστημά μας είναι πάντα δίπλα μας και κυρίως την περίοδο των εορτών. Είναι μία προσπάθεια που κάνουμε για να ανοιχτούμε προς την κοινωνία. Ευχαριστώ την Ομοσπονδία και ιδιαίτερα τον κ. Κογκαλίδη που είναι από το 2019 εδώ και πλέον τον θεωρώ συνεργάτη μας.

Κάθε χρόνο έχουμε τουλάχιστον μία εκδήλωση αθλητική σχετικά με το βόλεϊ. Τα κορίτσια είναι ενθουσιασμένα, ειδικά φέτος γιατί είχαμε σταματήσει λόγω του κορονοϊού. Προπονούνται σχεδόν καθημερινά με ενθουσιασμό και ευχαριστώ και πάλι όλους όσοι συνέβαλαν σε αυτή τη δράση» δήλωσε αρχικά η διευθύντρια κα. Τριανταφύλλη Κωνσταντοπούλου και συνέχισε:

Συνδυάσαμε τον αθλητισμό με μία μουσική βραδιά. Καταλαβαίνετε πως σε μία τέτοια κλειστή δομή είναι δύσκολο για τα κορίτσια που δεν είναι κοντά στις οικογένειές τους. Έχουμε πολλές δραστηριότητες, όχι μόνο για να καλύπτουν δημιουργικά το χρόνο τους οι γυναίκες, αλλά και για να μπορέσουν να βοηθηθούν σε πρακτικά θέματα για μετά την αποφυλάκισή τους. Έχουμε αθλητικές δράσεις, δράσεις εκπαίδευσης, μάθηση της ελληνικής γλώσσας για αλλοδαπές κρατούμενες, έχουμε δημιουργία σεναρίου, μοντάζ από το σκηνοθέτη κ. Κόκκινο και στο τέλος ελπίζω να καταφέρουμε να κάνουμε μία ταινία μικρού μήκους.

Έχουμε πρόγραμμα ραπτικής και θα ακολουθήσει πρόγραμμα με τη σχολή της κα. Τσόρου για γυναίκες να ασχοληθούν με τη περιποίηση μαλλιών και νυχιών. Από το νέο έτος θα έχουμε τη σχολή της κ. Μαρλέν, Athens Fashion Club που θα κάνουν στις γυναίκες μάθημα επιχειρηματικότητας. Έχουμε θεατρικό εργαστήριο σε συνεργασία με το δημοτικό θέατρο Πειραιά. Φροντίζουμε πάντα σε συνεργασία με το Υπουργείο να καλύπτουμε δημιουργικά το χρόνο τους».

Λευτέρης Κογκαλίδης: «Όποτε μας ζητηθεί θα είμαστε παρόντες»


Από τη πλευρά του το μέλος του Δ.Σ. της Ε.Ο.ΠΕ. Λευτέρης Κογκαλίδης ο οποίος οργάνωσε το όλο εγχείρημα τόνισε: «Μέρες γιορτών και δεν θα μπορούσε η Ομοσπονδία να μην δώσει λίγη χαρά στα κορίτσια που είναι στο σωφρονιστικό κατάστημα. Είναι μέρες αγάπης και εμείς θα τις περάσουμε με τις οικογένειές μας, θα διασκεδάσουμε αλλά για τα κορίτσια τα πράγματα είναι πιο δύσκολα. Έτσι, είπαμε να κάνουμε μία εκδήλωση, να παίξουμε λίγο βόλεϊ και μετά να διασκεδάσουν με τον Κυριάκο Κυανό, τον οποίο και ευχαριστώ γιατί με μία μόνο συζήτηση που είχα μαζί του αμέσως το αγκάλιασε. Είναι μία δράση που ξεκίνησε το 2018 και στηρίζουμε όπως μπορούμε. Όποτε μας ζητηθεί θα είμα παρόντες. Θέλω να ευχαριστήσω επίσης την διευθύντρια κα. Κωνσταντοπούλου που μας προσκάλεσε για άλλη μία χρονιά και μας δίνει τη δυνατότητα να προσφέρουμε».

Κυριάκος Κυανός: «Μεγάλη μας χαρά»


Στο καλλιτεχνικό κομμάτι της εκδήλωσης, πρωταγωνιστής ήταν ο Κυριάκος Κυανός, ο οποίος δεν έκρυψε την ικανοποίησή του για την εμπειρία που έζησε: «Ένα μεγάλο ευχαριστώ για αυτό που έζησα ως εμπειρία και που είδα το έργο που γίνεται. Άκουσα ένα σύνθημα που έλεγε πως νιώθουν ελεύθερες και αυτό είναι πολύ σημαντικό. Δεν λογαριάσαμε τη κούραση και με μεγάλη χαρά ήρθαμε να δώσουμε λίγη χαρά. Να είναι καλά όλος ο κόσμος με υγεία».

Ιλιόνη Κελεσίδη: «Ελπίζω να δώσαμε λίγη χαρά»




Τέλος, η κεντρική της Εθνικής γυναικών και του Αιγάλεω Ιλιόνη Κελεσίδη δήλωσε: «Συγχαρητήρια στην Ομοσπονδία για αυτή τη δράση. Είναι σημαντικό αυτές τις γιορτινές μέρες ήρθαμε και παίξαμε με ανθρώπους που δεν μπορούν να ψυχαγωγηθούν με τον ίδιο τρόπο όπως εμείς. Ελπίζω να τους δώσαμε χαρά και μία αθλητική αγκαλιά και να το ευχαριστήθηκαν».