Εκτυπώστε τη σελίδα
30-07-2022 18:43

Αστυνομικός προπονητής βόλεϊ συνελήφθη στη Μυτιλήνη μετά από καταγγελίες για ασέλγεια

Τεράστιο σοκ έχει προκαλέσει η θλιβερή είδηση που κάνει το γύρο του διαδικτύου, και αφορά την σύλληψη αστυνομικού στη Μυτιλήνη, ο οποίος ήταν παράλληλα προπονητής βόλεϊ, μετά από καταγγελίες ανήλικων κοριτσιών για σεξουαλική κακοποίηση.

Ο 53 χρονος αστυνομικός πατέρας δύο παιδιών που ανήκει στην Αστυνομική Διεύθυνση Λέσβου, και ο οποίος συνελήφθη την Παρασκευή από την Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων, κατηγορείται για γενετήσιες πράξεις με ανήλικους που συμπλήρωσαν τα 12 και 14 έτη,  και προσέλκυση παιδιών για γενετήσιους λόγους.

Σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, προηγήθηκε καταγγελία 14χρονης κοπέλας και των γονέων της, σύμφωνα με την οποία ο αστυνομικός, εκμεταλλευόμενος την ιδιότητά του ως προπονητής βόλεϊ σε σύλλογο, προχώρησε τουλάχιστον από τον Ιανουάριο του 2022, σε κατ΄ επανάληψη γενετήσιες πράξεις με την ανήλικη.

Παράλληλα, από τον Μάιο του 2022, κάνοντας χρήση προφίλ σε διαδικτυακή εφαρμογή επιχειρούσε συστηματικά να παρασύρει την ανήλικη σε πορνογραφικές παραστάσεις.ια την υπόθεση σχηματίστηκε σχετική δικογραφία, στο πλαίσιο της οποίας παραγγέλθηκε η εξέταση της ανήλικης από ιατροδικαστή ενώ επιπλέον κατά την προανακριτική διαδικασία προέκυψε ότι ο ανωτέρω είχε προβεί σε άσεμνες χειρονομίες (θωπεία) σε βάρος ακόμη μίας ανήλικης.

Ακολούθησαν έρευνες στην οικία και σε οχήματά του, όπου βρέθηκε και κατασχέθηκε πλήθος ψηφιακών πειστηρίων (κινητά τηλέφωνα, ηλεκτρονικοί υπολογιστές, βιντεοκάμερες, tablet, ψηφιακά μέσα αποθήκευσης κ.α.).

Η δικογραφία υποβλήθηκε στην αρμόδια εισαγγελική Αρχή και η υπόθεση παραπέμφθηκε σε κύρια Ανάκριση, ενώ στη συνέχεια εκδόθηκε σχετικό ένταλμα δυνάμει του οποίου συνελήφθη ο αστυνομικός.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στην αρμόδια εισαγγελική Αρχή και πήρε προθεσμία για να απολογηθεί τη Δευτέρα 1 Αυγούστου.