Εκτυπώστε τη σελίδα
16-07-2019 21:59

Ο πρόσθιος σέντερ φορ που έχει στόχο ζωής να αγωνίζεται 30 χρόνια στον Παναθηναϊκό

Ο Σωτήρης Πανταλέων πέρασε στην ιστορία ως ο μακροβιότερος εν ενεργεία παίκτης του Παναθηναϊκού και «αποκαλύπτει» την αρχή και το τέλος του στο τριφύλλι...

Από τη μέρα που ο Σωτήρης Πανταλέων πέρασε για πρώτη φορά του «Τάφου του Ινδού» κρατώντας το χέρι της μητέρας του πέρασαν 27 χρόνια.

Πριν λίγες ημέρες ο Πανταλέων υπέγραψε το νέο του συμβόλαιο στο τριφύλλι γράφοντας την δική του ιστορία στον αθηναϊκό σύλλογο καθώς έγινε ο πρώτος αθλητής σε όλα τα τμήματα με 26 χρόνια ενεργής προσφοράς.

Ο αρχηγός της ομάδας βόλεϊ του Παναθηναϊκού γεννήθηκε στις 21 Ιουνίου 1980 και από τα 12 χρόνια του αγωνίζεται στον Παναθηναϊκό. Στο «Εθνοσπόρ» ο Σωτήρης Πανταλέων άνοιξε την καρδιά και αναπώλησε τις χρονιές που ήταν παιδί, μίλησε για άγνωστες στιγμές της αθλητικής του καριέρας αλλά και την αγάπη του για τον Παναθηναϊκό.

Πρόσθιο στον Πανελλήνιο και σέντερ φορ στον Γκυζιακό

Ελάχιστοι γνωρίζουν πως πολύ πριν ασχοληθεί με το βόλεϊ έκανε κολύμβηση στον Πανελλήνιο Γ.Σ. και έπαιζε σέντερ φορ στην ομάδα ποδοσφαίρου του Γκυζιακού. «Η μεγάλη μου χαρά όμως ήταν να παρακολουθώ τους αγώνες ποδοσφαίρου του Γκυζιακού με τους… οράνιε και φυσικά του Παναθηναϊκού στη θύρα 13», λέει με νοσταλγία ο Σωτήρης Πανταλέων και ευχαριστεί τη μητέρα του που έκανε αγώνα για να μεγαλώσει τα παιδιά της ενώ παράλληλα τους έδινε διέξοδο στον αθλητισμό...

Διαβάστε όλη τη συνέντευξη στον Κώστα Ασημακόπουλο στο ethnos.gr