1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer
28-05-2019 11:02

Ο Ελληνας βολεϊμπολίστας που έγραψε τον ύμνο της Δημοκρατίας της Νοτίου Κορέας! (vid)

Ιστορική διάκριση για τον συνθέτη και αθλητή Μιράν Τσαλικιάν που βρίσκεται ήδη στη Νότιο Κορέα για να παρουσιάσει τον 12λεπτο ύμνο στην εθνική εορτή της Νοτίου Κορέας - Επιλέχθηκε μεταξύ 920 συνθετών - Μίλησε αποκλειστικά στο ethnos.gr

Mία τεράστια διάκριση και συνάμα μία μεγάλη διεθνή επιτυχία που ίσως αλλάξει την καριέρα του στα μουσικά δρώμενα απέσπασε ο Μιράν Τσαλικιάν.

Ο βολεϊμπολίστας μουσικοσυνθέτης που μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα έχει καταφέρει να αποστάσει πολλές διεθνείς διακρίσεις επιλέχθηκε από την κυβέρνηση της Νοτίου Κορέας ως ο συνθέτης του ύμνου της εδραίωσης της δημοκρατίας στην ιστορική «εξέγερση της Νταντζού» και την ανατροπή του δικτάτορα Τσον Τουχουάν. Πρόκειται για το μουσικό έργο "The Heoe's Oath" χρονικής διάρκειας 12 λεπτών που είναι ο ύμνος αφιερωμένος στην «Δημοκρατία» και στη μνήμη των θυμάτων της κορεατικής χούντας που κατέρρευσε το 1980 μετά από συγκλονιστικά γεγονότα που κόστισε τη ζωή σε εκατοντάδες αθώους πολίτες.

Διαβάστε όλο το άρθρο στο ethnos.gr

Αφήστε το σχόλιό σας

Βεβαιωθείτε ότι έχετε συμπληρώσει τα απαραίτητα πεδία (*). Σχόλια με κώδικα HTML, greeklish, κεφαλαία και υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται.