Εκτυπώστε τη σελίδα
21-05-2019 00:55

Οι ΑΗEPΑ Ναυπάκτου προσκάλεσαν στο μπιτς βόλεϊ τον πρέσβη των ΗΠΑ Τζέφρι Πάιατ

Με την επίδοση πρόσκλησης στον αμερικανό πρέσβη Τζέφρι Πάιατ (Geoffrey R. Pyatt) για το φετινό τουρνουά μπιτς βόλεϊ “AHEPA CUP 2019” που θα γίνει στη Ναύπακτο 19-21 Ιουλίου έγινε και η επίσημη “πρώτη” ανακοίνωση της διοργάνωσης που έχει γίνει θεσμός από το τμήμα AHEPA Ναυπάκτου.
Συγκεκριμένα ο πρόεδρος Aντώνης Σχινάς και μέλη από το τμήμα Ναυπάκτου “AHEPA Lepanto1571”, καλωσόρισαν στο Δημαρχείο την Τετάρτη 15 Μαΐου τον αμερικανό Πρέσβη, που έκανε προγραμματισμένη επίσκεψη στην πόλη. Στον κ. Pyatt έγινε επίσημη πρόσκληση να παρευρεθεί στη Ναύπακτο στους τελικούς του “AHEPA CUP 2019”, να παρακολουθήσει τους αγώνες και να κάνει τις απονομές στους νικητές.

Αγωνιστικό μπλουζάκι

Επιπλέον του δωρήθηκε ένα αναμνηστικό αγωνιστικό μπλουζάκι από την περσινή διοργάνωση καθώς και το περιοδικό “AHEPAN”, το οποίο στο τεύχος φθινοπώρου είχε ρεπορτάζ από τη διοργάνωση της Ναυπάκτου.
pait.jpg
Ο Αμερικανός πρέσβης παραλαμβάνει το αγωνιστικό μπλουζάκι του μπιτς βόλεϊ

Η προτροπή προς τον πρέσβη ήταν να παρευρεθεί και ο ίδιος στους αγώνες του Ιουλίου, ώστε η επόμενη αναφορά στο AHEPA CUP να είναι το εξώφυλλο του διεθνούς περιοδικού, που εκδίδεται στις ΗΠΑ. Από τη μεριά του ο Πρέσβης ευχαρίστησε με προσωπικό tweet για το δώρο και την πρόσκληση ενώ έκανε και τη σχετική ανάρτηση. Η AHEPA (American Hellenic Educational and Progressive Association - Αμερικανο- Ελληνική Επιμορφωτική Προοδευτική Εταιρεία) είναι η μεγαλύτερη παγκόσμια οργάνωση ομογενών με έδρα στις ΗΠΑ και παραρτήματα παγκοσμίως. Η οργάνωση ιδρύθηκε το 1922 στην Ατλάντα των Η.Π.Α., με σκοπό την προστασία και την σύνδεση των Ελληνοαμερικανών της ομογένειας των Η.Π.Α.

Μπιτς βόλεϊ 19-21 Ιουλίου

Στην Ελλάδα το τμήμα Ναυπάκτου “AHEPA Lepanto 1571” ακολουθώντας το παράδειγμα της AHEPA στις ΗΠΑ, προγραμματίζει για το καλοκαίρι το 5ο “AHEPA CUP 2019” Beach Volleyball tournament” στη Ναύπακτο (19-21 Ιουλίου). Η εν λόγω διοργάνωση αφορά ομάδες 2 ατόμων που αποτελούνται υποχρεωτικά από αγόρι και κορίτσι (μικτό- όχι απαραίτητα μέλη AHEPA), ανακοινώνεται στην επίσημη ιστοσελίδα της AHEPA Ελλάδος και είναι συνδιοργάνωση με το Δήμο Ναυπακτίας και την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος.

ahepaaa.jpg
Η απονομή στο τουρνουά μπιτς βόλεϊ των ΑΗEPA το 2018

Τουρνουά θεσμός για τη Ναύπακτο

Η επιτυχημένη αυτή εκδήλωση αναδεικνύει τη Ναύπακτο ως τόπο συνάντησης για τους AHEPANS και προσθέτει αξία στην πόλη ως καλοκαιρινό αθλητικό προορισμό με το βασιλιά των θερινών σπορ, το beach volley. Επιπλέον αποτελεί διαφήμιση για την πόλη διεθνώς, αφού η διοργάνωση έχει τύχει προβολής μεταξύ άλλων σε ΜΜΕ της ομογένειας (Εθνικός Κήρυξ Νέας Υόρκης), στο επίσημο περιοδικό "AHEPAN" με αναγνώστες παγκοσμίως αλλά και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης της μητρικής AHEPA στις ΗΠΑ. Την ίδια επιτυχία φιλοδοξεί να έχει και φέτος παρουσιάζοντας το καλύτερο πρόσωπο της πόλης προς τα έξω και το "tweet" του πρέσβη ήταν μια πρώτη αρχή.

Media

Σχετικά άρθρα